Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Hälsan själv

Av Kicki 6:06 29/11 2007 | Kommentera!

Nu har min kinesolog-Lars ägnat ett par månader år att fixa knä, rygg och nacke. Nu har turen tydligen kommit till näringsbrist och stress. Den här veckan är akupunktur-veckan – och kosttillskottsveckan. Inom kinesologin kollar man näringsbrister genom att tillföra kroppen olika ämnen och se hur den reagerar: Reagerar den positivt så har man sannolikt brist på ämnet, eftersom kroppen blir gladare/lugnare när det ämnet tillkommer. (Det här kanske inte är den bästa förklaringen, men så här har jag förstått det i alla fall.)

Enligt Lars så har jag brist på järn, vitamin B och magnesium. Jag köper det, eftersom jag är sugen på rött kött (järn) och får munsår en gång i veckan (kan orsakas av B-vitaminbrist). Så idag har jag köpt kosttillskott för över 600 spänn. Jääääävlar om jag inte börjar må bättre, då ska Lars får sig en tjottablängare!

kosttillskott.JPG
Kalcium-magnesium, 123 kr, B-komplex, 197 kr, Magnesium, 126 kr, Järn, 131 kr. Allt från Lifeland på Norrtullsgatan.

Enligt Lars är det viktigt att äta kapslar, inte tabletter, och Thorne är det dyraste och bästa märket (själv tycker jag det är sympatiskt att de har en “veterinary line” och alltså värnar om våra pälsvänner). Jag fick också instruktioner om att bara äta magnesium i tre veckor och sedan övergå till magneisum/kalcium, för magnesium kör ut kalciumet från kroppen…

Återkommer med rapport.

Sparad under: Träning&Hälsa Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 9321 to the field below: