Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Nya jeans

Av Kicki 7:39 18/8 2009 | 2 kommentarer

090818.jpg
Jeans, 390 kr, Lindex. Madonna-konsertt-shirt, 300 kr.

När jag var i Göteborg hade jag möjlighet att gå i affärer för andra gånger den här sommaren, så jag skyndade mig att inte bara köpa vita Converse utan också ett par nya jeans. När jag köper trendiga jeans köper jag dem gärna billigt, för jag vet inte hur länge jag fortfarande känner att plagget ifråga är sä värst inne. (Ett klokt beslut när det gäller de revade “Balmain-inspirerade” ljusa jeansen från Gina Tricot som jag har haft… tre gånger.) Så jag tycker att Lindex är ett utmärkt ställe för jeans som sticker ut en aning.

Att de dessutom är generösa i midjan gör inte saken sämre nu när sommarens alko-fett har lagt sig som en värmande vaddering mitt på kroppen.

090818b.JPG
Revorna på låren är lagade med rader av paljetter.

Rättelse: Som Maria mycket riktigt påpekar är jeansen från KappAhl, inte Lindex. Sak samma.

Sparad under: Mode,Shopping2 kommentarer »

Finfin lunch… inte

Av Kicki 12:46 25/6 2009 | 4 kommentarer

finutanlapp.JPG
Linne, Marlene Birger. Klänning, H&M. Skor, Zara
.

Jag kände mig lite fin idag. Klänningen har inte bara fransar, utan också tyngd, och lagom tyngd gör att tyget svänger flott när man går. Lite som en cancan-dansös, fast en dyr sådan. (Igår hade jag däremot en klänning utan tyngd i tyget, och när det blåste satte den sig runt midjan. Då kände jag mig inte dyr alls.)

Ja, jättefin var jag på lunchen med YSL och käkade rimmad lax så det yrde runt öronen. Emélie Fauque på YSL är både trevlig och proffstrevlig på samma gång (annars brukar jobbkontakter vara antingen eller), vi förstod varandra, livet var härligt… Så flott var jag och livet att jag började tänka i rosévinsbanor, trots att jag borde sova ikväll. Ända tills jag kom hem och upptäckte att jag har haft mitt vita linne ut-och-in hela dagen. Och på axeln finns inte bara aviga sömmar utan också en prasslig fladderlapp som har stuckit uppunder min eleganta affärslunch.

Om du undrar vad jag har för storlek, eller hur mitt linne bäst ska tvättas, kan du fråga Emélie Fauque om det. Flott var ordet.

tvattlappsyns1.JPG
Très chic. Eller hur var det nu?

Sparad under: Jobb,Mode4 kommentarer »

H&M + Jimmy Choo

Av Kicki 6:06 17/6 2009 | 4 kommentarer

hm-choo.jpgOoo
Skor från kollektionen.

Okej, allt är över nu! Höstens gästdesigner hos H&M blir Jimmy Choo.
Jag dör!

Sparad under: Mode,Nyheter4 kommentarer »

Nu du, Charlotta…

Av Kicki 8:27 12/6 2009 | 2 kommentarer

Nu har vi en till person som fajtas om att få följa med på Chics 1-årsjubileum: Monsieur Louboutin. Mina första Louboutins!

Nu blir det makaroner och sitta hemma resten av månaden, I tell you. Mitt kreditkort är utbränt.

Sparad under: Mode,Shopping2 kommentarer »

Förmiddagsshopping

Av Kicki 11:17 11/6 2009 | 2 kommentarer

090611b.JPG
Hamnen i St Tropez
.

Idag har jag jobbat lite, det vill säga shoppat. För om man ska skriva ett resereportage om St Tropez måste man så klart köra ett “test run” i de främsta modebutikerna.

Jag har köpt en hemlig klänning och ett hemligt par skor som jag tror jag ska ha på Chics chica ettårsfest nästa vecka. Och eftersom Charlotta är hemlig med sin outfit är jag hemlig med min. Så jag säger inte mer än See by Chloé och Barbara Bui. Möjligen också Plein Sud.

Nu ska jag kila och luncha på legendariska och lyxiga Club 55. Vi hörs!

Sparad under: Mode,Resor,Shopping2 kommentarer »

Saker jag faktiskt köpte

Av Kicki 13:41 8/6 2009 | 1 kommentar

090607c.JPG
Perforerade shoeboots med öppen tå, 1199 kr, Oasis.

Det bidde ingen klänning och ingen jacka, men det bidde ett par skor. Ett par svarta shoeboots fick följa med hem från Oasis i Sickla Köpcentrum igår. Men jag har dem endast hemma på prov. Både klacken och platån är grå, så jag är inte övertygad om hur lättburna de egentligen är. Plus att jag tycker att de är lite för vida i skaftet – siluetten blir tacky om skon inte ser ut att passa perfekt, lite lågprisvaruhus liksom, som om jag köpt dem bland fejk-crocsen på Galne Gunnar om Galne Gunnar hade funnits idag. Hur mycket än expediten försäkrade mig om att “alla såna här skor är vida i skaftet så att man ska kunna gå bekvämt i dem” så går jag inte på den. Jag har liknande skor som är betydligt mindre runt ankeln, och då automatiskt ser lite dyrare ut. Men det är möjligt att helhetsintrycket ändå kan vara bra. Jag ska fundera.

En intressant detalj är att jag aldrig tidigare har kunnat ha Oasis skor. Medan Zaras läst i storlek 40 passar mig perfekt, har jag varit mellan storlekar när det gäller Oasis. Jag har säkert provat femtio par skor på Oasis genom åren, innan jag gav upp. Men efter fiaskot med sommarklänningen och volangskinnjackan i samma butik, gav jag dessa skor en chans. Och blev positivt överraskad när den engelska kedjan tydligen har stöpt om sina skomallar och jag faktiskt kunde ha en storlek 40.

Jag antar att alla skomakare faktiskt inte blir vid sina läster.

090607f.JPG
Rätta skaftet, eller inte?

Sparad under: Mode,Shopping1 kommentar »

Saker jag inte köpte igår 2

Av Kicki 11:38 | 1 kommentar

090607d.JPG
Skinnjacka, 2499 kr, Oasis.

Jag blev väldigt förälskad i den här lilla skinnjackan med ofållade volanger som krage. Den hade varit störtfin över en liten sommarklänning typ den jag inte köpte, och skinnet var lyxigt mjukt. Men underarmarna (underärmarna?) var av resår à la stickad mudd, och jag tyckte det förtog det exklusiva intrycket. Så det blev ingen affär av.

Sparad under: Mode,Shopping1 kommentar »

Detaljerna som gör det

Av Kicki 10:15 1/6 2009 | 11 kommentarer

klotar.jpg
Rätt fötter i fel skor. Eller fel fötter i rätt skor?

Jag säger inte vilken modeblogg jag har tagit den här bilden ifrån, men det är i alla fall från en stoooor blogg, och just en modeblogg. Människan på bilden kan antas ha modekoll, om jag säger så. Och då undrar jag: Varför har hon köpt för små skor där tårna hänger ur som rovfågelsklor över framkanten? En modemänniska vet väl att en sko ska inte bara ha lika lång läst som du, den ska också passa din fotbredd och ditt fotvalv?

Skopshoppingens 10 budord
1. Hänger tårna ut över framkanten är skorna inte i din storlek, även om de är i den storlek du normalt brukar köpa.
2. Är en sko med öppen häl, exempelvis en flipflop eller en sandalett, för lång i bakkanten, är den inte i din storlek även om tårna ligger fint på plats i framkanten. Då passar den någon med en smalare fot i en större storlek.
3. Är en sko med öppen tå mycket – säg sju mm eller mer – längre än dina tår, är den inte i din storlek även om bakkappan passar din fot bara finfint. Då passar den någon med en smalare fot i en större storlek.
4. Alla kan inte ha alla skomodeller.
5. Alla kan inte ha alla skomärken.
6. Så hittar du ett märke och/eller en modell som passar dig, shoppa upp dig på den/dem.
7. Om en sko inte passar dig, ska du inte köpa den även om den är jättetrendig.
8. Inspektera dina hälar och fotsulor innan säsongen för öppna skor börjar. Ser det förjävligt ut? Boka tid för fotvård.
9. Sträck på knäna när du går i högklackat.
10. En hög klack behöver inte vara vinglig. En välbyggd, högklackad sko kan vara lika stabil som en med längre klack.

Jag har själv brutit mot dessa regler vid ett flertal tillfällen (särskilt nummer åtta) men blir allt bättre på att hålla mig till dem. Och slipper känna skam när jag ser mig själv på bilder likt den ovan.

Sparad under: Mode,Shopping11 kommentarer »

Praktikant sökes

Av Kicki 5:53 27/5 2009 | 10 kommentarer

sexthekicki-clarion.jpg
Så här är jobbet. Varje dag.

Jag har ju haft två duktiga tjejer här hos mig i vår, Ida och Malin, som har varit praktikanter/assistenter. Jag har lärt mig att det vore bra med någon som kan vara assistent på heltid. Det är svårt för mig att få flyt i jobbet med någon som bara kan komma förbi när schemat så tillåter. Och det är också svårt att som praktikant/assistent få en realistisk uppfattning om arbetet och att hinna utvecklas maximalt, när du bara hinner in, fixa det absolut nödvändigaste, och sedan ska störta iväg till dina andra plikter. Så om du är intresserad av att börja som oavlönad praktikant, med möjlighet att sedan få fortsätta som assistent med (blygsam) lön, är detta något för dig.

Frilansjournalist söker praktikant.

I mitt arbete som frilansjournalist skriver jag för flera av Sveriges ledande tidskrifter, bland annat Chic, Femina, amelia, Aftonbladet, ToppHälsa och Queen. Jag täcker ämnen som mode, relationer, hälsa, psykologi och trender. Men mest skriver jag om skönhet, bland annat som skönhetsredaktör för Sveriges just nu bästsäljande tidskrift Svensk Damtidning. Jag är även sedan en dryg månad tillbaka redaktionell coach för Sveriges enda tonårsmagasin Frida. Tidigare har jag varit chefredaktör på SOLO, redaktionschef och fackchef på Vecko-Revyn och specialtidningschef på amelia.

Jag söker en praktikant med potential att utvecklas till asisstent. Du ska vara stresstålig, social, skrivkunnig och flexibel. Du ska vara intresserad av populärkultur, mode, skönhet och av att utveckla ditt skrivande. Du ska sluka media i allmänhet och tidskrifter i synnerhet. Som person är jag driven, framåt, rolig och generös. Jag ställer höga krav på både mig själv och andra, och ger också gärna andra möjlighet att utvecklas och lära sig. Du behöver inte vara lik mig, men det är viktigt att vi har en bra personkemi.

Arbetet går ut på att organisera vardagsarbetet, inklusive de hundratals skönhetsprodukter som passerar mitt kontor varje månad, samt att göra research och skriva egna texter. Du får följa med på glamourösa pressvisningar och också, när du har lärt dig grunderna, göra enklare intervjuer. Du får även möjlighet att följa med bakom kulisserna på Sveriges enda tonårsmagasin.

Det här är en unik möjlighet för dig att få en inblick i journalistyrket för att avgöra om det är något för dig, och du får också verktyg för att själv kanske så småningom bli skrivande journalist. Det här är en möjlighet för dig att få den praktiska erfarenhet som du får först sista året på en högskoleutbildning inom journalistik.

Praktiken kommer att pågå enligt ök under sommaren, för att till hösten ha möjlighet att kunna omvandlas till en assistenttjänst.

Intresserad? Hör av dig snarast, med personligt brev, CV och textprover.

Sparad under: Jobb,Media,Mode,Skönhet10 kommentarer »

Assistenter är det nya svarta

Av Kicki 16:20 26/5 2009 | Kommentera!


Carina Förne på jobb.

Carina har redan fått massor av assistentansökningar, en tjej har redan varit och provjobbat dessutom, för inte minst efter Charlottas länkning så verkar stylistassistent vara the shit.

Jag har själv fått frågor på temat, och känner att jag på förekommen anledning vill berätta att om du vill in i modebranschen är det här ett toppenjobb. Carinas förra assistent har just fått jobb på Damernas Värld. Vill du däremot bli en skrivande journalist och/eller hyser hemliga författardrömmar, eller har ett kul och kreativt språk som du vill få användning för, då är en journalistutbildning ett bättre alternativ. Det är inte så vanligt att folk inom modesvängen kan skriva, och även om det just därför är mycket uppskattat med skrivkunniga stylister, så är det ändå inte där du odlar den lingvistiska sidan hos dig (även om modemaffian onekligen har ett eget lingo).

Fast viktigast när du funderar över om detta är något för dig, är ändå att det känns bra i magen. Är det verkligen detta du vill? Är det här din dröm, den chans du har väntat på? Ja, sök då.

Vill du istället utveckla ditt språk och ditt skrivande? Sök då en journalistutbildning. Det är tvärtemot vad många tror inte omöjligt att komma in på JH, som finns i Stockholm, Sundsvall och Göteborg, och det finns bra folkhögskolor i bland annat Skurup, Strömbäck och Kalix. Södertörns högskola har möjligheter att leda till bra jobb eftersom den ligger nära Stockholm.

Sparad under: Jobb,Media,Mode Lämna en kommentar »
Nästa sida »