Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

MF Colur Precision Eyeshadow

Av Kicki 6:44 2/6 2009 | 1 kommentar

colourprecision.jpg
Colour Precision Eyeshadow, 110 kr/styck, Max Factor.

Max Factor kommer i augusti med flytande ögonskuggor, Colour Precision Eyeshadow. Det är egentligen lite tidigt att skriva om dem, men jag tänkte passa på medan jag fortfarande har dem i färskt minne.

“Den första ögonskugga jag har blivit kär i”, säger Max Factors makeupartist Tomas Lenneryd. “Använder du den solo, blir den mjukt genomskinlig och håller rekordlänge. Använder du den som bas under puderskugga får du samma hållbarhet och dessutom fenomenalt färgdjup och lyster”, säger pressmeddelandet. “Jag kommer inte att använda den igen”, säger Kicki Norman.

Jag tycker skuggorna är dåliga, och även om de är lättare att få jämna än andra flytande ögonskuggor är det ändå inte enkelt. Jag har testat två av de sju färgerna: Pearl Beige och Coffee. Pearl Beige dök upp i form av en nästan självlysande prick på ögonlocket, Coffee halkade omkring på ögonlocket under själva appliceringen. Det är ofta ett problem med flytande skuggor att de måste få torka på ögonlocket innan man börjar blinka och ha sig. Max Factor har tänkt rätt och gjort skuggorna relativt snabbtorkande. Lite för snabbt torkande, jag tror Pearl Beige blev som en glitterpartikel för att jag inte hann sudda ut den. Det stämmer att det är ganska bra drag på färgerna men jag tyckte inte att skuggorna satt så bra, förutom glitterpricken som aldrig ville försvinna.  Jag är visserligen ingen Tomas Lenneryd, men det tror jag inte Max Factors genomsnittliga kund är heller, och jag tyckte skuggorna var för knepiga för mig.

Finns även i färgerna Golden Green, Night Sky, Icicle Blue och Icicle Rose, och en färg till som inte står i pressmeddelandet.

I korthet: Nätt och jämt okej för att vara flytande ögonskuggor, lite för svårhanterliga och inte så hållbara som påståendet “universalskuggan för perfekt applicering” ger sken av.

Sparad under: Nyheter,Recension,Skönhet1 kommentar »

1 kommentar »

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 9453 to the field below: