Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

MAC vårlook 1

Av Kicki 19:33 22/1 2009 | 1 kommentar

bild2.JPG
Safari: Fukt, guld, sand, djuriska ögon.

– Den “fuktiga” looken är tillbaka, berättade Terry Barber, kreativ chef för MAC, på pressvisningen igår. På Vivienne Westwoods visning använde vi en speciell glycerinsprej för att fejka svett i hårfästet.
Hyn ska se dyr och blank ut, som om du är en rik kvinna i varmt klimat. Looken uppnås bäst genom massor av highlighter på rätt ställen.
– Jag föredrar highlighter för att skapa form på ansiktet, inte skuggor, som känns omoderna, sa Terry.
I looken ovan visade han hur han formade kindben genom att lägga Studio Sculpt Concealer i linje från näsvingen över kindben via yttre ögonvrån och upp mot tinningen med hjälp av en triangelformad skumgummisvamp – ett highlighting-trick han har lärt sig av sin klient Grace Jones.
– Hon är bra på att forma ansiktet, hon ser nästan ut som en panter, ni vet? sa Terry.
En annan klient är Linda Evangelista, som brukar ta mörkbrun ögonskugga under hakan för att öka djupet mellan hakspets och hals på fotograferingar.

Basen på modellen Josefine ovan, består av nya Studio Sculpt-foundation. Terry la också highlighter på “diket” mellan överläpp och näsa. Till ögonbrynen har han använt en ögonbrynsmascara i färgen Sophisticated, som ger “solblekta” ögonbryn. Han berättade att de sotade ögonen inte längre ska vara så sneda och kattlika som tidigare, utan sotningarna antar rundare former. Viktigt är att ta en softare skugga, exempelvis guld, i utkanten av sotningen, för att göra looken mer modern. På läpparna: nya Cremesheen Lipstick i färgen Shy Girl.

Sparad under: Skönhet1 kommentar »

1 kommentar »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Pingback av Kickis skrivklåda » Good on me

    30/1 2009 @ 14:44

    […] har gått. Fort. Kommer du ihåg mina inlägg från MACs pressvisning? Här är det första, det andra och det […]

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 8768 to the field below: