Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Debutbar på tisdag

Av Kicki 19:56 30/11 2007 | 2 kommentarer

För övrigt ska jag öva högläsning hela helgen (se tidigare inlägg). Har inte läst högt sedan jag påbörjade Gusten Grodslukare för vår fadderklass 2c (jag gick i 5c). Jag minns fortfarande första meningen:
“Topper, det hette en grabb, och vacker, det var han då inte.”

“… och vacker, det var han då inte”…
Vem fan säger så egentligen? Vem pratar i bakvända meningar? Ingen.

Hemskt att läsa gammalsvensk meningsbyggnad högt. Än värre att läsa sin egen bok högt.

Sparad under: Jobb2 kommentarer »

Läs modebloggar!

Av Kicki 11:21 | Kommentera!

Som god bloggare ska man tipsa om andra bloggar. Det gör jag för sällan men nu är det dags igen! I senaste numret av min favorittidning Grazia tipsas läsaren om bra modebloggar. Here goes:

Stylebubbles bloggare Susanna Lau, 23, kallar sig själv en “fashion outsider”, men hennes personliga stil har sedan hennes blogg slog igenom blivit mainstream, helt enkelt för att läsarna kopierar henne.

F.d. ELLE-medarbetarna Katherine och Hillary WhowhatwearDaily har haft väninnan Nicole Richie som gästredaktör. Nicole läser fortfarande sajten och kan komma med feedback. Mycket bilder!

Emilio de la Morena var så impad av Kingdom of Styles recension av hans höst/vinter-kollektion att han bad en av de två tjejerna bakom bloggen att skriva hans pressrelease för vår/sommar.

Tommye FitzgeraldFashionologie är ofta först med det senaste, med hjälp av andra bloggar, morgontidningar, bildbyråer och nyhetsbyråer.

Väskrecensionssajten Bagsnob bebos av Tina och Kelly. Tina byter väska tre gånger om dagen och har ett sovrum fullt av samlingen, som inkluderar 12 Birkin.

celestinamirror.jpg
Celestina Cracked Mirror Clutch, 1130 USD, Vivre/Bagsnob.

Sparad under: Mode,Shopping Lämna en kommentar »

Hälsan själv

Av Kicki 6:06 29/11 2007 | Kommentera!

Nu har min kinesolog-Lars ägnat ett par månader år att fixa knä, rygg och nacke. Nu har turen tydligen kommit till näringsbrist och stress. Den här veckan är akupunktur-veckan – och kosttillskottsveckan. Inom kinesologin kollar man näringsbrister genom att tillföra kroppen olika ämnen och se hur den reagerar: Reagerar den positivt så har man sannolikt brist på ämnet, eftersom kroppen blir gladare/lugnare när det ämnet tillkommer. (Det här kanske inte är den bästa förklaringen, men så här har jag förstått det i alla fall.)

Enligt Lars så har jag brist på järn, vitamin B och magnesium. Jag köper det, eftersom jag är sugen på rött kött (järn) och får munsår en gång i veckan (kan orsakas av B-vitaminbrist). Så idag har jag köpt kosttillskott för över 600 spänn. Jääääävlar om jag inte börjar må bättre, då ska Lars får sig en tjottablängare!

kosttillskott.JPG
Kalcium-magnesium, 123 kr, B-komplex, 197 kr, Magnesium, 126 kr, Järn, 131 kr. Allt från Lifeland på Norrtullsgatan.

Enligt Lars är det viktigt att äta kapslar, inte tabletter, och Thorne är det dyraste och bästa märket (själv tycker jag det är sympatiskt att de har en “veterinary line” och alltså värnar om våra pälsvänner). Jag fick också instruktioner om att bara äta magnesium i tre veckor och sedan övergå till magneisum/kalcium, för magnesium kör ut kalciumet från kroppen…

Återkommer med rapport.

Sparad under: Träning&Hälsa Lämna en kommentar »

Inte så smart som han tror

Av Kicki 16:11 28/11 2007 | 4 kommentarer

Min gamla chef Charlotta Flinkenberg byter förlag! Hon ska gå till Allers och göra ny tidning. Superspännande!

Vassa Eggen-Olle tycker sig ha räknat ut Charlottas lön bara fint, nu när hon för att göra ny tidning och säger att hon gör det för ett “offer she couldn’t refuse”. Olle har räknat ut att Charlotta har fått 80000 i månaden av Bonnier.

Jag har ingen aning om vad Charlotta tjänar men jag undrar om Olle har tänkt på att Charlotta har haft extrainkomster i form av tv-program och böcker under det år som han syftar på…

Fast alla tolkar ju alltid siffror så att det passar ens egna behov, så även Olle.

Sparad under: Jobb4 kommentarer »

Bye bye, vinterfnas!

Av Kicki 15:06 | Kommentera!

Visserligen går man runt och doftar smörkola hela dagen, men om man inte har något emot att lukta godis så är Palmer’s Cocoa Butter Formula inte alls dum mot vinterfnasiga ben. Me like.

cocoabutter.JPG
Palmer’s Cocoa Butter Formula med pump, 65 kr/400 ml, Taj Mahal.

Innehåller Vitamin E och rekommenderas också för att ta bort ärr och bristningar.

Sparad under: Shopping,Skönhet Lämna en kommentar »

Kulturbar 4/12

Av Kicki 6:42 | 3 kommentarer

Nästa tisdag kan man gå på kulturbar på Kulturhuset och höra Eva Beckman grilla mig och andra debutanter (info här).

Jag är redan nervös för man ska tydligen läsa högt ur sin bok. Att läsa högt är bara snäppet mindre läskigt än hålla tal. Svara på frågor – fine. Men att utan anmodan ställa sig och predika ur sitt eget verk är för självgott för mig. Jag hade till och med övertalat en väninna att läsa högt åt mig men bokförlaget sa att jag var tvungen att läsa själv. Fy fan.

Sparad under: Jobb3 kommentarer »

H&M + Marimekko = ja vadå?

Av Kicki 9:07 27/11 2007 | Kommentera!

hmarimekko.jpg

Att döma av kommentarerna finns det mycket att tycka om H&M:s samarbete med Marimekko. Och även om jag personligen tror att den här gången är det samarbetspartnern, inte H&M, som fått pröjsa, tror andra annorlunda. Så: vad tycker du?

Vad tycker du om H&Ms samarbete med Marimekko?
Visa resultat
Sparad under: Mode Lämna en kommentar »

Anders Timell är inte snäll

Av Kicki 6:01 | Kommentera!

Jag och min väninna Josephine Bornebusch brukar ha ett tema när vi träffas, helt enkelt för att det blir lite roligare så. I somras hade vi en Sex & The City-kväll, för en månad sedan hade vi en pretto-kväll. Under vår pretto-kväll skrev vi dikter, använde svåra ord, gjorde listor på Sveriges mest pretto kändisar och åt middag vid Ingmar Bergman-bordet på Teatergrillen.

pretto.JPG
Och då ska vi inte ens tala om vår look…

Detta har tydligen tagits upp i radio. Gry Forsell, som vi träffade under kvällen, pratade om det som att det var en kul grej. Anders Timell, däremot, använde sin tid i samma radioprogram att prata om oss som att vissa människor minsann gör vad som helst för att synas.

Jag känner att vi missade att skriva upp botoxbrorsan Timell på vår pretto-lista. Han hade lätt kvalat in på topp 3.

Sparad under: Kändisar Lämna en kommentar »

Fint kalas

Av Kicki 10:36 26/11 2007 | Kommentera!

Jag var på kalas med cirkustema igår. Jag gick tidigt – halvtvå. Jag väntar fortfarande på en utlovad festblogg från födelsedagsbarnet, som var mycket missnöjd med min kostym och gärna ville blogga om att jag var för fin för att egentligen platsa. Ja, så går det när man har rykte om sig att komma som smurf på var och varannan fest.

För övrigt har jag tappat sladden som tar bilder från kameran in i datorn. När jag hittar den kanske det kommer en bild också.

Sparad under: Ingen kategori Lämna en kommentar »

Hihi

Av Kicki 12:52 23/11 2007 | Kommentera!

Igår var jag i radio som författare, idag sitter jag på Vecko-Revyns redaktion och gör ett gästinhopp som redigerare bara över dagen, som journalist. Jag har träffat kompisar från förr (hej Charlotta! hej Kerstin! hej Monika, hejhej Monika!).

Jag sitter på Lisens dator, för Lisen är i London (lyckos!). Till höger står ett YuBe Lip Therapy läppbalsam (jag lånade lite, Lisen, jag hoppas det inte gjordet något. Jag tog bara på fingret, inte direkt på läpparna), Trussardis Bianco-parfym och en handcrème Hot & Flashy Hand & Body Cream från Blue Q.

Det ser alltid så fint och glammigt ut på skönhetsredaktörers bord.

Sparad under: Jobb,Skönhet Lämna en kommentar »
Nästa sida »