Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Kicki Norman: Här hittar du mig nu

Av Kicki 22:19 20/12 2012 | 5 kommentarer

kickinormancom.JPG

Den här bloggen är satt på paus.

Mitt skönhetsintresse följer du på Daisy Beauty, min egen sajt och tidning. I Facebook-gruppen Friends of Daisy Beauty diskuteras hudvårdsingredienser och makeup och skönhetsnördar är hjärtligt välkomna!

Mitt matintresse följer du på matbloggen Moster Ullas.

Eftersom jag är en modern kvinna finns jag på Twitter som @kickinorman och på Instagram som kickinorman.  Där följer du mig i kortformat eller bild.

Häng med!

Sparad under: Jobb,Media,Personligt,Skönhet5 kommentarer »

Daisy Beauty-festen

Av Kicki 11:47 21/8 2009 | 10 kommentarer

smygpremiar9.JPG
Söta bloggerskan Linda och hennes fina väninna Jenna.

smygpremiar1.JPG
Dominika
var smashing som alltid. Man kan se att Michael Löfgren från L’Occitane är imponerad i bakgrunden.

smygpremiar2.JPG
Unni Drougge
matchade läppstiftet med jackan.

smygpremiar3.JPG

Simmerskan Therese Alshammar är betydligt med vältränad än jag, märker jag inte minst när jag ser foton på mig själv från igår.

smygpremiar5.JPG
Camilla Thulin
är så jävla snygg så jag vet inte vart jag ska ta vägen.

smygpremiar6.JPG
Katarina
“Bjooti” Olivemark ska blogga på Daisy Beauty nu!

smygpremiar7.JPG
Liksom makeupartisten Åsa Östergren, som har haft en bloggpaus sedan hon slutade på modette.
smygpremiar10.JPG
Jag och namn, men jag tror att det här är Emelie! Nej, för det är ju Sara!

smygpremiar11.JPG
Mats Strandberg
kom med Linda Skugge och gick med Josefin Crafoord. Han har flotta väninnor!

smygpremiar12.JPG
Angelica
och Camilla från Frida.

smygpremiar13.JPG
Linda
är så jäkla snygg i sitt röda hår!

smygpremiar14.JPG
Rosi
är webbredaktör på Chic.se.

smygpremiar15.JPG
Pia Conde
är fin både på insidan och utsidan.

smygpremiar16.JPG
Jag och min kompis Nina Bärlin som har fixat det mesta med festen. Ett jättejobb. TACK FINA NINA!

smygpremiar17.JPG
Charlotta
hade gul ögonskugga och tyckte hon fick för lite pluspoäng för det.Nu plussar jag dig Charlotta!

smygpremiar18.jpg
Josefin Crafoord och Beatrice Renner, som beautybloggar här.

Nu ska vi se om jag kan få ut det här inlägget utan att kasta bort det, som jag gjorde sist. Sedan ska jag försöka bege mig ut i friska luften och skaffa lunch till mig och vraket i sovrummet. När Sam vaknar ska vi prata om vi kan tillåta bloggarna att go public här på Daisy Beauty. Tack alla fina gäster som kom och höll stämningen uppe på vår mycket lyckade sensommarfest! Och jättetack till YSL, Elizabeth Arden, Urban Decay och framför allt Dermalogica som såg till att goodiebagsen blev veckans snackis.

dermalogica-logotype.jpg

Sparad under: Jobb,Kändisar,Media,Skönhet10 kommentarer »

Prinsesslockar my ass

Av Kicki 14:43 20/8 2009 | 2 kommentarer

pirinsesslockarmyass.jpg
Ooooh så det svallar! Not.

Står egentligen på F12 och packar 300 goodiebags, men en vindpust stormvind blåste ut en råkostsallad med rödbetor över min vita kavaj så jag är hemma och byter jacka för kvällen. Jag ser mer och mer förjävlig ut i håret också.

Nu ska jag kasta mig in i en taxi med en annat ytterplagg i väskan och återgå till festförberedelserna. Från och med imorgon kommer mitt mesta bloggande att ske på Dasiy Beauty, så det blir där du kan se partybilderna från ikväll.

Uppdatering: Salongsägaren Linda Kulhan ringde just och tyckte, liksom jag, att lockarna inte höll tillräckligt bra. Jag förklarade att det inte bara är det, jag tycker inte att klippningen är särskilt modern heller. Färgen, däremot, är jättefin och känns on-trend. Linda ville att jag skulle berätta här i bloggen att det var frisören Thérese som hade klippt mig, så att jag inte drar alla på Klippoteket över en kam. “Det finns andra här som är jättebra på lockar.” Alla frisörer är egna företagare och inte anställda, därför får de själva ta ansvar för sin kvalitet, menar hon. Jag sa att jag tycker att på en stor salong, som är så känd som Klippoteket, ska man ha en hög lägstanivå och som salongsägare kan man inte skylla på en enskild frisör. Som ägare får man ansvara för alla sina frisörer, oavsett om de är anställda eller “bara” hyr stol. Jag sa också att jag tycker att Therése var jättetrevlig och är säker på att hon har massor av nöjda kunder. Men vad jag håller på med är stickprov på de största salongerna i Stockholm. Då blir det just exakt stickprov. En del frisörer har tur och har en normal eller rentav bra dag, andra har otur och har en dålig dag. Therése hade en dålig dag. Det tror jag att du som läser den här bloggen förstår också.

Sparad under: Jobb2 kommentarer »

Kort meddelande

Av Kicki 7:17 17/8 2009 | Kommentera!

På torsdag ska vi har något som liknar en betaversion av Daisy Beauty klar, och idag och imorgon är jag och coachar Frida-redaktionen som sitter i lämning. Det kommer alltså att bli sparsamt med bloggandet, som du förstår. Men misströsta inte! Snart kommer du att se mer av vad jag har gjort sedan ungefär februari…

Sparad under: Jobb Lämna en kommentar »

Klistermärken

Av Kicki 15:15 12/8 2009 | Kommentera!

klistermarken0809.jpg
Ro hit!

Jag och Sam har beställt små, söta klistermärken med Daisy Beauty-logga på. Vi är mycket spända på hur de ser ut. Så spända att vi båda vill öppna kartongen.

Sparad under: Jobb Lämna en kommentar »

Höstens stora projekt

Av Kicki 12:28 10/8 2009 | 9 kommentarer

daisy-lite-header.jpg
Kan bli hur bra som helst. Eller så går det åt helvete, ingen vet.

I september ska jag och Sam starta en skönhetstidning på nätet. Jag har hållit på med den parallellt med mitt vanliga frilansande och uppdraget på Frida sedan i mars ungefär. Sam, som ska bygga tekniken, har inte jobbat med den riktigt lika länge, men han lägger å andra sidan in 20-timmarsdagar nu när han är igång. (I fredags jobbade han till sju på lördagsmorgonen, annars brukar han komma i säng redan vid tre.)

Sam är ett jävla geni. Han har ju jobbat med IT sedan början på 80-talet (när vi träffades hade en ett häftigt datanördsjobb i USA) och jag märker att han verkligen vet vad han håller på med. Saker och ting funkar, vilket man inte alltid kan ta för givet när det gäller IT.

Vi har fått några riktigt, riktigt bra personer att jobba med oss. Och vi kommer att ha en grym smyglansering nästa vecka, trots att sajten då inte är färdigfixad än på en månad. Vi ville nämligen absolut ha en sommarfest, så därför festar vi till det fast sajten bara finns i beta-version och för speciellt inbjudna läsare då.

Om du tycker det här låter som ett spännande projekt, läs mer på Daisy Beauty. Där står inte mycket, men du får kanske ett hum om vartåt det lutar. Jag hoppas att du vill hänga med på vår sköna resa ner i krämburkar och puderdosor!

Uppdatering måndag eftermiddag: Good news travel fast, se bara på Dagens Media!

Sparad under: Jobb,Media,Skönhet9 kommentarer »

Hälsning från Linnéa, min assistent

Av Kicki 11:33 5/8 2009 | 2 kommentarer

Linneá är inte bara snygg, hon är klok också. Här kommer en blogghälsning från henne:

“Om ni väldigt gärna vill ha praktik hos Kicki men känner att bristen på inkomst är problemet så finns det en lösning: läs kursen Mediepraktik vid Karlstad universitet.

Jag läser den nu under min praktik här och det fina med den är att man faktiskt inte gör så mycket annat än att ha praktik. Du lär dig otroligt mycket om mediebranschen, skrivande och framförallt om skönhetsjournalistik så är det här vad du vill jobba med tycker jag att du ska ta chansen!

Det är inte för sent att söka kursen heller, har du en praktikplats och har läst min 60 högskolepoäng inom media så har du en garanterad plats. För mer info kolla in: http://www.kau.se/utbildning/kurser/MKGA47″

Linnéa är en praktexempel på att du kan lära dig massor och utvecklas massor, om du har huvudet på skaft, är motiverad och tycker om att jobba mycket. Som du dessutom ser på hennes tips ovan så är hon listig också. Känner du att du har dessa kvaliteter? Satsa då på att bli praktikant hos mig, läs mer här.

Linnéa har för övrigt gjort ett jobb i nya numret av Frida, och ett i nästa nummer. Och så har hon intervjuat Laila Bagge för nya numret av Svensk Damtidning som kommer ut imorgon. Sånt får man göra om man är praktikant hos mig.

Sparad under: Jobb,Media2 kommentarer »

Missa inte!

Av Kicki 12:31 4/8 2009 | 3 kommentarer

Min praktikant Linnéa ska fortsätta att jobba med mig, men det finns ändå saker att göra. Enkla saker, till en början, men också svårare uppgifter att växa in i. Så därför lägger jag återigen ut förfrågan om en praktikant:


Här jobbar jag. Bland annat.

Skrivande praktikant sökes!

I mitt arbete som frilansjournalist skriver jag för flera av Sveriges ledande tidskrifter, bland annat Chic, Femina, amelia, Aftonbladet, ToppHälsa och Queen. Jag täcker ämnen som mode, relationer, hälsa, psykologi och trender. Men mest skriver jag om skönhet, bland annat som skönhetsredaktör för härliga Svensk Damtidning. Jag är även tillfälligt inlånad som redaktionell coach för Sveriges enda tonårsmagasin Frida. Tidigare har jag varit chefredaktör på SOLO, redaktionschef och fackchef på Vecko-Revyn och specialtidningschef på amelia.

Jag söker en praktikant som kan börja hos mig mot mitten/slutet av augusti. Du ska vara stresstålig, social, skrivkunnig och flexibel. Du ska vara intresserad av populärkultur, mode och mest av allt av skönhet. Du måste vara målmedveten, ödmjuk och intresserad av att utveckla ditt skrivande. Du ska sluka media i allmänhet och tidskrifter i synnerhet. Som person är jag driven, framåt, rolig och generös. Jag ställer höga krav på både mig själv och andra, och ger också gärna andra möjlighet att utvecklas och lära sig. Beroende på hur länge din praktik varar, kommer du att antingen lära dig mer om media och redaktionellt arbete, eller utvecklas till en fullfjädrad reporter.

Arbetet går ut på att organisera vardagsarbetet, inklusive de hundratals skönhetsprodukter som passerar mitt kontor varje månad, samt att göra research och skriva egna texter. Du behöver ha någon typ av mediautbildning och viss skrivvana. Du måste vara säker på att du vill jobba som skrivande journalist, annars är praktiken bortkastad för mig och framför allt för dig själv.

Praktiken kommer att pågå enligt ök på heltid.

Intresserad? Hör av dig till mig med personligt brev, CV och textprover.

Sparad under: Jobb,Media3 kommentarer »

Praktikplats – igen

Av Kicki 13:55 3/8 2009 | 1 kommentar

Min praktikant Linnéa ska fortsätta att jobba med mig, men det finns ändå saker att göra. Enkla saker, till en början, men också svårare uppgifter att växa in i. Så därför lägger jag återigen ut förfrågan om en praktikant:


Här jobbar jag. Bland annat.

Skrivande praktikant sökes!

I mitt arbete som frilansjournalist skriver jag för flera av Sveriges ledande tidskrifter, bland annat Chic, Femina, amelia, Aftonbladet, ToppHälsa och Queen. Jag täcker ämnen som mode, relationer, hälsa, psykologi och trender. Men mest skriver jag om skönhet, bland annat som skönhetsredaktör för härliga Svensk Damtidning. Jag är även tillfälligt inlånad som redaktionell coach för Sveriges enda tonårsmagasin Frida. Tidigare har jag varit chefredaktör på SOLO, redaktionschef och fackchef på Vecko-Revyn och specialtidningschef på amelia.

Jag söker en praktikant som kan börja hos mig mot mitten/slutet av augusti. Du ska vara stresstålig, social, skrivkunnig och flexibel. Du ska vara intresserad av populärkultur, mode och mest av allt av skönhet. Du måste vara målmedveten, ödmjuk och intresserad av att utveckla ditt skrivande. Du ska sluka media i allmänhet och tidskrifter i synnerhet. Som person är jag driven, framåt, rolig och generös. Jag ställer höga krav på både mig själv och andra, och ger också gärna andra möjlighet att utvecklas och lära sig. Beroende på hur länge din praktik varar, kommer du att antingen lära dig mer om media och redaktionellt arbete, eller utvecklas till en fullfjädrad reporter.

Arbetet går ut på att organisera vardagsarbetet, inklusive de hundratals skönhetsprodukter som passerar mitt kontor varje månad, samt att göra research och skriva egna texter. Du behöver ha en mediautbildning och viss skrivvana. Du måste vara säker på att du vill jobba som skrivande journalist, annars är praktiken bortkastad för mig och framför allt för dig själv.

Praktiken kommer att pågå enligt ök på heltid.

Intresserad? Hör av dig till mig med personligt brev, CV och textprover.

Sparad under: Jobb1 kommentar »

Ser fram emot torsdag

Av Kicki 6:48 | 1 kommentar

090802.jpg
Ett munsår är på väg också

Idag ska jag vara på Frida, imorgon också. Vi håller på med nummer 18, som ska vara klart för att tryckas på onsdag. Omslaget är mitt favoritomslag sedan jag började, det kommer att sälja dödsbra, I know it. Men ikväll och imorgon kommer det att bli långa dagar för att göra klart det som ska vara klart.

På onsdag ska jag träffa min kompis Thérese och ta en drink. Jag ser sjukt mycket fram emot att få en anledning att sminka mig. Jag har inte haft mascara på tolv dagar nu.

Sparad under: Jobb1 kommentar »
Nästa sida »