Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

SAS = VÄRDO!!!

Av Kicki 20:45 22/7 2005 | 4 kommentarer

Hade en ny dust med favoritflygbolaget SAS idag.
Matt Walker i England bjöd in mig och Sam till en kompis födelsedag nästa lördag. Festen skulle vara öl på en gräsmatta, picknick och “punting” i Cambridge. “Punting” = att staka fram en båt längs kanalen, inte så mycket på tjusigt gondoljärsvis som på Huckleberry Finn-vis. Matt berättade om punting när vi träffades i mars och det låter brittiskt grabbigt:
“You drink a lot of beer and someone always falls inte the water.”

Jag var lite tvekis, eftersom jag som Sam sa “inte har betalat Bricanyl-väskan än”, men jag hittade sjysta billiga biljetter på SAS. SAS är okej om jag flyger med Sam så jag kan snylta på hans guldstatus. Men hoppsan! Varje att varje gång jag försökte boka på deras sajt, kom texten “Du har inte nog bonuspoäng för att betala båda biljetterna” upp. Och jag vill självklart inte betala 60 000 poäng (=10 000 poäng från en USA-resa) för en 1298-kronorsresa. Så jag försökte börja om och hitta felet.

Efter en halvtimme gav jag upp och ringde internetsupporten. NÄHÄ, då är ju sajten under ombyggnad så att du inte KAN köpa biljetter för pengar utan bara för Eurobonus-poäng om du är inloggad som Eurobonusmedlem! Och då jag använder Firefox kan jag visst inte logga ut!
“Firefox klarar inte av vår sajt”, sa mannen i supporten.
“Eller så är det er sajt som inte klarar av Firefox”, sa jag.
Rätt ska vara rätt.
När jag väl hade hade bytt webbläsare hade de billiga biljetterna sålts och kvar var tusen kronor dyrare biljetter.
“Jag vet att det här inte är ditt fel!” röt jag till den stackars supportkillen, “men jag HATAR SAS! Jag måste DÖDA någon snart och om vi inte lägger på så blir det du!”
Han la på fortare än Amelia hinner säger “specialtidningskunskap”.
Det blir ingen punting för min och Sams del…

En ljuspunkt, däremot, är att jag har rullat in melon i prosciutto, köpt gruyère och gjort Allt om mat:s matjessillröra till min, Frida och Christofers segeltur imorgon!
Frida sa att vi åker ut till hamnen där båten ligger och blåser det styv kuling så äter vi upp maten och åker hem igen, så inget kommer att förfaras.

En ljuspunkt är också att Desirée ringde idag på lunchen och hade förslag på inriktningsändring av boken som jag hoppas att jag ska få kontrakt på. Ändringarna ligger helt i linje med vart jag vill göra och åt det håll jag vill att mitt skrivande ska utvecklas, så jag blev jätteglad!

En tredje ljuspunkt är att Bulls bildbyrå hade kreativa och roliga samarbetsförslag på vårt lunchmöte idag.

Och bäst av allt: Nu när Sam kommer hem ska han vara i Sverige fem veckor i sträck!!! (Plus att det har kommit upp en bra lösning för hans arbetssituation! Tyvärr går den inte i lås än, men förutsättningar finns… Hurra! Jag slipper bli lyxhemmafru i Florida! Jag är ju trots allt 25 år för ung för det.)

Lägger man till att jag har köpt nya Harry Potter och fick ha mitt Lulu Guinness-paraply idag så blir det en dag som slutar på plus, trots allt.

Sparad under: Ingen kategori4 kommentarer »

4 kommentarer »

 • 1
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Ingrid

  25/7 2005 @ 11:10

  Jag har haft mitt Lulu Guinness flera dagar nu! det är så fint och det är så roligt att ha en egentligen trist, praktiskt grej så dekorativ! Får köpa Harry på fredag. Tror Dumbledore måste dö. Grät en skvätt över den tanken i lördags :-)

 • 2
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Kicki

  25/7 2005 @ 17:09

  Onödigt dyrt paraply borde absolut ingå i alla semesterplaner, för helt plötsligt gör det inget att det regnar!
  Fast, det är klart. Då får man inte ha sina onödigt dyra solglasögon…

 • 3
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av jordiary

  17/8 2021 @ 11:50

  Before https://www.cambridgepunting.co/, I was actually in a dilemma whether to choose them or go for another option. But later I made up my mind to make a try. And guess what! This was the best decision that I ever made so far for my trips. Their hospitality left me speechless. And also the chauffeur was not just an expert punter, but also was omniscient about the history and culture of Cambridge. If you are someone who is planning to go for a punting in Cambridge, trust me, Tyrrell’s Punting would be the best option.

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 6462 to the field below: