Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Tävling 20

Av Kicki 11:35 27/2 2009 | 14 kommentarer

temptationladiva.jpg
Tropical Temptation-kit, 580 kr, Viva la Diva.

Nä hörrni, var det inte väldigt länge sedan jag lottade ut roligt smink? Jo, det var det. Jag tycker vi tar och ger bort lite härligt smink för att fira att februari snart är slut!

Viva la Divas vårlook innehåller tre knalliga lack, en grön och en svart mascara, en ögonskuggspalett och tre eye candy. (Eye candy är vattenfast, skimrande ögonskugga i mousseliknande konsistens.) Färgerna är starka och härliga, produkterna roliga att leka med. What’s not to like?

Vill du vinna hela looken?

För att tävla svarar du på tävlingsfrågan i kommentarsfältet. Du har hela helgen på dig att lösa uppgiften.

Fråga: Vilken är din favoritblogg (förutom denna)? Svara med länk till favoritbloggen.Var noga med att fylla i din mailadress korrekt, annars diskvalificeras du av den enväldiga och omutbara juryn (=jag). Senast klockan 10.00 måndag 2 mars ska ditt svar vara postat för att vara med i tävlingen. Du som har följt mina tävlingar vet att fyndiga och välskrivna svar premieras. I detta fall premierar jag även förslag på roliga och smarta bloggar. Lycka till!

Sparad under: Skönhet,Tävling14 kommentarer »

The Muppet Show

Av Kicki 11:00 | 1 kommentar

Kungafamiljens offentliga tv-klipp angående förlovningen ser du här, om du liksom jag har missat det. Det är stor humor. Så här har snacket bland mina väninnor gått:

“De är så stela att de är parodier på sig själv. Först trodde jag att det var en Hey Baberiba-sketch.”
“Varför väljer man att “hänga” runt ett så obekvämt högt bord?”
Daniel ser ut som en buktalardocka.”
“Om det spelades in redan i söndags och det var gott om tid, varför tog de inte om det?”
“Har drottningens svenska blivit sämre med åren?”
“Är de inte medvetna om att benen syns under bordet?”

Jag håller med om att kungaparet och “herr” Daniel Westling är stela och möjligen också dåligt repeterade, men jag måste säga att Victoria imponerar. Hon har lärt sig sitt tal utantill och levererar det nästan som om det var spontant. Hon är ett sånt jävla proffs – jag är stolt över att ha henne som PR-person för Sverige.

Sparad under: Kändisar1 kommentar »

Helt vanlig dag

Av Kicki 7:31 | Kommentera!

dag1.JPG
Charles Hammarsten plåtar makeup för Svensk Damtidning
.

dag2.JPG
Jag organiserar produkterna som ska plåtas
.

dag3.JPG
Sedan fikar jag med min väninna Malin. Hon är makeupartist och ska testa brun-utan-sol åt mig.

dag4.JPG
Min väninna Amalia jobbar på en PR-byrå som jobbar med Lund plus blad
. Ebba på bilden ÄR märket Lund plus Blad.

dag5.JPG
Lund plus blad designar kläder och har således god skosmak: Miu Miu
.

dag6.JPG
Minglet var på Pontus, och där dök Soerine och Ulf upp
.

dag7.JPG
Sedan gick jag med Amalia på Vapiano-mingel
.

dag8.JPG
Nya Vapiano är i Gamla stan. Sjukt fina lokaler, bättre än Stureplans.

dag9.JPG
Lili höll i festen och hade fina kläder.

dagnat.JPG
Catarina Hurtig är snygg och smart
.

dag11.JPG
Gladast blev jag över att träffa Jesper (I owe him).

Sparad under: Mat,Nöje Lämna en kommentar »

Malplacé

Av Kicki 10:28 26/2 2009 | 1 kommentar

malplace1.JPG
Villeroy & Boch, tror jag.

Är det bara jag, eller är porslinet på Le Rouge asiatiskt snarare än franskt? Och när vi ändå är inne på felplacerade servisdelar, skulle jag vilja väcka frågan om Tranans tekannor verkligen funkar så bra med de Lady&Lufsen-rutiga dukarna och den generella bistrokänslan?

malplace2.JPG
Verkligen?

Sparad under: Övrigt1 kommentar »

False Lash Effect

Av Kicki 7:34 | Kommentera!


Ingen mascara alls.

falselashewffect.JPG
Max Factor False Lash Effect Mascara, 175 kr.


Estée Lauder All Effects Turbolash Mascara, 350 kr.

Max Factor marknadsför False Lash Effect Mascara med att du ska få fransar som på riktigt ser ut som lösögonfransar. Det stämmer inte. Det ser ut som ögonfransar, punkt. Meningen är också att du ska kunna bygga flera lager mascara, men på den punkten är den här mascaran lika bra som många andra bra mascaror – inte bättre. Den gör heller inte fransarna så långa eller voluminösa som vissa lyxmascaror.

Det som är den unika fördelen med False Lash Effect Mascara är att färgen lägger sig runt hela fransarna redan vid första appliceringen. Jag, som har ljusa fransar närmast ögat, märker ofta att andra mascaror bara färgar den sida av fransarna som jag målar: undersidan. False Lash Effect lägger sig även på fransarna ovansida. Då ser fransarna svartare och fylligare ut.

Den klumpar inte ihop fransarna, heller. Min faster som inte gillar när hennes fransar klibbar ihop, är mycket förtjust i denna mascara. Själv rycker jag den när jag behöver snabb svärta på fransarna och inte har tid att måla flera lager eller finlira – det är en bra basmascara.

Betyg: 3.

Sparad under: Recension,Skönhet Lämna en kommentar »

Le Rouge

Av Kicki 15:15 25/2 2009 | 1 kommentar

lerouge2.JPG
Finfin stämning.

lerouge1.JPG
Garderobsdamen var flott.

Le Rouge får man inte bara god mat och mysig inredning, man får också Moulin Rouge-klädd personal och live entertainment. Jag önskar mina föräldrar hade varit med.

Jag och Sam höll oss i stort till våra matregler, men detox-fuskade lite med varsin efterrätt och varsitt glas vin. Jag var supernöjd med min ryggbiff, Sam ångrade att han inte hade beställt lammet som han egentligen var sugen på. Och chokladfondaten vi åt till dessert var helt sinnessjukt god. Jag skulle kunna gå till Le Rouge och äta bara chokladfondant nästa gång jag är sötsugen.

Allra bäst var att jag hade glömt plånboken hemma så Sam fick betala sin egen födelsedagsmiddag. Det var snyggt av mig, må jag säga.

Sparad under: Mat1 kommentar »

Ingen ordning

Av Kicki 13:08 | 1 kommentar

fredrik.JPG
Fredrik på Tranan.

Jag ska berätta lite om kvällen igår, men först vill jag förklara varför jag inte har bloggat idag.

Jag vaknade 08.00 av ett sms från min frukostdejt Jesper. Vi skulle ses 08.00. Jag hade glömt, fast jag tänkte på det så sent som igår eftermiddag. Jag kom tjugo minuter sent och hann sitta 20 minuter innan min frukostdejt för imorgon (trodde jag) ringde och sa att hon var sen. Jag hade tagit fel på dag. Jag lämnade Jesper för att grädda pannkakor till frukostdejt 2, Bonnie, vilket så klart tog halva förmiddagen. Så när hon gick, hann jag nätt och jämt ta mig till Tranan där jag skulle äta lunch med Fredrik. Nu har jag just kommit hem från lunchen och tagit min morgondusch. Jag hoppas att Jesper, Bonnie och Fredrik förlåter mig för att jag luktade illa.

Sparad under: Personligt1 kommentar »

tanke

Av Kicki 17:28 24/2 2009 | 3 kommentarer

Har just sett första intervjun med kronprinsessparet Daniel och Victoria. Och fällt en tår. För det är ju så fint att hon är så glad och att hon är så kär… och att han är så kär att han står ut med pressen och offentligheten. Jag ska stå på kyrkbacken när det är bröllopsdag, banne mig om jag inte ska tälta med termos och sovsäck för att få en riktigt bra plats!

lerouge1.jpg

Ikväll middag på Le Rouge. Sam fyller år och det ska vi fira med att äta för halva priset. Det är han värd.

Sparad under: Kändisar,Mat3 kommentarer »

Personligt

Av Kicki 10:51 | 6 kommentarer


Del av mitt tjejgäng Drinkar & Män på Franska rivieran 2003.

Jag funderar mycket på väninnor och vänskap. Jag försöker själv att hela tiden bli en bättre väninna, utan att det ska gå ut över min egen integritet och sinnesfrid. Jag försöker ha väninnor som jag tycker är vettiga och behandlar mig så jag mår bra. Det här är vad jag har kommit fram till.

1. Rakhet ger sunda relationer.
Jag försöker vara rak med mina väninnor och förväntar mig att de ska vara raka tillbaka. Om jag märker att någon undviker mig, och om jag kan misstänka att det faktiskt beror på något jag sagt eller gjort, och den passiv-aggressiva människan inte säger ifrån, så slutar jag umgås med personen ifråga. Jag har just nu en (ex-)vän som har undvikit mig konsekvent sedan förra våren. När jag ringer så avslutar han samtalet och säger att han snart ska ringa upp. Och ringer inte upp. Jag har precis förstått att detta är en person som inte tar raka konflikter så då är vi inte vänner. Jag vill inte umgås med människor som inte vågar tala om för mig om/när jag har gjort något som de är arga över. Då får man manipulativa, osunda relationer. Det är inte för mig.

2. Rakhet är respekt.
Att vara väninna innebär alltså för mig att man måste våga säga till när något är fel. Förra våren hade jag en väninna som jag inte träffade kvalitativt på ett halvår. Vi åt tidspressade luncher ihop, under vilka hon var så uppe i varv att vi inte kunde ha ett normalt umgänge, luncherna blev snarare snabbuppdateringar och mingelprat. Jag förklarade för henne att jag inte gillade det. Att jag saknade henne, som hon egentligen är. Hon lyssnade, höll med och idag umgås vi som jag tycker att man ska umgås: Vi pratar om viktiga saker, vi hinner bara vara tysta med varandra, vi prioriterar varandra så gott vi kan.

3. Alla är inte bästisar.
Nytt för mig är att acceptera att jag inte är bästis med alla mina vänner. Egentligen vill jag helst vara väldigt nära dem jag gillar, men jag har lärt mig att acceptera att det inte är så för alla. En del kan vara vänner utan att vara bästisar. Nu för tiden kan jag också det.

4. Alla är inte kompisar.
Jag har lärt mig att välja bort människor. Jag behöver inte umgås mycket med alla, jag behöver inte ens umgås med alla. Det betyder inte att jag inte gillar dem jag inte umgås med. Bara ibland. Och jag har märkt att när jag inte trivs med en människa så visar det sig ofta så småningom att den människan är osäker med dålig självkänsla. Jag kan själv vara ganska osäker. Jag har gått (går fortfarande, då och då) i terapi för att jobba med min självkänsla, och trots att jag blir allt starkare så har jag fortfarande stunder när jag känner mig dålig och oälskad utan anledning. Jag tror att det är därför jag reagerar tydligt på människor som är otrygga.

5. Konflikter kan vara bra (inte roliga, men bra).
Anne på Grönkulla
sa något i stil med: “om du vill lära känna en människa måste du gräla med henne – då först kan du bedöma hennes karaktär”. Jag tänker lite likadant. Jag har en vännina som jag lärde känna för tre-fyra år sedan och som jag snabbt har blivit tajt med. Förra sommaren hade vi vårt första bråk. Jag är jättedålig på konflikter, de får mig alltid att känna mig dålig och misslyckad. Men vi grälade i alla fall. Och redde också ut bråket. Sedan dess känner vi varandra bättre. Människor som är nära bråkar man med ibland, för ger man av sig själv har man något att förlora. Om man bara är jätteöverens jämt så finns det risk att man har en låtsasrelation, enligt mig.

6. Väninneplats i kalendern.
Väninnor får och ska ta tid. Inte energi – men tid. Ibland när någon har ont om tid (barn, jobb, personlig kris) så är det så klart okej att man inte ses under en period. Det är också vänskap. Men om det bara är vardag, då ska man träffa sina väninnor någorlunda regelbundet.

Så tänker jag när det gäller väninnor, detta är vad som funkar för mig. Andra människor har så klart andra typer av kompisrelationer som också fungerar. Förhoppningsvis har du hittat din modell. Och om du funderar över vänninor, eller att göra slut med väninnor, så kan du ställa dig en enkel fråga: Känner du att du kan vara dig själv och bli omtyckt för den du är, när du är med dina väninnor? Om inte, byt bort dem.

Sparad under: Personligt6 kommentarer »

Vilde

Av Kicki 8:46 | Kommentera!

nickebus.JPG
En sekund senare smällde han nosen i objektivet så kameran smockade till mig på glasögonen. Lägg märke till resterna av frukosten (havregrynsgröt) på nosen.

Vi är hundvakter igen. Det är så sjukt mysigt med en hund i rummet! Varken jag och Sam kan sluta titta på honom. Men när han kom igår var han helt förvildad. Det kan bero på att han var på träningsläger föregående helg. Antingen hade han blivit högre i rang i sitt eget huvud på något sätt, eller så hade han blivit otryggare. Jag vet inte. Galen var han i alla fall. Jag fick lägga honom i 20 minuter medan vi (Sam) åt, för hunden ville helst hoppa upp i soffan och äta från på bordet. Och sedan var vi ute och gick med honom i två timmar och övade fot halva tiden, framför allt för att få honom “calm submissive” som Cesar Milàn skulle säga.

Idag är han en mönsterhund – lagom till det är dags för honom att gå hem.

Hört på Valhallavägen igår:
Kicki: “Snälla Nicke, kan du inte bara bajsa?”
Sam: “Ja för här på Östermalm behöver man inte plocka upp hundbajset efter sig har jag sett.”
Kicki: “Hur bra som helst.”

Sparad under: Ingen kategori Lämna en kommentar »
Nästa sida »