Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Stylist- & modeassistent sökes

Av Kicki 6:21 19/5 2009 | 16 kommentarer


Så här ser det ut när Carina jobbar.

Jag berättade i fredags att min väninna stylisten Carina Förne sökte ny modeassistent. Här följer som utlovat en mer ordentligt annons:

“Min underbara assistent har efter flera år med mig gått vidare till Damernas Värld och jag är överöst med roliga jobb som jag behöver hjälp med. Därför behöver jag alltså nu en ny modeassistent som är redo att hugga i.

Jag skulle vilja att du som söker är glad, positiv, flexibel, ordningsam, smart och allt det där, men även att du har en sann och äkta passion för mode och att just producera mode för olika typer av kunder. Jag vill även att du ser de möjligheter som en assistentplats innebär, det vill säga att få en ordentlig insyn i branschen, att knyta en mängd kontakter och att assistenttiden är en oumbärlig del av en utbildning för den som vill fortsätta med ett arbete inom den här delen av mode- och mediebranschen. Du får gärna ha erfarenhet, men det är inte livsviktigt, att du känns som rätt person för att jobba nära mig kommer att vara det avgörande.

Jag jobbar ganska brett, dels som stylist för olika magasin och dels som chefredaktör för några kundtidningar. Det innebär att jobbet varierar en hel del, det är plåtningar, besök på showrooms, skriva bildtexter, leta modeller, leta bilder från internationella visningar, packa upp och packa ner kläder, stryka, organisera, leta rekvisita och en massa andra uppgifter som hör till det här fantastiskt roliga, men krävande yrket. Ibland är det hysteriskt stressigt, ganska sällan är det helt lugnt så du bör också vara stresstålig och verkligen förstå att en deadline är en deadline.

Som det ser ut just nu behöver jag hjälp ungefär två dagar i veckan vilket innebär att det även skulle kunna fungera med någon som behöver praktikplats vissa dagar. Jag vill att du har, eller skaffar, F-skatt så att du kan fakturera mig en liten summa för ditt arbete, annars får du jobba gratis. Man blir inte rik som assistent, det är som sagt även att betrakta som en utbildningstid, men man blir duktig på att hitta godbitarna för en billig peng på diverse fabulösa utförsäljningar.

Om det här är chansen du väntat på och jobbet du drömt om så tycker jag att du ska maila mig och berätta varför just du skulle göra det här så bra. Jag finns på carinaforne@bredband.net.”

Carina är rolig. Bara inte så kortfattad. Hur som helst, det kommer att vara både jätteroligt och jättejobbigt att arbeta med henne, så skynda att sök!

sex-the-kicki-bar.jpg
Den här bilden har Carina stylat.

Sparad under: Jobb,Media,Mode16 kommentarer »

16 kommentarer »

 • 1
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Pingback av Sökes: en snabb modeassistent! — CHARLOTTAS BLOGG

  19/5 2009 @ 15:15

  […] har inga lediga assistenttjänster just nu), men superstylisten Carina Förne söker en hjälpreda. Läs mer på Kickis blogg (bilden kommer även därifrån). Carina är duktig och rutinerad och stylade faktiskt mig på den […]

 • 2
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Veronica

  19/5 2009 @ 18:23

  Vilken chans. Typiskt att jag precis har bestämt mig för att börja plugga igen (ska läsa på Universitet – Visuell kommunikation och Design). Men förhoppningsvis kommer det fler guldchanser när man är klar med pluggandet :-)

 • 3
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Jessica

  19/5 2009 @ 20:58

  Ååh vad jag hade velat kunna ansöka till detta! En riktig drömmöjlighet som tyvärr ligger lite fel i tiden för min del… Nåja, jag kan inget annat än önska den kommande utvalda ett jättegrattis! :)

 • 4
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Pingback av Kickis skrivklåda » Assistenter är det nya svarta

  26/5 2009 @ 16:22

  […] har redan fått massor av assistentansökningar, en tjej har redan varit och provjobbat dessutom, för inte minst efter Charlottas länkning så […]

 • 5
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Amanda

  31/5 2009 @ 23:48

  Hejsan! låter mycket intressant! hur ser arbetstiderna ut? Hur gammal måste man vara? MVH Amanda

 • 6
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av ellika

  6/6 2009 @ 15:41

  hallo hej!
  jag är en ung och glad tjej som nu vill komma in i mode världen. tycker ditt erbjudande låter som en lysande chans att få se och smaka på hur det ser ut i arbetslivet inom denna bransch. jag tror också att jag kan bidra då jag är mycket stresstålig och effektiv, organiserad och framåt. plus att jag har öga för design och form.
  skulle va väldigt kul om du tycker att jag verkar intressant!
  mvh//elli

 • 7
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Kicki

  6/6 2009 @ 16:12

  Alla frågor besvaras förstås av Carina. Lycka till!

 • 8
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Astrid

  8/6 2009 @ 17:42

  Hej! Vet du om någon är anställd än?

 • 9
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Kicki

  8/6 2009 @ 18:17

  Jag vet att en tjej har varit och provjobbat och att hon var bra, men jag vet inte om hon sedan blev anställd. Hon har ett annat jobb också, så det kan kanske sätta käppar i hjulen, jag vet inte. Mitt bästa tips är att fråga Carina direkt.

 • 10
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Lina

  17/8 2009 @ 21:00

  Hej! Jag såg inte annonsen förrän nu, men är väldigt intresserad. Är tjänsten tillsatt, eller kan jag lägga in en ansökan?

  M V H

  Lina

 • 11
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Kicki

  17/8 2009 @ 23:10

  Hej Lina!
  Jag föreslår att du hör av dig direkt till Carina.

 • 12
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Sandra

  3/11 2009 @ 2:05

  Hur hur hur hur HUR söker man detta jobbet? Det är min största dröm att jobba med sånthär! Mvh Sandra

 • 13
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Kicki

  3/11 2009 @ 10:35

  Att vara stylistassistent är krävande på många sätt. Det kräver sunt förnuft, uppmärksamhet, noggrannhet, ambition, initiativförmåga, med mera. Om du besitter dessa egenskaper kommer du nog att klura ut hur du söker jobbet.

 • 14
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Lollo Yosef

  9/11 2009 @ 14:24

  Hej jag är mer än intresserad av detta jobb. Min dröm har alltid vart att jobba som stylist och jag vet att jag är modemedveten och tar egna beslut.Det skulle vara så kul att få detta jobb då det skulle ge mig nya erfarenheter och jag skulle växa som stylist. Är tjänsten tillsatt?
  Mvh lollo

 • 15
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Kicki

  10/11 2009 @ 15:25

  Hej! Alla som har frågor kan kontakta mig på min nya blogg på Daisy Beauty. Eller ännu hellre: kontakta Carina, som är stylisten som söker assistent. Hon är den som bäst vet om tjänsten är tillsatt eller inte. kram, Kicki

 • 16
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Lina

  22/4 2010 @ 1:19

  Fin blogg du har Kicki, ganska rastlös och svårt att somna, Dessutom är man många månader sen på att svara.
  Tänkte att jag måste lämna en kommentar :)

  Roligt att ingen riktigt förstår att dom ska höra av sig till Carina heller och du Kicki måste väl ha tröttnat på att svara samma sak om och om igen. :)

  Fick mig ett gott skratt iaf, hehe

  God natt

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 8437 to the field below: