Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Tävling 7

Av Kicki 7:39 30/9 2008 | 25 kommentarer

Min kroppslotion som jag använder varje dag är så smaskig att jag egentligen vill äta den med sked. Jag har den på armarna för att kunna sätta näsan mot doften och snusa på mig själv under dagen. Kokos, mango och aloe vera gör denna kroppsmousse till en hel efterrätt! Läs mer om Desserted Island Supreme Body Mousse här.

cakedesserted.jpg

Desserted Island Supreme Body Mousse, 228 kr/250 ml, Cake Beauty/eleven.se.

Fem stycken av dessa finns att vinna! För att tävla fyller du som vanligt i kryssa-i-frågan och därefter skriver du ditt svar på tävlingsfrågan (se längre ner) i kommentarsfältet. Var noga med att fylla i din e-mailadress ordentligt då det är mitt enda sätt att kontakta vinnarna.

Var bor du?
Visa resultat

Tävlingsfråga: Vilken är din favoritbok och varför?

Jag vill ha ditt tävlingsbidrag senast 4 oktober. Ev. vinstskatt i samtliga tävlingar på min blogg betalas av vinnaren. Mutor undanbedes (just vad det gäller tävlingarna, men annars är presenter det bästa jag vet).

Sparad under: Skönhet,Tävling25 kommentarer »

Fina fransar?

Av Kicki 12:06 29/9 2008 | 1 kommentar

Det är en ständig jakt att hitta den perfekta mascaran. Jag tycker att Lancômes vibrerande historia borde ha stannat vid att vara en kul idé på firmafesten. Visst, fransarna är fina men den kostar över 300 spänn och vibrationerna är totalt onödiga (jag använder den utan att trycka på vibben). 340 kronor för en helt onödig funktion som kräver batterier. På andra ögat: 220 kronor för en mascara som är helt okej men inget speciellt.

hrlancome.JPG
Estée Lauder Sumptuous t.v., Lancôme Oscillation t.h.

Sparad under: Jobb,Skönhet1 kommentar »

Tävling 6

Av Kicki 7:53 | 14 kommentarer

Det var ju förbaskat kul att ge upp presenter! Jag ska inte säga att jag känner mig lite fiiiiin och storslagen och grandios, ej heller maktfullkomlig… fast jag är ju Gud.

Nu blir det mer presenter. Jag kom på att det finns en till Clinique-produkt som jag har testat som är väldigt bra, och också en av märkets storsäljare, Dramatically Different Moisture Gel, 460 kr/125 ml (lättare än lotionen och passar kombinationshy eller oljig hy, alltså oftast yngre hy)(fast jag till exempel är ju flottig fortfarande vid den aktningsvärda åldern 34).

cliniquedramdifliten.jpg

Tre stycken av denna finns att vinna. För att tävla fyller du som vanligt i kryssa-i-frågan och svarar sedan på själva tävlingsfrågan längre ner i detta inlägg.

Förutom skönhet, vad vill du läsa mer av på min blogg?
  • Lägg till ett svarsaletrnativ
Visa resultat

Tävlingsfråga: Hur ser en riktigt bra lördagskväll ut för dig? (Nu behöver du inte nödvändigtvis vara så ordvitsig längre – det kan ju bli tröttsamt i längden – men gärna härlig, mysig och/eller rolig.)

Även nu vill jag har ditt tävlingsbidrag senast 4 oktober, så tiden blir allt mer knapp för kluriga svar. Var noga med att fylla i din mailadress korrekt, den är min enda chans att kontakta dig. Ev. vinstskatt i samtliga tävlingar på min blogg betalas av vinnaren bla bla bla och så vidare.

Sparad under: Skönhet,Tävling14 kommentarer »

OPIs franska look

Av Kicki 9:43 26/9 2008 | 2 kommentarer

OPIs höstfärger har fått inpiration och namn från Frankrike, dit jag åker idag för att vara med på en väninnas bröllop. Jag har testat fem favoritfärger därifrån:

franskaopilack.JPG

franskanaglar1.JPG
Från vänster: Bastille my heart, Louvre me louvre me not, Baguette me not, Parlez vous OPI, Tickle my france-y. Ett lager av varje. (På bilden av flaskorna ovan är ordningen precis tvärtom.)

franskanaglar2.JPG
Samma lack, samma ordning. Två lager.

Eftersom jag är så lat har jag gått runt med dessa femfärgade naglar. Och hör på den här! Jag har faktiskt fått komplimanger för dem, att det är coolt med fem olika nagellack. Jag tror det beror på att dessa färger går så bra ihop.

Trots att jag är mycket förtjust i ordvitsar och Hasse Alfredsson så tycker jag att en del av dessa lacknamn är lite krystade. Den enda som är skojig är Bastille my heart. Men skit samma. Både den lavendelfärgade Parlez-vous OPI och den matt korallfärgade Bastille me not (som är finnare IRL än på bilden här) är personliga favoriter.

Det har varit snack i nagelbranschen om att OPIs lack innehåller formaldehyd, vilket är mycket dåligt för naglarna (och förbjudet inom EU). Enligt OPI själv innehåller lacken en variant av formaldehyd, formaldehyd resin, som är ofarlig för att molekylerna är så stora att de inte tränger in i nageln. Koncentrationen är 0,2%. Den högst rekommenderade koncentrationen av fri formaldehyd i lack är 0,15%, men när det gäller denna bundna formaldehyd så ska det gå bra med högre koncentrationer.

Min professionella åsikt är att det sannolikt är ofarligt att använda OPI. Min personliga åsikt, däremot, är att ordet “formaldehyd” känns farligt, så när jag använder OPI så använder jag ett underlack från ett annat, garanterat formaldehydfritt märke.

Sparad under: Skönhet2 kommentarer »

Tävling 5

Av Kicki 7:55 | 18 kommentarer

Det är fredag, och det ska vi fira med en extramumsig utlottning. När min väninna Ingrid gifte sig i somras gav jag henne I do-doften, och det har jag ångrat. Nej, inte riktigt. Men jag blev så kär i den att jag gärna hade behållit den själv också… Toppnoter är svarta vinbär och bergamott, hjärtnoterna vita blommor och basnoterna sandelträ, vanilj och mysk. Mmmm… En riktig liten pralin.

Son jag nu kan lotta ut tio stycken av. Tio! Vilken fredagslycka!
idomus.JPG
I do-parfym, 440 kr/50 ml EdP, MakeUpStore.

Vill du vara med och tävla om någon av de tio parfymerna, som dessutom kommer i världens finaste flakong med “pysch-puff”? Svara då först på kryssa-i-frågan här och svara sedan i kommentarsfältet på själva tävlingsfrågan (se nedan).

Och näst mest vill jag läsa om...
Visa resultat

Tävlingsfråga: När jag blev intervjuad av Bröllopsguiden i samband med släppet av min debutroman, dillade jag om att jag (nästan) ville ha fläskkotletter i min brudbukett och att det ska gå att titta på bröllopsfotona i framtiden utan att skämmas (vilket jag börjar ompröva – det är väl kul med lite tidsanda? Och så småningom blir ju allt retro i alla fall.) Hur ser ditt drömfrieri ut och varför?

Senast 4 oktober vill jag ha ditt svar. Jag kommer hem från Frankrike den 5:e och då hoppas jag på massor av roliga bröllopssvar. Ev. vinstskatt i samtliga tävlingar på min blogg betalas av vinnaren. Jag är inte säker på att det gäller tävlingar med så låga värden men jag skriver det ändå för säkerhets skull.

Sparad under: Skönhet,Tävling18 kommentarer »

idag hade jag på mig

Av Kicki 16:40 25/9 2008 | Kommentera!

dagens080925.JPG
Rutig kofta, Zoul/MQ. Rutig sjal, Massimo Dutti. Ribbat vitt linne, 159 kr/2 st, TopShop. Jeans, Diesel.

Rutigt med rutigt är kul. Hade gärna haft en ruta till, till exempel i form av strumpbyxor eller väska.

Sparad under: Mode Lämna en kommentar »

Lika som bär

Av Kicki 13:21 | 2 kommentarer

Två bloggar som jag följer är Linda Rosings och Unni Drougges. Jag gillar båda dessa kvinnor, men mina känslor för dem är väldigt olika. Jag respekterar Unni medan jag sympatiserar med Linda. För mig är dessa personer varandras motsatser.

Döm då om min förvåning när jag hittade en bild på Sveriges nästa systrarna Graaf:

unnilinda.jpg
Linda till vänster, Unni till höger?

Det ser inte ut att skilja 15-20 år, och de är väl rätt lika i ansiktet också? Unni hävdar att hon inte har gjort annat än brösten, men att hon tränar som en galning och har anorexi light. Denna kombo måste vara ett utmärkt konserveringsmedel för hon måste vara Sveriges med välbevarade medelålders kvinna. Sveriges Madonna, säger jag.

För övrigt är Unnis bok “Boven i mitt drama…” jävligt bra. Den har inte bara ett innehåll utan är också välskriven och rapp.

Sparad under: Kändisar2 kommentarer »

Vinterjacka med 3/4-ärm

Av Kicki 10:58 | 1 kommentar

I vinter ska jag vara sextiotalsfin i ett litet fynd från Zara. Den här jackan går att variera lite, beroende på om man bär den öppen eller stängd.

zarajcka2.JPGzarajacka1.JPG
Randig jacka, 69,90 €, Zara Porto Pi.

Undrar du varför jag har UGGs på mig inomhus? Har fortfarande inte vant mig vid hösten utan fryser jämt. Har dessutom köpt tjocka fårskinssulor att ha i, för jag har nött bort ursprungsfluffet.

Sparad under: Mode,Shopping1 kommentar »

Tävling 4

Av Kicki 8:13 | 10 kommentarer

Clinique är ju ett finfint märke. Märkligt nog har jag inte provat så många av deras produkter, jag tenderar att grotta ner mig i mindre (salongs)märken som Nimue och Matis. Men Clinique har några riktiga rackabajsarprodukter, en av dem kan du vinna idag.

Even better skin tone corrector, 410 kr/30 ml, ljusar upp pigmentförändringar på huden, till exempel ärr och åldersfläckar. Nej, du blir inte Michael Jackson, du får bara en jämnare och finare hudton.

cliniqueevenbetliten.jpg
Det finns tre att vinna. Som vanligt ska du först svara på kryssa-i-frågan här och sedan svarar du i kommentarsfältet på själva tävlingsfrågan (se nedan).

Detta vill jag allra helst läsa om skönhet (endast ett alternativ, men du kan lägga till egna svarsalternativ till denna fråga):
Visa resultat

Tävlingsfråga: Vad tycker du att jag bloggar för mycket om och varför?

Senast 4 oktober vill jag ha ditt svar. Ev. vinstskatt i samtliga tävlingar på min blogg betalas av vinnaren. Och om du inte har hajat det än så är jag enväldig domare och omutbar. Mitt beslut kan dessutom inte överklagas. Eller, du kan ju försöka, moahahaha!

Sparad under: Skönhet,Tävling10 kommentarer »

Tassar

Av Kicki 14:29 24/9 2008 | Kommentera!

Jag är ingen franstjej. Du kommer aldrig att se mig i en väst i bästa indianstil. Men när jag hittade ett par underbart söta ankelboots med fransar på Zara så slog jag ändå till. Inte för att fransar är trendigt, inte för att bejaka min inre Pocahontas, utan för att fluffet på fötterna fick mig att känna mig som en tjusig hund, typ afghan, med päls över tassarna.

tofsskor.JPG
Fransboots, 79,90 €, Zara Porto Pi.

Jag lyfter lite extra högt på fötterna när jag går i dem, inte helt olikt en utställningshund.

Sparad under: Mode,Shopping Lämna en kommentar »
Nästa sida »