Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Missa inte!

Av Kicki 12:31 4/8 2009 | 3 kommentarer

Min praktikant Linnéa ska fortsätta att jobba med mig, men det finns ändå saker att göra. Enkla saker, till en början, men också svårare uppgifter att växa in i. Så därför lägger jag återigen ut förfrågan om en praktikant:


Här jobbar jag. Bland annat.

Skrivande praktikant sökes!

I mitt arbete som frilansjournalist skriver jag för flera av Sveriges ledande tidskrifter, bland annat Chic, Femina, amelia, Aftonbladet, ToppHälsa och Queen. Jag täcker ämnen som mode, relationer, hälsa, psykologi och trender. Men mest skriver jag om skönhet, bland annat som skönhetsredaktör för härliga Svensk Damtidning. Jag är även tillfälligt inlånad som redaktionell coach för Sveriges enda tonårsmagasin Frida. Tidigare har jag varit chefredaktör på SOLO, redaktionschef och fackchef på Vecko-Revyn och specialtidningschef på amelia.

Jag söker en praktikant som kan börja hos mig mot mitten/slutet av augusti. Du ska vara stresstålig, social, skrivkunnig och flexibel. Du ska vara intresserad av populärkultur, mode och mest av allt av skönhet. Du måste vara målmedveten, ödmjuk och intresserad av att utveckla ditt skrivande. Du ska sluka media i allmänhet och tidskrifter i synnerhet. Som person är jag driven, framåt, rolig och generös. Jag ställer höga krav på både mig själv och andra, och ger också gärna andra möjlighet att utvecklas och lära sig. Beroende på hur länge din praktik varar, kommer du att antingen lära dig mer om media och redaktionellt arbete, eller utvecklas till en fullfjädrad reporter.

Arbetet går ut på att organisera vardagsarbetet, inklusive de hundratals skönhetsprodukter som passerar mitt kontor varje månad, samt att göra research och skriva egna texter. Du behöver ha någon typ av mediautbildning och viss skrivvana. Du måste vara säker på att du vill jobba som skrivande journalist, annars är praktiken bortkastad för mig och framför allt för dig själv.

Praktiken kommer att pågå enligt ök på heltid.

Intresserad? Hör av dig till mig med personligt brev, CV och textprover.

Sparad under: Jobb,Media3 kommentarer »

3 kommentarer »

 • 1
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Pingback av Kickis skrivklåda » Hälsning från Linnéa, min assistent

  5/8 2009 @ 11:34

  […] Linnéa är en praktexempel på att du kan lära dig massor och utvecklas massor, om du har huvudet på skaft, är motiverad och tycker om att jobba mycket. Som du dessutom ser på hennes tips ovan så är hon listig också. Känner du att du har dessa kvaliteter? Satsa då på att bli praktikant hos mig, läs mer här. […]

 • 2
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Estelle

  7/8 2009 @ 12:36

  Hej!

  Jag bara undrar när sista datumet är för ansökan av praktik hos dig? Och ska man skicka ansökan till den mailen som står längst ner på sidan?

  Mvh
  Estelle

 • 3
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Kicki

  7/8 2009 @ 15:36

  Hej Estelle! När det gäller praktik är det ALDRIG för sent. Och japp, använd mailadressen längst ner: info snabela kickinorman punkt com

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 3365 to the field below: