Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Praktikant sökes

Av Kicki 5:53 27/5 2009 | 10 kommentarer

sexthekicki-clarion.jpg
Så här är jobbet. Varje dag.

Jag har ju haft två duktiga tjejer här hos mig i vår, Ida och Malin, som har varit praktikanter/assistenter. Jag har lärt mig att det vore bra med någon som kan vara assistent på heltid. Det är svårt för mig att få flyt i jobbet med någon som bara kan komma förbi när schemat så tillåter. Och det är också svårt att som praktikant/assistent få en realistisk uppfattning om arbetet och att hinna utvecklas maximalt, när du bara hinner in, fixa det absolut nödvändigaste, och sedan ska störta iväg till dina andra plikter. Så om du är intresserad av att börja som oavlönad praktikant, med möjlighet att sedan få fortsätta som assistent med (blygsam) lön, är detta något för dig.

Frilansjournalist söker praktikant.

I mitt arbete som frilansjournalist skriver jag för flera av Sveriges ledande tidskrifter, bland annat Chic, Femina, amelia, Aftonbladet, ToppHälsa och Queen. Jag täcker ämnen som mode, relationer, hälsa, psykologi och trender. Men mest skriver jag om skönhet, bland annat som skönhetsredaktör för Sveriges just nu bästsäljande tidskrift Svensk Damtidning. Jag är även sedan en dryg månad tillbaka redaktionell coach för Sveriges enda tonårsmagasin Frida. Tidigare har jag varit chefredaktör på SOLO, redaktionschef och fackchef på Vecko-Revyn och specialtidningschef på amelia.

Jag söker en praktikant med potential att utvecklas till asisstent. Du ska vara stresstålig, social, skrivkunnig och flexibel. Du ska vara intresserad av populärkultur, mode, skönhet och av att utveckla ditt skrivande. Du ska sluka media i allmänhet och tidskrifter i synnerhet. Som person är jag driven, framåt, rolig och generös. Jag ställer höga krav på både mig själv och andra, och ger också gärna andra möjlighet att utvecklas och lära sig. Du behöver inte vara lik mig, men det är viktigt att vi har en bra personkemi.

Arbetet går ut på att organisera vardagsarbetet, inklusive de hundratals skönhetsprodukter som passerar mitt kontor varje månad, samt att göra research och skriva egna texter. Du får följa med på glamourösa pressvisningar och också, när du har lärt dig grunderna, göra enklare intervjuer. Du får även möjlighet att följa med bakom kulisserna på Sveriges enda tonårsmagasin.

Det här är en unik möjlighet för dig att få en inblick i journalistyrket för att avgöra om det är något för dig, och du får också verktyg för att själv kanske så småningom bli skrivande journalist. Det här är en möjlighet för dig att få den praktiska erfarenhet som du får först sista året på en högskoleutbildning inom journalistik.

Praktiken kommer att pågå enligt ök under sommaren, för att till hösten ha möjlighet att kunna omvandlas till en assistenttjänst.

Intresserad? Hör av dig snarast, med personligt brev, CV och textprover.

Sparad under: Jobb,Media,Mode,Skönhet10 kommentarer »

10 kommentarer »

 • 1
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Karolina Jonsson

  27/5 2009 @ 10:23

  Tror att jag skulle kunna uppnå dom mål du söker, tyvärr är jag allt annat än insatt i det som kallas mode.
  Håller tummarna för att du hittar en bra assistent.

  // Ina

 • 2
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av petronella nilsson

  27/5 2009 @ 10:38

  Ohhhh jag hade velat jobba åt dig. Skulle vara såå roligt och jag skulle vara en skit bra assistent. Nackdelen är att jag inte bor i Stockholm och tror att min ålder kanske är lite för hög

 • 3
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Bjooti

  27/5 2009 @ 16:34

  Åh vilken himla bra assistent jag skulle vara. Bäst faktiskt. Tänk om man var fresh out of school och inte hade en familj att försörja.

 • 4
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Nina

  27/5 2009 @ 18:36

  Jag önskar jag hade kunnat söka. DU är en otroligt bra förebild och det finns hur mycket som helst att lära utav dig. Tråkigt att avståndet ska avgöra. Men, skulle jag bli antagen i Stockholm, kommer jag söka! Så kan du ha mig i åtanke nästa gång en assistent slutar :) Kram

 • 5
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Tilla

  27/5 2009 @ 21:06

  ÅH vad synd att man inte kan leva på en blygsam lön, då skulle jag lätt söka! Drömjobb!

 • 6
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Veronica

  27/5 2009 @ 21:21

  Säger som jag sa förut- vilken chans! Jag skulle verkligen ha sökt om jag bodde i närheten av Sthlm eftersom jag vet att jag skulle bli en toppenassistent. Men men, det är bara att hoppas att ngt liknande kommer då jag är på Universitetet och måste ha praktik.

 • 7
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Samira

  17/3 2010 @ 14:15

  Hej, låter intressant. Jag skulle jätte gärna sökt. Är faktiskt beredd att flytta till Stockholm om du inte har hittat någon än….

 • 8
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Kicki

  18/3 2010 @ 12:23

  Hej Samira!
  Som du ser är inlägget ett år gammalt. Du får gärna kontakta mig på min nya blogg på Daisy Beauty istället.

 • 9
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Samira

  18/3 2010 @ 22:35

  Hej.
  Jo jag gick in på Daisy Beauty men jag hittar inte din mail så jag kan skicka cv och prata med dig angående mode och design. Men om du ser min mailadress så kan du kontakta mig så kan vi prata mer.

  ha en bra dag // sam

 • 10
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Kicki

  7/4 2010 @ 10:40

  Hej Samira!

  Dagen efter du lämnade detta meddelande mailade jag dig på angiven mailadress. Kolla din papperskorg i mailen eller kontakta mig på Daisy Beauty.

  vänligen
  Kicki

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 5713 to the field below: