Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Sommarläsning

Av Kicki 14:29 7/7 2009 | 5 kommentarer


Väninnorna & Kung Carl, 39 kr och 119 kr, Adlibris.

Jag är ju dum i huvudet. Jag har glömt att påminna om bästa sommarläsningen: Min egen bok Väninnorna & Kung Carl.

Innehållet kan sammanfattas med följande: “Sara har ett glammigt jobb på tidskriften Gloria och är lyckligt kär i sin kille. Men tyvärr gör han slut – han har kommit på att hon förtjänar något bättre. Men otur i kärlek ger tur på jobbet. För att glömma sliter Sara hårt på redaktionen och ligger bra till, i alla fall så länge hon gör som chefen säger och inte går upp i vikt. Men är det verkligen vad hon vill? Och hur kommer det sig att den dryge överklasskillen Nicklas dyker upp överallt? Och framför allt, varför dyker han upp när Sara är utklädd till smurf och exet dejtar sin nya flickvän bara en meter därifrån?
Lyckligtvis finns det alltid tid för det som gör att Sara trots allt överlever: terapisamtal och drinkar med väninnorna i baren på Kung Carl.”

Väninnorna & Kung Carl togs för några veckor upp sen i djupt seriösa radiokanalen P1 som ett exempel på bra chick lit. Välrenommerade boksajten Bokhora kallade den här för “förtjusande välskriven”. Glamour gav den fyra av fem i betyg: “Historien är detaljrik, diskuterande och fylld med mediaskvaller”. Och jag själv? Jag tycker den är svinbra (och jag är ändå något av en auktoritet på chick lit – har grottat ner mig i genren sedan 1986). Och jag är självklart helt opartisk i den bedömningen.

Den finns som pocket härAdlibris för futtiga 39 kronor. För 119 kronor får du en finare, glassiga version med fina flikar. På flikarna kan du se bilder av mig och mina väninnor vid olika fester, en skojig intervju med mig (om du inte fått nog här i bloggen) där jag bland annat berättar om sanningen bakom smurf-anekdoten, samt en del av Emma Anderssons respektive Anna Sahlins ansikten. What’s not to like?

Sparad under: Jobb,Nöje,Recension5 kommentarer »

5 kommentarer »

 • 1
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Anna

  7/7 2009 @ 16:48

  Jag är ingen chic-lit älskare, jag gillar ett gäng men är väldigt kräsen. Jag tror att jag skrev detta för något år sedan, men jag skriver det igen. Jag tycker att boken växte för varje sida och utvecklades till en riktigt bra bok. Jag ser verkligen fram mot kommande romaner från dig. Jag tycker att det bästa betyg en bok/författare kan få är just att man vill läsa mer. Hoppas verkligen du får tid att skriva på nästa roman och jag hoppas också att fler köper denna.

 • 2
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Kicki

  7/7 2009 @ 18:50

  Skönt att vi är överens.

 • 3
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Sarah "The hairdresser" Gustafsson

  7/7 2009 @ 19:20

  halloj i värmen..( är i södra sverige och här skiner solen)
  Varför ordnar du inte en tävling där lottar ut 2 st signerade ex av Väninnorna & Kung Carl.

  jag kommer garanterat att tävla.. :-)

 • 4
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Kicki

  7/7 2009 @ 20:23

  Hej kära du! Som författare får man ett begränsat antal böcker så tyvärr räcker de inte så länge… Men om du stödköper ett ex så lovar jag att signera det, förstås!

 • 5
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Alena

  12/7 2009 @ 20:29

  Har redan den här härliga boken i min bokhylla. Måste ge stort beröm, för det är faktiskt den enda svenska chick-lit som jag verkligen har gillat! Det är mycket humor och stor igenkänningsfaktor! Hoppas också på att det blir fler böcker från författarinnan i framtiden! 😀

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 8196 to the field below: