Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Om Kickis blogg

Jag började skriva sin blogg sommaren 2005. Då hade jag ett jobb där jag knappt fick skriva alls och jag behövde utlopp för min skrivklåda. I Svenska Ord-klassikern Mannen som slutade röka upprepar Gösta Ekman att “lasternas summa är konstant”. För mig är antalet skrivna ord konstant. När jag inte skriver i jobbet som journalist så skriver jag alltså annat: blogg, e-mail, brev, dagbok… och en och annan bok också. Skrivandet är både ett behov och en lust hos mig.

Sedan är det förstås en bonus att det är praktiskt för mina föräldrar att kunna se vad jag gör även om jag inte prata med dem så ofta!

Jag bloggar om det jag själv känner för. Ibland blir det makeup och hudvård, ibland blir det kändisar, ibland blir det mitt förhållande, ibland blir det mode och ofta blir det tidningar och böcker. Jag älskar tidningar och böcker.

Min blogg fungerar enligt normala journalistiska regler med normal journalistisk etik. Jag skvallrar inte om sånt jag inte kan bevisa och jag tar inte emot pengar för att skriva om ett visst märke eller en viss produkt. Produktplacering är för Stieg Larsson-filmerna – inte för min blogg.

Jag behandlar kommenterande personer som källor. Det är enligt svensk lag förbjudet för journalister att ange vilka som är deras källor. Du kan alltså vara säker på att förbli helt anonym. Du som kommenterar måste uppge en fungerande mailadress men det är bara för att jag ska kunna ta dig i örat om du förtalar någon eller hetsar mot en folkgrupp. Och det tänker du ju inte göra, eller hur?