Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Enkelt på läppen

Av Kicki 16:16 5/8 2009 | 4 kommentarer

chinatowngroup_1_3.jpg
Massor av färger! Chinatown är näst överst.

Jag träffade Åsa som jobbar på Blush idag. Hon var snygg. Hon gav mig pressprover av en del nyheter från Blushs märken, bland annat Urban Decay och Lipstick Queen. (Visste du att Bjooti är den enda journalisten i hela Sverige som får hela Urban Decays kollektion som pressprov? Den jäveln. Åsa vet inte själv hur Bjooti har lyckats med detta, men det är alltså sanktionerat från högsta ort i USA. Coolt.)

Från Lipstick Queen fick jag något som jag uppfattade som en nutida klassiker: Glossy Pencil, som är ett mellanting mellan läppstift och läppglans, i pennform. Och den var jääävligt trevlig. Ser ut som ett läppstift på läpparna men är enkel som ett glans att ta på. Lite som min gamla röda läppstiftsfavorit från Armani, Armanisilk. Som du ser på bilden så blöder den lite i, hm, de fina linjerna på överläppen, med jag tycker att det uppvägs av att den är så behaglig på och av att färgen är så fin.

Betyg: 3+.
Pssst! En lättanvänd och härlig penna i fin färg, som passar den som sminkar sig on-the-go och även den som är osäker på appliceringsteknik.

lipstickqueenglossypencilthriller.JPG
Glossy Pencil i färgen Thriller, 239 kr, Lipstick Quen/blush.se.

Sparad under: Recension,Skönhet4 kommentarer »

Sommarläsning

Av Kicki 14:29 7/7 2009 | 5 kommentarer


Väninnorna & Kung Carl, 39 kr och 119 kr, Adlibris.

Jag är ju dum i huvudet. Jag har glömt att påminna om bästa sommarläsningen: Min egen bok Väninnorna & Kung Carl.

Innehållet kan sammanfattas med följande: “Sara har ett glammigt jobb på tidskriften Gloria och är lyckligt kär i sin kille. Men tyvärr gör han slut – han har kommit på att hon förtjänar något bättre. Men otur i kärlek ger tur på jobbet. För att glömma sliter Sara hårt på redaktionen och ligger bra till, i alla fall så länge hon gör som chefen säger och inte går upp i vikt. Men är det verkligen vad hon vill? Och hur kommer det sig att den dryge överklasskillen Nicklas dyker upp överallt? Och framför allt, varför dyker han upp när Sara är utklädd till smurf och exet dejtar sin nya flickvän bara en meter därifrån?
Lyckligtvis finns det alltid tid för det som gör att Sara trots allt överlever: terapisamtal och drinkar med väninnorna i baren på Kung Carl.”

Väninnorna & Kung Carl togs för några veckor upp sen i djupt seriösa radiokanalen P1 som ett exempel på bra chick lit. Välrenommerade boksajten Bokhora kallade den här för “förtjusande välskriven”. Glamour gav den fyra av fem i betyg: “Historien är detaljrik, diskuterande och fylld med mediaskvaller”. Och jag själv? Jag tycker den är svinbra (och jag är ändå något av en auktoritet på chick lit – har grottat ner mig i genren sedan 1986). Och jag är självklart helt opartisk i den bedömningen.

Den finns som pocket härAdlibris för futtiga 39 kronor. För 119 kronor får du en finare, glassiga version med fina flikar. På flikarna kan du se bilder av mig och mina väninnor vid olika fester, en skojig intervju med mig (om du inte fått nog här i bloggen) där jag bland annat berättar om sanningen bakom smurf-anekdoten, samt en del av Emma Anderssons respektive Anna Sahlins ansikten. What’s not to like?

Sparad under: Jobb,Nöje,Recension5 kommentarer »

Test: Mascaror

Av Kicki 6:25 1/7 2009 | Kommentera!

utanmascara.JPG
Ingen mascara.

armanieyestokill.JPG
Eyes to kill, 315 kr, Armani.

clinique-highimpactcurve.JPG
High Impact Curling Mascara, 200 kr, Clinique.

smashboklashdna.JPG
Lash DNA, 250 kr, Smashbox.

oriflame-revelation-mascara.JPG
Revelation Mascara, 135 kr, Oriflame
.
hypnosedrama2.JPG
Hypnôse Drama, 275 kr, Lancôme.

Har ägnat sommarvärmen åt att testa mascaror. Vill flagga för att Hypnôse Drama, som jag själv var så imponerad av på pressvisningen, smular ganska lätt. (Ofta smular mascaror som ger extrem volym lätt, har jag märkt. Estée Lauders Turbolash gör samma sak.) Men den är fin på, för mig som gillar volym och svärta. Personligen gillar jag också Armanis Eyes to kill och Lash DNA från Smashbox, men exempelvis min faster, som vill ha långa och separerade fransar, skulle tycka annorlunda. Det här med hur man vill ha sin mascara är ju så väldigt personligt. Därför tänkte jag höra med dig vad du gillar för typ av fransar.

Vilken mascara av dessa tycker du är bäst?
Visa resultat
Sparad under: Recension,Skönhet Lämna en kommentar »

Scholl Kungsgatan, Stockholm

Av Kicki 9:39 4/6 2009 | 2 kommentarer

scholl090604.JPG
Medicinsk fotvård, 450 kr/45 min, Scholl.

Ända sedan Johanna gjorde PR för Scholl för tre år sedan, och skickade mig på fotvård på Scholl-butiken på Kungsgatan 19, har jag gillat inte bara deras produkter utan också Annica. Idag har jag fått nya fötter (filning, klippning, insmörjning) och dessutom 45 minuters tystnad. Annica förstår när man inte vill chit-chatta utan bara zona ut, och idag behövde jag en paus från allt, en stund av ingenting. De senaste veckorna har jag varit uppe i 70 arbetstimmar per vecka – som ett exempel kom jag igår hem klockan midnatt från Frida och satt då en timme med mitt eget frilansande, bara för att kliva upp igen vid halvåtta och börja blogga (jo, det är också jobb). Och det går, tack vare att jag får jobba med kreativa, roliga och duktiga människor som inte bara tar utan också ger energi, och för att jag tyvärr inte träffar mina vänner längre. Men det går också tack vare att jag har blivit bättre på att ta pauser, som den idag på Scholl.

Och så fotvården: En medicinsk fotvård är inte kosmetisk. Den gör fötterna representabla, men wrappa in fötterna i alger, scrubba, massera och lacka får du göra själv. Det kan jag leva med, för Annica skär bort förhårdnader med rakblad, pillar nagelband och polerar naglarna med något som ser ut som en tandläkarborr, så fötterna blir genuint lyckliga. Mina är nu mjuka, fina, glada – och jag vet att de kommer att hålla sig glada länge. Jag har gjort många pedikyrer världen över (New York, Las Vegas, Thailand flera gånger om, Köpenhamn, Strandvägen, Paris) och Scholls är mycket prisvärd och håller hög standard. Annica är min favorittjej, men ryktet säger att alla scholltjejer är lika bra, i alla fall på Kungsgatan. Ett tips, och ett bra presenttips!

Vad sa du, sa du? För fötter i behov av renovering, är Scholl ett om än inte glamouröst så prisvärt och gediget alternativ.

PS. I eftermiddag eller kväll, berättar jag vilka som vann den fina solväskan från Vichy.

Sparad under: Recension,Skönhet2 kommentarer »

MF Colur Precision Eyeshadow

Av Kicki 6:44 2/6 2009 | 1 kommentar

colourprecision.jpg
Colour Precision Eyeshadow, 110 kr/styck, Max Factor.

Max Factor kommer i augusti med flytande ögonskuggor, Colour Precision Eyeshadow. Det är egentligen lite tidigt att skriva om dem, men jag tänkte passa på medan jag fortfarande har dem i färskt minne.

“Den första ögonskugga jag har blivit kär i”, säger Max Factors makeupartist Tomas Lenneryd. “Använder du den solo, blir den mjukt genomskinlig och håller rekordlänge. Använder du den som bas under puderskugga får du samma hållbarhet och dessutom fenomenalt färgdjup och lyster”, säger pressmeddelandet. “Jag kommer inte att använda den igen”, säger Kicki Norman.

Jag tycker skuggorna är dåliga, och även om de är lättare att få jämna än andra flytande ögonskuggor är det ändå inte enkelt. Jag har testat två av de sju färgerna: Pearl Beige och Coffee. Pearl Beige dök upp i form av en nästan självlysande prick på ögonlocket, Coffee halkade omkring på ögonlocket under själva appliceringen. Det är ofta ett problem med flytande skuggor att de måste få torka på ögonlocket innan man börjar blinka och ha sig. Max Factor har tänkt rätt och gjort skuggorna relativt snabbtorkande. Lite för snabbt torkande, jag tror Pearl Beige blev som en glitterpartikel för att jag inte hann sudda ut den. Det stämmer att det är ganska bra drag på färgerna men jag tyckte inte att skuggorna satt så bra, förutom glitterpricken som aldrig ville försvinna.  Jag är visserligen ingen Tomas Lenneryd, men det tror jag inte Max Factors genomsnittliga kund är heller, och jag tyckte skuggorna var för knepiga för mig.

Finns även i färgerna Golden Green, Night Sky, Icicle Blue och Icicle Rose, och en färg till som inte står i pressmeddelandet.

I korthet: Nätt och jämt okej för att vara flytande ögonskuggor, lite för svårhanterliga och inte så hållbara som påståendet “universalskuggan för perfekt applicering” ger sken av.

Sparad under: Nyheter,Recension,Skönhet1 kommentar »

Nya mascaror igen

Av Kicki 15:38 18/5 2009 | 3 kommentarer


Ingen mascara.

maybellinestilettomascar.JPG
Lash Stiletto Ultimate Length Mascara, 139 kr, Maybelline.

isadoraflashycurl.JPG
Mascara Flashy Curl, 135 kr, Isadora.

38-grader-volumising.JPG
Mascara 38 grader (Volumising), 295 kr, Kanebo.

Jag har testat några nya mascaror. Lash Stiletton är inte så tokig, trots att mina fransar inte på något sätt liknar Stiletto-reklamens… Är det bara jag som blir så LESS när fransarna i en mascarareklam är trippla lösögonfransar? Jag får lust att bojkotta Lash Stiletto bara därför. Men samtidigt gillar jag den. Personligen föredrar jag mascaror som ger volym snarare än dem som förlänger och/eller böjer fransarna, men Lash Stiletto ger knivskarpa fransar. (Tyvärr syns in det på min något suddiga bild.)
Betyg: 4.

Flashy Curl är för mig en blaha-mascara, då fransarna verkligen ser ut som spindelben. Men exempelvis min faster, som inte vill att fransarna ska “ta ihop” alls, skulle säkert tycka att den var både bra och prisvärd.
Betyg: 2.

Slutligen den nya 38 grader-mascaran från Kanebo, nu med volymeffekt. Jag gillade 38 grader när den kom, jag tyckte den satt bra och var enkel att tvätta bort. Den nya volymvarianter är av någon anledning svårare att avlägsna, jag fick ta till en vanlig remover. Dessutom mår inte känslig hybra av för hett vatten – ljummet är nog. Så jag vet inte. Även om fransarna blir fina, är den lite för komplicerad att ta bort. Dessutom är för varmt vatten inte bra för huden.
Betyg: 3+.

Vad sa du, sa du? Stiletto-mascaran är ett bra budgetalternativ. Speciellt med tanke på att de flesta andra “budget”mascaror börjar kosta uppåt 200 kronor.

Sparad under: Recension,Skönhet3 kommentarer »

China Glaze

Av Kicki 10:40 15/5 2009 | 2 kommentarer

chinaglazebla.jpg
Klartblått lack i 722 Sky High, 98 kr/14 ml, China Glaze/Kicks.

Nästa vecka börjar nagellacksmärket China Glaze, som bland andra Mischa Barton gillar, säljas på Kicks. Lacken kommer att finnas under en begränsad period, oklart exakt hur lång, med start vecka 20.På bilden har jag bara ett lager och jag tycker att det blev tillräckligt täckande. Lacken sitter helt okej också, lika bra som ett lack för 119 eller 150 kr.

Vad sa du, sa du? Bra lack i många roliga färger till bra pris. Köp!

Sparad under: Recension,Skönhet2 kommentarer »

Budgetmascaror

Av Kicki 12:59 22/4 2009 | 8 kommentarer


Ingen mascara alls.

wetnwild-megalash.JPG
Megalash, 59 kr, Wet’n Wild.

wetnwildlashintensemascara.JPG
Lash Intense, 69 kr, Wet’n Wild.

elsumptous.JPG
Sumptous mascara, 270 kr, Estée Lauder
.

hrlashqueenfeathercollection.JPG
Lash Queen Feather Collection, 295 kr, Helena Rubinstein.

noubasensitive-superrich.JPG
Sensitive Super Rich, 195 kr, Nouba.

macmascaravaddennuheter.JPG
Pro Long Lash, 135 kr, MAC.

niveavolumenanodefinition2.JPG
Volume Nano Definition, 125 kr, Nivea.


All Effects Turbolash Mascara, 350 kr, Estée Lauder.

Jag har testat två budgetmascaror från Wet’n Wild. Jag tycker Lash Intense funkar ganska bra. Vad tycker du?

För att du ska ha något att jämföra me, la jag till bilder på tidigare testade mascaror.

Sparad under: Recension,Skönhet8 kommentarer »

I fredags

Av Kicki 7:11 20/4 2009 | Kommentera!

spisa1.JPG
Vi spisade hos Helena.

spisa2.JPG
Jag spisade Moules Frites.

spisa3.JPG
Anna och Andreas spisade också.

spisa4.JPG
Smaklig efterrättspis.

I fredags åt jag, Sam, kusin Andreas och hans tjej Anna middag på Spisa hos Helena. Jag har endast varit där en gång, för ungefär åtta år sedan, med Acke, på lunch.

Plus: Jag gillar Spisa hos Helena, framför allt personalen och stämningen. Vi fick vänta ganska länge på vår huvudrätt – då bjöd restaurangen på efterrätt. På exempelvis Tranan får man i såna lägen en slät kopp kaffe som kompensation, vilket vid jämförelse är snålt.
Det är ombonad, mysigt och lite trångt.

Minus: Tyvärr innebär trängseln också att det är sjukt varmt. Inte bara vi utan även andra gäster, var högröda i ansiktet och gulpade vatten som kameler. Det var nästan så att svettpärlor trängde fram i pannan.
En annan nackdel är maten. Den är god, men inte topp-god. Mina moules var sladdriga, pommes fritesen något överfriterade. Aiolin till mina moules, förrätts-chèvren och sorbetkulan på efterrättstallriken var toppklass, men mycket var mediokert. Så jag skulle inte gå till Helena främst för maten, om jag nu är väldigt matintresserad, utan snarare för en mysig kväll.

Är lika med
: Gå gärna hit för trevlig stämning och snicksnack med vännerna, men inte för ett kök i toppklass.

Sparad under: Mat,Recension Lämna en kommentar »

Till påskägget

Av Kicki 13:23 8/4 2009 | 1 kommentar

smashbox2in1.jpg
Hybrid 2-in-1 Luminizing Primer, 395 kr/29 ml.

Smashbox primer Photo Finish Foundation Primer är redan kultförklarad. I vår kommer märket med en new and improved variant av den, en hybrid där primern är blandad med en lystercrème. Och den är så jävla bra. Du får jättefin lyster i ansiktet, som om du är världens mest utvilade person som just har varit på medelhavssemester och är nyförälskad. Och detta utan att se flottig ut. Visserligen kan du ta det lugnt med den i t-zonen, brer du på för mycket där ser du ut som en julgranskula, men det är inte svårt att få den tunn och heller inte svårt att lägga på lite foundation om den blir för glänsande. På ett pressmöte som ett helt annat märke höll, överhörde jag när två andra skönhetsredaktörer, Emelie JohanssonToppHälsa och Emma NybomCosmo, hyllade den. Dessutom är den hyggligt dryg.

Ärligt talat: Väl investerade pengar för dig som känner dig grå och glåmig.

Sparad under: Recension,Skönhet1 kommentar »
Nästa sida »