Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

No play, all work

Av Kicki 14:20 29/11 2008 | 2 kommentarer

Nej, det blev ingen basket. Jag jobbar idag istället. Har 14 sidor skönhet som ska vara klart… igår (ligger lite efter nu när jag har varit sängliggande två veckor) respektive nästa vecka så det blev ett litet lördagsinhopp. Tur att jag har ungefär 20 meter från sängen till arbetsplatsen. Ibland är det sjukt bra att vara frilans!

sisley-sheer-raspberry.jpg
Phyto-Lip Shine i Sheer Raspberry, 275 kr, Sisley.

Medan du tävlar som attans om den fina Viva la Diva-pressien i föregående inlägg, vill jag tipsa om ett bra glansigt läppstift/läppglans i stiftform. Sisley är inte helt lätt att hitta, men attans vad Phyto-Lip Shine är snyggt! Särskilt de mörkare färgerna som Sheer Burgundy, Sheer Rosewood och Sheer Raspberry. Dyrt? Javisst. Så önska dig i julklapp.

Sparad under: Jobb,Skönhet2 kommentarer »

Tävling 18

Av Kicki 11:34 28/11 2008 | 25 kommentarer

Dags för ett fredagsnöje, en tävling! Och eftersom två av mina senaste tävlingar har haft stockholmsbaserade vinster, tänker jag nu ha en något mer rikstäckande tävling! Den här gången kan fyra personer vinna makeup för 500 kronor var från Viva la Diva. Och jag kan säga att hos Viva la Diva får du myyyyyycket smink för 500 spänn! Min favoritprodukt därifrån är rouget i pärlform (75 kr) som fick bäst-i-test när jag lät en tjejpanel testa olika rouge för Sofis mode. Men det finns mycket att välja på, tro mig! Massor av färger, goa läppglans och nagellack i skojiga färger. Det bästa är att vinsten hämtas ut i en Pashion-butik (Stockholm, Luleå, Vimmerby, Sundsvall) så även norrbottningar, medelpaddlar och snålänningar kan tävla. Du får dessutom välja själv exakt vilka produkter du vill ha för dina 500 spänn. Flott va?

bjootivivaladiva.jpg
Bild lånat från Bjooti som har testat High Pearl Eyeshadow Collection. Den kostar bara 159 kr.
För 48 ögonskuggor!
(Enligt rykten appliceras de bäst med fingertoppar.)

Vill du få shoppa gratis Viva la Diva-smink hos Pashion? För att tävla svarar du på  tävlingsfrågan i kommentarsfältet.

Fråga: Vilken är din favoritrestaurang och varför?

Var noga med att fylla i din mailadress korrekt, annars diskvalificeras du av den enväldiga och omutbara juryn (=jag). Senast klockan 08.00 måndag 1 december ska ditt svar vara postat för att vara med i tävlingen. Du som har följt mina tävlingar vet att fyndiga och välskrivna svar premieras. Lycka till!

Sparad under: Skönhet,Tävling25 kommentarer »

Tar aldrig slut

Av Kicki 16:23 27/11 2008 | 1 kommentar

duvig.jpg

Nu är det Nezeril Menthol och Lambi pappersnäsdukar som gäller. Min mage verkar vara bra (förhoppningsvis provsvar imorgon) men jag har istället drabbats av snuvan från helvetet. Vi snackar rinnig näsa samtidigt som den är täppt, nysattacker, kliiga ögon, ont i halsen och letargi. Jag, som har inte varit förkyld sedan min detox i januari, trodde jag hade Immunförsvar 2.0 men jag antar att en total shut-down av kroppen, likt den som drabbade mig i Tunisien, kan försvaga kroppen rätt bra.

Mest spännande är att jag ska spela två basketmatcher på lördag. Vi är så få i laget att jag inte kan inte spela. Hur fasen det nu ska gå till. Om vi bortser från att jag inte har tränat på tre veckor så får jag hjärtklappning av uppförsbacken i Tegnérgatan… Nu när jag skriver det ser jag ju hur korkat det ser ut att spela på lördag. MEN! Allt kan hända, kanske är jag pigg igen imorgon! Vi får se.

Positivt tänkande eller masochist?

Sparad under: Träning&Hälsa1 kommentar »

Om Aniston

Av Kicki 10:31 | 2 kommentarer

jennifer-aniston.jpg

Läste Vogue. Det som Angelina Jolie gjorde som Jennifer kallar “really uncool” (även om det stod “very uncool” på omslaget) var att hon i en intervju med Vogue beskrev när och hur relationen med Brad “Plastikfejjan” Pitt utvecklades (redan under inspelningen av “Mr & Mrs Smith”).
“Det pågick defintivt saker som jag inte var medveten om”, kommenterar Jennifer Aniston och låter läsaren förstå att Brad var otrogen, om inte fysisk så i alla fall emotionellt.

I övrigt är hon lika tråkig som vanligt och vägrar rasa, tala ut eller visa starka känslor. Hon berättar till och med att hennes “shrink” i alla år har sagt att Jennifer borde bli arg oftare, men Jennifer tycker att man kan diskutera sig ur konfliker.

(Jag känner igen det där. Det var ett stort ögonblick hos min terapeut när jag fick frågan “bråkar ni?” och jag sa “fast jag tycker inte man behöver skrika på varandra och trycka på varandras knappar – man kan ju praaaaata”.
“Jamen”, sa min kloka terapeut, “då bråkar man ju inte.”)

För övrigt har jag en kompis som har träffat Brad Pitt och han är så opererad att hans ansikte ser helt konstigt ut.

Sparad under: Kändisar2 kommentarer »

Team Jennifer

Av Kicki 13:54 26/11 2008 | Kommentera!

uncool.jpg
I spegelskrift: “What Angelina did was very uncool.”

Nya numret av amerikanska Vogue trillade just in på hallmattan. Jennifer Aniston på omslaget, med ryckcitatet: “What Angelina did was very uncool.” Jag kan knäppt bärga mig tills arbetsdagen är slut och jag får sätta tänderna (ögonen) i denna smaskiga intervju! För under alla dessa år har jag undrat och undrat hur Aniston har klarat sitt offentliga break-up utan att någonsin snacka skit. Det är inte mänskligt. Det är ohälsosamt. För att inte tala om att det är mycket roligare med någon som faktiskt säger vad hon känner än säger “allt är fint, allt är bra”…
Kanske, kanske är det dags nu… Jag återkommer!

Sparad under: Kändisar Lämna en kommentar »

And the winner is

Av Kicki 11:34 | 3 kommentarer

Grattis, Tilla! Du har vunnit Lars!

Och grattis sagoberättande Therese, diskmedels-Elin, foundationtipsaren Maria, Julia som smörar för domaren och albinomulatten Marja, ni har vunnit Frizz-Ease!

Sparad under: Tävling3 kommentarer »

Dagens look

Av Kicki 10:33 | 1 kommentar

Imorse var jag på möte på Aller, förlaget som äger Svensk Damtidning, och lyssnade på vad som kommer nytt i vår från L’Oréal Paris. Jag är förkyld som en jävla gnu och orkade knappt ta mig hem sedan, men det var värt besväret för det kommer ett nytt longlasting läppstift som verkar verkligen vara longlasting. Jag ska testa och återkommer.

På mig hade jag en sjyst Karen Millen-kofta som jag köpte på NK Göteborg i höstas och använder för sällan. Den är skojig med långa “paneler” fram och kort rygg. I love NK Göteborg.

look081126.jpg

lookb081126.jpg
Mörkgrön skinnkjol, TopShop. Vit puffärmsblus, Zara. Kofta, Karen Millen.

Sparad under: Jobb,Mode,Skönhet1 kommentar »

Men kom igen!

Av Kicki 19:25 25/11 2008 | 2 kommentarer

Hittills är det tre personer som har tävlat om svinbra hårprodukten Frizz-Ease. Det finns fem att vinna. Det innebär att du sannolikt vinner en om du tävlar, för tävlingen avgörs 08.00 imorgon bitti. Så kom igen nu, tävla här!

Sparad under: Skönhet,Tävling2 kommentarer »

Illa, jag mår illa

Av Kicki 15:42 | Kommentera!

 bild-14.jpg
Rena giftet.

Tack snälla människor som hör av er och undrar hur jag mår. Jag sov och låg i soffan om vartannat hela förra veckan, jobbade endast halva torsdagen och halva fredagen eftersom det blev grötigt i hjärnan när jag skulle tänka. Den här veckan kan jag jobba normalt med huvudet, men har svårt för fysisk ansträngning. Jag börjar svettas av att lägga in handdukar i skåpet och får hjärtklappning av att gå på ICA. Jag b*js*r normalt så länge jag äter snälla saker. Ett glas vin kan jag också hantera. Däremot kan jag inte äta skräpmat, då mår jag illa och får gå på tjotta. Spiken i min risiga kista var när jag smällde i mig närmare tio små wafersrån med vaniljfyllning (se bild). Då höll det på att gå alldeles åt helvete. Jag har fortfarande inte fått mina provsvar så än så länge går jag bara på toaletten hemma, torkar mig med egna handdukar när jag har tvättat händerna och dränker tassarna i bakteriedödande alkogel. Men jag kan umgås med människor precis som vanligt, bara jag inte lagar mat åt dem.

Seså, nog om mig nu! Fortsätt att tävla om Frizz-Easen istället.

Sparad under: Träning&Hälsa Lämna en kommentar »

Finalister Lars

Av Kicki 12:08 | Kommentera!

Och apropå tidigare tävlingar så måste ju verkligen en detox komma igång NU så att personen ifråga ändå kan äta julmaten… Därför tänkte jag att jag kan hjälpa Lars lite på traven när det gäller att välja bland de sex finalisterna. Priset är alltså Lars, eller en grundlig kroppsgenomgång med förslag på hur man kan hälsorenovera sig själv, av Lars, som är kinseiolog. Och de sex personer som tycks vara i extra behov av honom och/eller som har skrivit roliga tävlingsbidrag som svarar på frågan “Vad tänker du mest på när det gäller din hälsa och varför?” är:

“Jag tänker nog mest på hur lite jag prioriterar mig själv, mina onda axlar och min onda nacke till förmån för annat. Istället för ett eller två besök hos naprapaten blev det en ny lampa till vardagsrummet. Korkat, men sant.”
Sarah

“Jag tänker mest på hur jag behöver lägga om min livsstil och hur jag ska hitta motivation till det. Behöver en spark i baken eller iallafall hjälp på vägen. Någonting som ger mig en kickstart så jag kan komma igång med att leva sundare. Det är inte alltid lätt att göra det från noll, om jag skulle få en guide som lotsar in mig i rätt riktning skulle jag kanske kunna gå själv sista biten i min vandring mot välmåendet.
Tänker också på hur småsaker i min kropp visar sig, som myrkrypningar och oförklarig trötthet, och att läkare inte hittar nåt fel. Jag vill inte behöva stå ut med det för att de inte vet vad de ska göra, kanske kan Lars lyckas bättre med sin kompetens. Jag har en tro på hans filosofi och skulle gärna pröva så jag kan sprida den vidare till alla i min närhet.”
Kram Tilla

“Jag ser till att gå till och från jobbet, det vill säga ungefär en timme om dagen. Det är nog bra. Men framför allt tänker jag på vad jag äter. Jag har blivit en eko-slav, gått på hela grejen, kommer att känna mig lurad om tio år när alla undersökningar visar att icas halvfabrikat med 80 procent oidentifierbara tillsatser och femton E-koder innehåller mer näring än min hemlagade kycklinggryta. Men än så länge är jag ekoslav så mycket jag har råd med och jag tror att det är bra.”
Desirée

“Visst är det trevligt att unna sig saker! Kläder, godis, skor, godis, kläder, godis, handväskor, godis, vin, mer godis, kläder (hoppsan, en storlek större – igen!). Ja, du ser mönstret. Till slut är det bara skorna och handväskorna som passar (tack å lov för det! Men det är inte därför jag har så många, det är för att jag ääälskar snygga skor och väskor. Tillbaka till ämnet.) Jag behöver hjälp att komma tillbaka till vettiga vanor, gärna med en detox light (är lätt skeptisk till den tunga varianten) med fokus på att få bort sockerbehovet. Jag föredrar faktiskt grönsaker och “ren” mat framför feta pizzor och hamburgare. Men godis och bullar är så gott! Om trötthet och grå hy hör ihop med sockret vete katten, antagligen finns där någon mineral(?)brist att leta reda på också. Träna älskar jag att göra, så där behöver jag bara bli av med mitt halsonda för att vara tillbaka på gymmet igen. Slutsats: jag behöver vinna Lars för att komma in i mina gamla (nästan sockerfria) vanor, bli piggare, snyggare och möjligen(förhoppningsvis) smalare på kuppen. Som du märker har jag höga förväntningar på Mr Wonder.”
Maria

“Jag skulle nog helst vilja ta reda på om jag har någon näringsbrist, detoxa för att få bort min svullna mage. Piggare kan man väl bli innan julen kommer, känner jag. Är innerlig tacksam att slippa se halvgravid ut innan julen och bli utfrågad från släkt om mitt sk tillstånd. Tack..”
Kitty

“Nattarbetande dörrvakt och student i ett =ömsom natt, ömsom tidig morgon i en röra, precis som maten. Det vi får när vi jobbar natt är allt annat än det som Anna Skipper skulle vilja se på tallriken, lätt till att jag är en konstant tidsoptimist som hellre tar två cheeseburgare på språng, än stannar hemma för långkok om det finns nåt roligare. Lägg till en fablesse för att äta vegetariskt, inte gilla lukten av fisk och än mindre komma ihåg att ta de dära omegatabletterna alla tjatar om.
Resultat -trött, sleten, glåmig och ofräsch innan ens vintern kommit på riktigt.
Din Lars kommer ta examen den dagen han hittat o fixat alla fel o brister på mig, I tell you!”
Punanii

Vem tycker du ska vinna Lars?
Visa resultat

Fundera på det medan du fortsätter att tävla om en av fem stycken Frizz-Ease. Det är fortfarande jag och Lars som utser vinnaren, men vi behöver din input! Tack på förhand.

Sparad under: Ingen kategori Lämna en kommentar »
Nästa sida »