Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

OPIs franska look

Av Kicki 9:43 26/9 2008 | 2 kommentarer

OPIs höstfärger har fått inpiration och namn från Frankrike, dit jag åker idag för att vara med på en väninnas bröllop. Jag har testat fem favoritfärger därifrån:

franskaopilack.JPG

franskanaglar1.JPG
Från vänster: Bastille my heart, Louvre me louvre me not, Baguette me not, Parlez vous OPI, Tickle my france-y. Ett lager av varje. (På bilden av flaskorna ovan är ordningen precis tvärtom.)

franskanaglar2.JPG
Samma lack, samma ordning. Två lager.

Eftersom jag är så lat har jag gått runt med dessa femfärgade naglar. Och hör på den här! Jag har faktiskt fått komplimanger för dem, att det är coolt med fem olika nagellack. Jag tror det beror på att dessa färger går så bra ihop.

Trots att jag är mycket förtjust i ordvitsar och Hasse Alfredsson så tycker jag att en del av dessa lacknamn är lite krystade. Den enda som är skojig är Bastille my heart. Men skit samma. Både den lavendelfärgade Parlez-vous OPI och den matt korallfärgade Bastille me not (som är finnare IRL än på bilden här) är personliga favoriter.

Det har varit snack i nagelbranschen om att OPIs lack innehåller formaldehyd, vilket är mycket dåligt för naglarna (och förbjudet inom EU). Enligt OPI själv innehåller lacken en variant av formaldehyd, formaldehyd resin, som är ofarlig för att molekylerna är så stora att de inte tränger in i nageln. Koncentrationen är 0,2%. Den högst rekommenderade koncentrationen av fri formaldehyd i lack är 0,15%, men när det gäller denna bundna formaldehyd så ska det gå bra med högre koncentrationer.

Min professionella åsikt är att det sannolikt är ofarligt att använda OPI. Min personliga åsikt, däremot, är att ordet “formaldehyd” känns farligt, så när jag använder OPI så använder jag ett underlack från ett annat, garanterat formaldehydfritt märke.

Sparad under: Skönhet2 kommentarer »

2 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Bjooti

    26/9 2008 @ 18:42

    När jag testatde Viva la Divas neoniga sommarkollektion gjorde jag likadan och sällan har jag väl fått så många komplimanger som när jag hade multifärgarde klor.

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Diana

    27/9 2008 @ 0:50

    Vilken fin blogg! :) Kolla gärna in min också! =) Kram

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 8396 to the field below: