Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Assistenter är det nya svarta

Av Kicki 16:20 26/5 2009 | Kommentera!


Carina Förne på jobb.

Carina har redan fått massor av assistentansökningar, en tjej har redan varit och provjobbat dessutom, för inte minst efter Charlottas länkning så verkar stylistassistent vara the shit.

Jag har själv fått frågor på temat, och känner att jag på förekommen anledning vill berätta att om du vill in i modebranschen är det här ett toppenjobb. Carinas förra assistent har just fått jobb på Damernas Värld. Vill du däremot bli en skrivande journalist och/eller hyser hemliga författardrömmar, eller har ett kul och kreativt språk som du vill få användning för, då är en journalistutbildning ett bättre alternativ. Det är inte så vanligt att folk inom modesvängen kan skriva, och även om det just därför är mycket uppskattat med skrivkunniga stylister, så är det ändå inte där du odlar den lingvistiska sidan hos dig (även om modemaffian onekligen har ett eget lingo).

Fast viktigast när du funderar över om detta är något för dig, är ändå att det känns bra i magen. Är det verkligen detta du vill? Är det här din dröm, den chans du har väntat på? Ja, sök då.

Vill du istället utveckla ditt språk och ditt skrivande? Sök då en journalistutbildning. Det är tvärtemot vad många tror inte omöjligt att komma in på JH, som finns i Stockholm, Sundsvall och Göteborg, och det finns bra folkhögskolor i bland annat Skurup, Strömbäck och Kalix. Södertörns högskola har möjligheter att leda till bra jobb eftersom den ligger nära Stockholm.

Sparad under: Jobb,Media,Mode Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 8457 to the field below:

 
Warning: fsockopen(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /storage/content/55/160155/kickinorman.com/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-shortstat.php on line 124 Warning: fsockopen(): unable to connect to udp://whois.happyarts.net:8000 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /storage/content/55/160155/kickinorman.com/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-shortstat.php on line 124 Warning: stream_set_timeout() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /storage/content/55/160155/kickinorman.com/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-shortstat.php on line 125