Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Räddningen

Av Kicki 10:37 29/10 2008 | 4 kommentarer

Jag har länge vetat att jag är kaffekänslig. Dricker jag det efter fem på kvällen somnar jag absolut inte före midnatt, ibland blir jag skakis när jag har druckit det och vid sällsynta tillfällen kan jag få ont i magen.

Men förra tisdagen öppnades mina ögon på riktigt. Jag hade en lagom jobbig arbetsdag framför mig, fyra mellanstora projekt att avsluta – en helt rimlig arbetsbörda. Sedan tog jag en kopp kaffe. Och plötsligt kändes det som att jag inte längre hade fyra normala bitar arbete framför mig, utan hundra små, irriterande, fragmentariska arbetsuppgifter som jag absolut inte skulle hinna, och inte klara av heller eftersom min hjärna inte kunde sortera denna “otroliga” arbetsbörda. Det bara snurrade i huvudet och jag blev sittande framför datorn i fyra timmar för att göra – ingenting. Jag hade ju så mycket att göra så det gick inte att göra något alls.

Jag snackade med kinesiolog-Lars om detta. Vi håller sedan tidigare på att minska stresshormonerna i mig (som jag så klart har för mycket av). Han sa att med tanke på att jag har overload på stresshormoner och dessutom lägger till mer adrenalin när jag tränar, blir koffeinkicken en uppvarvning för mycket för min kropp. Inget att välja på: Nu är det bye bye koffein.

decaffienee.JPG

Sparad under: Träning&Hälsa4 kommentarer »

4 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av affie

    29/10 2008 @ 11:19

    Något jag tycker är tråkigt i Gevalia-land är bristen på decaf på restauranter och kafeer, oftast helt omöjligt för oss “efter-lunch-koffein-känsliga” att få en kopp anständig java efter god middag. Det existerar ju dock både god koffeinfri espresso och vanligt kaffe i alla butiker. hmmmpf.

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Kicki

    29/10 2008 @ 12:10

    Affie, snälla, tipsa då om ett bra malet kaffe som är decaf och jag kan köra i en vanlig bryggare, pliiiiis! För det ju som du säger stört omöjligt att hitta på stan.

  • 3
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Julia

    29/10 2008 @ 16:35

    Nästa gång du är i Köpenhamn kan du köpa denna som borde finnas även i en välsorterad kaffebutik i sthlm:
    http://www.estatecoffee.dk/daterra-decaf/
    Har varit på rosteriet och provat deras kaffesorter och kan verkligen rekommendera dom.

  • 4
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av affie

    30/10 2008 @ 13:59

    Ett mer lättåtkomligt alternativ är COOP:s eget arabica decaf. Inte någon barristavarning men helt ok både att brygga vanligt och använda i mockakokare. Det finns espressokaffe på English Shop, åtminstone här i Göteborg. Undvik koffeinfritt the, traditionellt svart alltså, det är verkligen skit-äckligt…

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 8682 to the field below: