Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Kickis favoritfoundations

Av Kicki 13:03 31/10 2008 | 4 kommentarer

foundationstest4.JPG
Kicki gillar färgade dagcrèmer och hatar sina finnar.

Jag är en 34-årig kvinna som har superkänslig hy med fet t-zon, ärr på kinder och vid tinningar, acneutbrott två gånger i månaden och fina linjer kring ögonen. Dessutom har jag telefonfinnar (se bild, jag får utslag där jag håller telefonluren).

Min foundationfavorit i livet är Dior Deep Hydration Skin Tint och Nimue Sun-C, båda färgade dagcrèmer som jag trivs bättre i än foundations. Men idag hittade jag två foundations jag kan tänka mig:

Estée Lauder Double Wear Light. “Pudrig flytande foundation med lätt, härlig konsistens. Jämnar ut hudtonen utan att lägga sig i linjer. Enda nackdelen att den tydligt fastnar på hårstrån i ansiktet.” Betyg: 4 av 5.
Helena Rubinstein
Color Clone Perfect Complexion Creator, “fast foundation som jämnar ut hudtonen och täcker ganska bra. Gör inte porerna mindre, men grundare. Blir torr på hyn så passar inte dig som är supertorr.” Betyg: 4 av 5.

På måndag kommer en sammanfattning av resten av testet. Glöm inte att tävla om ditt drömhår, se tidigare inlägg! Tävlingen pågår hela helgen.

Sparad under: Jobb,Skönhet4 kommentarer »

Malins favoritfoundation

Av Kicki 12:36 | Kommentera!

foundationstest3.JPG
Malin gick hem med Shiseidos The Makeup.

Malin är makeupartist och 34 år. Hon har torr hy och små, brustna blodkärl som hon gärna täcker. Hon tycker att en foundation ska vara len i konsistensen och jämna ut hudtonen hos sin bärare.

Malin hade flera favoriter, men speciellt förälskad blev hon i The Makeup från Shiseido. Den tänker hon inte ha till vardags, men till fest. Juryn sa: “Pudrig foundation i fast form. Täcker inte helt men nästan, och känns ändå jättelätt. Lägger sig inte i fina linjer. Är för torr för att passa 50+.”
Betyg: 4 av 5.

Malin gillade också:
Lancôme Photogenique Lumenessence, “mjuk utan att kladda, täcker medelbra, jämnar ut men förminskar inte porer. Flytande.” Betyg: 5 av 5.
Helena Rubinstein
Color Clone Hydrapact. “Fast foundation som jämnar ut, ger lyster, tar bort röda blodkärl och inte framhäver linjer.” Betyg: 5 av 5.

(Min väninna Carina – 37 år, torr hy, fina linjer kring ögonen – har tidigare testat Color Clone Hydrapact åt mig och gett den högsta betyg. Hon påpekade att man med en fuktad svamp kan göra den tunnare och mindre täckande, samt även applicera den flera gånger för mer täckande resultat, nästan som en concealer. En bra foundation med variationsmöjligheter.)

Sparad under: Jobb,Skönhet Lämna en kommentar »

Christinas favoritfoundations

Av Kicki 10:20 | 1 kommentar

foundationtest2.JPG
Christina föll för Elizabeth Arden Ceramide Plump Perfect, men också för Maybellines Superstay.

Christina bloggar på Taras sajt. Hon är 4* år gammal och har en blandhy med fina linjer kring ögonen, stora porer över näsan och kindernas övre del och små pigmentförändringar i en begränsad zon framför öronen. Hon gillar lyxiga förpackningar, goda dofter och foundations som täcker bra.

Hennes favorit blev Ceramide Plump Perfect från Elizabeth Arden. Jag och Malin gillade den också. Vi sa: “Len och behaglig i konsistensen. Jämnar ut hudtonen utan att kladda. Minskar de fina linjerna (i alla fall ser det ut så). Enda minuset är den fina men opraktiska förpackningen, som man får doppa fingrarna i för att komma åt krämen.”
Betyg: 5 av 5.

Christina vill också lyfta fram en bra budgetfoundation. Det blev Maybellines Superstay. Trots att hon klagade högljutt över det onödiga i att konsumenten själv får blanda ihop den flytande foundationens två delar (den vita och den bruna, se förpackningen på bilden ovan), gillade hon resultatet. Juryn sa: “Täcker bra och jämnar ut färgen i ansiktet fint. Porerna ser mindre ut men syns samtidigt tydligare. Lägger sig inte i linjer, huden ser matt ut.”
Betyg: 3,5 av 5.
Uppdatering 31 november: Christina hälsar att den också sitter väldigt bra.

Christina gillade också:
Art Deco
High Performance Lifting Foundation. “Täcker ganska bra, dryg, mjuk och lätt att arbeta in. Lägger sig i fina linjer och gör varken till eller från för förstorade porer, men får ändå bra betyg tack vare den härliga konsistensen. Flytande.” Betyg: 4 av 5.
Biotherm
Long Wear Detox, “Väldigt enkel att få ut över ansiktet, täcker bra (3-4 på en 5-gradig skala där 5 är heltäckande), gör porerna mindre. Hyn ser sminkad ut så denna flytande foundation passar bäst till fest. Sitter länge.” Betyg: 4 av 5.

Sparad under: Jobb,Skönhet1 kommentar »

Foundationtest

Av Kicki 15:33 30/10 2008 | 6 kommentarer

foundationtest1.JPG

Idag träffade jag Christina och Malin för att testa 22 foundations från 15 olika märken. En del nya, en del har funnits länge. En del high-tech, en del ekologiska. Det ska inte vara direkt till en artikel, utan research för mig. Jag vill veta vad jag ska använda för foundations när jag ska skriva om ämnet i framtiden.

En del skönhetsjournalister som behöver foundation till ett jobb kan ringa till ett företag de gillar (L’Oréal, Lancôme, La Prairie, osv) och säga “jag behöver en foundation för mogen hy med fina linjer” och vad de än får, använder de. Jag vill veta.

Christina är en av de många skönhetsintresserade, beautykunniga “amatörer” som brukar testa produkter åt mig. Malin har varit makeupartist i tio år. Jag är kritiskt tänkande journalist som ser det mesta inom beauty som lanseras varje år. Jag är skitnöjd med vårt arbete.

Lite av vad vi kom fram till kommer här på bloggen imorgon.

Sparad under: Jobb,Skönhet6 kommentarer »

Miljöbov

Av Kicki 12:18 | Kommentera!

Idag ska jag göra klart tre sidor skönhet till ToppHälsa och fem sidor skönhet till Svensk Damtidning. Då kommer det bud och paket dagarna i ända och brevbäraren hänger kassar med vadderade kuver på dörren varje dag. Det ser väldigt mycket ut. Men när man öppnar paketen är det inte alltid så mycket inuti.

praktisk.JPG
Det lilla röda i övre vänstra hörnet är själva produkten (en concealer). Resten är kartong, uppblåst plastemballage och lite papper.

Sparad under: Jobb,Skönhet Lämna en kommentar »

Pernillas blogg

Av Kicki 10:23 | 1 kommentar

Jag gillar Pernilla Wahlgren. Vem gör inte det? Hennes blogg är rolig och mysig och jordnära och glamourös på en gång.

lv.jpg
Den här skulle väl klä mig?

Jag kan till och med förlåta henne att hon ibland stavar som en kratta. Jag citerar ur ett blogginlägg om Sex & The City-filmen: “Eller när Carries assistent får en Luiviton-väska i julklapp av Carrie.”

Sparad under: Kändisar,Mode1 kommentar »

H&M – ett säkert kort

Av Kicki 8:13 | Kommentera!

mildh.JPG

Det var någon som kommenterade min rutiga jacka. Den fick jag rycka på fem minuter, utan att prova eller tänka, på H&M i Paris eftersom jag hade glömt att det inte är spanskt väder i centrala Frankrike…

Så här ser jag ut en helt vanlig dag när jag hälsar på hos en presskontakt: Unisa-väska, fingerlösa handskar och sextiotalsinspirerad jacka. Har också lyxat till med tvättat hår (händer inte alla dagar).

Sparad under: Jobb,Mode,Shopping Lämna en kommentar »

Ifall du undrade

Av Kicki 18:02 29/10 2008 | 1 kommentar

Jag vill lyfta upp en kommentar från blogginlägget “Tävling 15″.

“Alltså, jag stylar aldrig mitt hår och äger inte ens en fön.således tänker jag ej tävla om denna vinst. Men, jag vann en tävling här för en tid sedan En helt FABOULUS Produkt för håret , dust-it ett slags hårpuder. Mycket bra för mina tunna testar. Så Kicki hon har koll hon, på vad som verkligen är bra. Här lottas det inte ut nån överbliven skit minsann, utan saker som funkar.”

Och hör sedan.

Sparad under: Skönhet,Tävling1 kommentar »

Lunchsällskap

Av Kicki 17:12 | Kommentera!

Fick äta etiopisk lunch med Sam och Lars idag. Mmmmm… Vi hade så bråttom att plundra buffén att jag inte hann ta några bilder förrän vi hade ätit klart.

ethiolunch.JPG
Smaskig och stark etiopisk lunchbuffé, 79 kr.

Håll i hatten om du vill vinna en hälsorenovering, för nästa vecka ska jag lotta ut Lars. Till dess får du satsa på att tävla om hårrenovering istället.

Sparad under: Mat,Skönhet,Träning&Hälsa Lämna en kommentar »

Räddningen

Av Kicki 10:37 | 4 kommentarer

Jag har länge vetat att jag är kaffekänslig. Dricker jag det efter fem på kvällen somnar jag absolut inte före midnatt, ibland blir jag skakis när jag har druckit det och vid sällsynta tillfällen kan jag få ont i magen.

Men förra tisdagen öppnades mina ögon på riktigt. Jag hade en lagom jobbig arbetsdag framför mig, fyra mellanstora projekt att avsluta – en helt rimlig arbetsbörda. Sedan tog jag en kopp kaffe. Och plötsligt kändes det som att jag inte längre hade fyra normala bitar arbete framför mig, utan hundra små, irriterande, fragmentariska arbetsuppgifter som jag absolut inte skulle hinna, och inte klara av heller eftersom min hjärna inte kunde sortera denna “otroliga” arbetsbörda. Det bara snurrade i huvudet och jag blev sittande framför datorn i fyra timmar för att göra – ingenting. Jag hade ju så mycket att göra så det gick inte att göra något alls.

Jag snackade med kinesiolog-Lars om detta. Vi håller sedan tidigare på att minska stresshormonerna i mig (som jag så klart har för mycket av). Han sa att med tanke på att jag har overload på stresshormoner och dessutom lägger till mer adrenalin när jag tränar, blir koffeinkicken en uppvarvning för mycket för min kropp. Inget att välja på: Nu är det bye bye koffein.

decaffienee.JPG

Sparad under: Träning&Hälsa4 kommentarer »
Nästa sida »