Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Fin författarträff?

Av Kicki 17:12 30/1 2009 | 1 kommentar

unni9.jpg
Unni Drougge, klok kvinna.

Nu ska jag ta en öl med Unni Drougge. Vi ska gå på baren Carmen för att a) jag är pank och för att b) det är skojigt och för att c) vi är lidande författare.

När man googlar på Carmen kommer man bland annat till sunkhak.se och syltor.se. Senast jag var på Carmen, för fem år sedan, b*jsade jag grönt dagen efter.

Sparad under: Kändisar,Nöje1 kommentar »

Stilistik

Av Kicki 16:26 | 1 kommentar

En kortis bara: Läs den här artikeln i Aftonbladet. Reportern har i en relativt kort text lyckats klämma in följande ord:
Tobakstomte
Rökdon
Knarkartagen
Mystikpinne
Tillskansat

Vem fan är Fredrik Hansson? Vi måste vara själsfränder

Sparad under: Media1 kommentar »

Good on me

Av Kicki 14:42 | 1 kommentar

bild2.JPG
Svettig glamoursafari.

Veckan har gått. Fort.
Kommer du ihåg mina inlägg från MACs pressvisning? Här är det första, det andra och det tredje.

Det var inte bara jag som bloggade. Även Lisen (vars illustration var to die for), duktiga Therese, Sofia (kanonbevakning från Berns!) och kunniga Katarina bloggade bra om eventet.  För att nämna mina favoriter.

Jag har funderat på det där, för ibland kommer ju information om samma saker på flera beautybloggar samtidigt, och jag har försökt att vara självkritisk. Vad kan jag göra bättre? Vad behöver jag tänka på? Men efter moget övervägande har jag i just detta fall kommit fram till att jag ska ge mig själv en dunk i ryggen. Jag tycker att min bevakning av eventet var fenomenalt. Jag tycker att jag är en god journalist som reflekterar över material och gör något eget av det, samtidigt som jag lyckas förmedla avsändarens budskap.

Jag borde göra något mer av detta. Kanske den perfekta beautysajten? Kanske fira mig själv med lite shopping? Kanske bara njuta av min egen härlighet?

Gammal är äldst.
Med det budskapet bjuder jag god helg.

Sparad under: Jobb,Skönhet1 kommentar »

På dem bara!

Av Kicki 11:57 | Kommentera!

beautyprofessionjpg.jpg
Suzanna är en fena på hud
.

Nu ska finnarna dö! Jag orkar inte vänta på detoxen så jag tar till en ny ljusbehandling som än så länge bara finns på ett ställe i Sverige: Beauty ProfessionTegnérgatan i Stockholm. Eftersom metoden är så färsk kostar den just nu 2000 spänn istället för 8000, men jag ska testa den en gång i jobbet så jag behöver inte betala. Går jag vidare och gör flera behandlingar, vilket antagligen krävs för att få bukt med problemen, pyntar jag så klart själv. Men det kan det vara värt.

Maskinen är uppfunnen i Finland. Finnen dödar finnarna.

Sparad under: Skönhet Lämna en kommentar »

Ny hårstyling

Av Kicki 7:54 | 1 kommentar

loreal1a.JPGloreal1b.JPG
Pink gold: Svinrygg på svinrygg.

loreal2a.JPGloreal2b.JPG
Champagne gold: Disney-prinsessa à la 2009.

loreal3a.JPGloreal3b.JPG
Silver gold: En modern Marie-Antoinette.

loreal4a.JPGloreal4b.JPG
Copper gold: Broscher som spännen.

Igår morse presenterade L’Oréal Professionnel sin nya stylingserie, texture expert, som är “nytänkande” (enligt L’Oréal) så till vida att den både vårdar och stylar. Jag har uppfattat det som att det finns ganska gott om produkter som gör både och… möjligen inte en hel stylingsserie? Nåväl. Det som är viktigast är ju om produkterna funkar och det vet jag inte förrän jag (=min assistent) har testat.

Serien kommer i fyra färger:
Vitt guld (Silver/Gold) för fint, typiskt “nordiskt”, hår som behöver volym.
Gult guld (Champagne/Gold) för normalt till tjockt hår.
Rött guld (Copper/Gold) för svårhanterat, “rebelliskt” hår. (Hit hör asiatiska och sydamerikanske hår, liksom röda hår.)
Rosa guld (Pink Gold) för alla hår.

Modellerna ovan representerar varsin hårtyp och är stylade med produkterna från den nya serien. Använd dem gärna som inspiration för din nästa festfrisyr! (Klicka på bilderna så får du se dem större.)

Sparad under: Skönhet1 kommentar »

Slave 4 U?

Av Kicki 16:43 29/1 2009 | Kommentera!

slavforyou.JPG
Malin, L’Oréal, Origins, Clarins och en kopp te.

Förra veckan käkade jag middag med en bekant som hjälper sin flickvän med driften av hennes företag. Han kom med en rätt klok – och modig – observation om henne: Att hon var en bra anställd med en dålig chef. Hon var inte en bra förvaltare av makt.

Jag vet inte hur jag kom att tänka på det just idag, när assistent-Malin gör sitt första inhopp. Kanske för att hon har sorterat skönhetsprodukter hela eftermiddagen medan jag har varit hos frisören?

Sparad under: Jobb,Skönhet Lämna en kommentar »

Energisk vovve

Av Kicki 11:33 | Kommentera!

nickedragsko.JPG
“Va? Den här gamla trasan?

Vi är hundvakter idag igen. Eller inatt igen – Nickes husse jobbar natt så Nicke är här från mitt på dagen till mitt på dagen.

Det är mycket enklare att kliva upp när man måste ut och kissa hunden. Alternativet är liksom att han kanske kissar på ullmattan i vardagsrummet.

Nicke kissar också när han blir upphetsad över att träffa sin husse. Det skvätts friskt i hallen när husse kommer för att hämta. Och när husses bror kommer. Den som tillhör familjen får liksom en liten glädjefontän i välkomstpresent.

Igår när jag kom hem från plåtningen på Svensk Damtidning, kissade Nicke på sig. Nu är jag adopterad.

Sparad under: Ingen kategori Lämna en kommentar »

Motmedel

Av Kicki 8:18 | Kommentera!


Så här såg det ut sist det begav sig.

När jag detoxade för ett år sedan, käkade jag dagligen 15 piller och 45 droppar av en bajsbrun smörja som smakade bajs. (Det kanske var bajs nu när jag tänker efter.) I år har jag som sagt mindre bakterier och gifter att driva ut, i år gäller:

Cortine, som stödjer binjurarna.
Glutathione, som rensar ut kemikalier och metaller.
BodyGuard, favorit-i-repris som stödjer levern.
Ashwaganda, som tar ner stressnivån i kroppen.
Basic Nutrition V, som är ett allmänt kosttillskott.

Obs! Detta är vad dessa piller gör för just mig. En annan person med exakt samma problem kan behöva helt andra piller. Olika kroppar behöver olika saker. Det är därför man provar ut sina preparat hos en näringsterapeut.

För mig blir det här som en rejäl lever-detox, men den rensar egentligen inte bara levern utan också resten av kroppen. Det finns enklare 24-timmarsvarianter av lever-detox också, som har goda effekter, men det här är en mer komplett och långtidsverkande historia. En väninna gjorde den så kallade “24-timmarsflushen” och hon började prata om att göra om den efter bara en månad. Min detox har i alla fall hållit mig pigg i ett år…

Sparad under: Träning&Hälsa Lämna en kommentar »

Glamour eller?

Av Kicki 19:44 28/1 2009 | 2 kommentarer

thannliten.jpg
Thann Sanctuary, Nacka Forum.

Jag blir inte klok på om jag har världens bästa jobb eller inte. I förmiddags bestod mitt jobb av att få en supermassage på Thann. Då skulle jag inte en ha velat byta ens med någon som jobbar som chokladprovare. Men när jag kom hem vid 17-tiden, efter att ha plåtat på Svensk Damtidning, och insåg att jag inte hade hunnit gå på tjotta på hela dagen, trots att jag varit nödig sedan i morse, kände jag mig inte lika säker.

Ibland går det upp, ibland går det ner.

Sparad under: Jobb,Skönhet2 kommentarer »

Hörs sedan

Av Kicki 9:02 | 1 kommentar

Håller fortfarande på med skönheten till Svensk Damtidning. Plåtar med Charles Hammarsten i eftermiddag och saknar fortfarande tre produkter. Innan dess ska jag också hinna med ett spa-besök, en väninnelunch och ett möte med OPI. Hej då, jag måste kila!

Sparad under: Jobb1 kommentar »
Nästa sida »