Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Klanen Blossom

Av Kicki 16:30 28/2 2007 | Kommentera!

Förra året i Åre, på påsk, bodde vi på (det hemska dagiset) Holiday Club. I år, i februari, på (betydligt vuxentrevligare) Fjällgården (som dock hade löjligt små rum).

Båda gångerna har vi stött på Blossom Tainton och en bunt med kids. Antingen har hon exakt samma resvanor som vi, eller så bor hon faktiskt på hotell i Åre året runt.

Sparad under: Kändisar,Resor Lämna en kommentar »

Väninnelista ger väninneproblem?

Av Kicki 8:00 | 9 kommentarer

Men vad gör man då om man tittar bland sina väninnor och upptäcker att någon inte ens har tre “rätt” av fem?
Jag är lyckligt lottad – de flesta av mina nära och kära uppfyller alla fem punkter på min lista, men ibland upptäcker man ju att någon inte är som man trodde. Är det bara att “göra slut”? Om det då är någon som man har känt i tjugo år, eller någon som man har haft mer roligt ihop med än med någon annan i hela världen – ska man kunna nöja sig med två av fem då?

Jag bara funderar.

Sparad under: Ingen kategori9 kommentarer »

Nya supermascaran

Av Kicki 7:20 | 1 kommentar

Imorgon börjar den nya varianten av Max Factors bästsäljande mascara säljas. Masterpiece Max skiljer sig från föregångaren Masterpiece på grund av borsten, som har “depåer mellan piggarna” (Tomas Lenneryds egna ord). Det blir alltså lättare att kleta på stora mängder mascara.
Under en introduktionsperiod kommer mascaran att säljas för 129 kronor, senare denna månad går priset upp till 155 kronor.


Jag har provat Masterpiece MAX och den är bra – men inte bra. Vill man ha tjocka, feta, kladdiga volumfransar är Lancôme Fatale svårslagen. Men så kostar den 235 kronor också.

Sparad under: Shopping,Skönhet1 kommentar »

Väninna – vad är det?

Av Kicki 15:59 27/2 2007 | Kommentera!

Hade en mycket trevlig lunchdejt med en väninna som jag (ännu) inte känner så bra men som jag instinktivt gillar, Hannah. Det föranledde att  jag funderade över vad det egentligen är som jag gillar hos mina väninnor. Varför väljer jag att umgås mer med vissa, mindre med andra? Och jag kom fram till följande:

Viktigaste väninnaegenskaperna
1. Att du kan vara dig själv

Du slipper spela coolare, smartare, snyggare än vad du är och kan istället bara vara – hon tycker att du är toppen ändå!
2. Lojalitet
Om någon snackar skit om dig ska du veta att hon säger “struntprat!” eller mer subtilt vidtar mått och steg för att ändra den personens attityd mot dig.
3. Ärlighet
Du ska veta att hon inte bara svarar uppriktigt på dina frågor utan också svarar på de frågor du inte visste att du borde ställa, det vill säga hon ska berätta saker som du kan tjäna på att känna till.
4. Humor
Ni måste, måste, måste kunna skratta ihop.
5. Allvar
Hon bör ha något vettigt att säga om dina problem och också intressera sig för dem.

Det här är ju förstås svårt att uppfylla och ingen är perfekt, men tre av fem vore ju trevligt att hitta i sina väninnor.

Vilken är viktigaste väninneegenskapen för dig?
Visa resultat
Sparad under: Ingen kategori Lämna en kommentar »

Bokbokbok

Av Kicki 11:27 | 3 kommentarer

Att skriva en roman är det roligaste jag någonsin har gjort jobbmässigt! Inte nog med att det är mitt drömprojekt, dessutom händer det lattjo saker i handligen. När jag, enligt synopsis, ska skriva att mina hjältinnor ska på nattklubb, går de plötsligt på maskerad istället. Fingrarna skriver liksom av sig själva, det bara händer. Jag förstår förstås att det är mitt undermedvetna som gör att det blir så, men det är icke desto mindre häftigt att boken tycks ha ett eget liv.

Sparad under: Jobb3 kommentarer »

Jag hittade en internetkabel och…

Av Kicki 16:09 26/2 2007 | 1 kommentar

Poängen med att sitta och jobba på ett hotell är att isolera sig. Minimera störningsmoment, maximera fokus.
Det har gått jättebra i två veckor nu och jag är snart klart med (andra utkastet av) boken. Men så idag. Så hittade jag en sladd. Som gick att stoppa in i min dator. Och nu har jag internet på hotellrummet…

Jag kommer aldrig att bli klar med romanen!

Sparad under: Jobb1 kommentar »

Läpparnas räddare i nöden

Av Kicki 7:54 | 2 kommentarer

Efter en lång (och väldigt rolig) Åre-helg måste jag påminna om en gammal favorit: Försvarets hudsalva. Jag har jätteproblem med torra läppar så här års och har försökt mjukgöra dem med allt från Kiehls till Labello. Och efter -15 i Åre har jag svaret på mina böner: Försvarets hudsalva.

Återkommer med bilder från en helg som inkluderade Hojt, vedeldade utomhusbadkar, skoter, en födelsedag, två engelsmän, after ski, gourmetmat, Ingrid, Martin och praliner på getmese.

Sparad under: Resor,Shopping,Skönhet2 kommentarer »

Hjälp mig välja klänning(ar) 3

Av Kicki 8:47 23/2 2007 | 9 kommentarer

Sedan sneddade jag över Hamngatan till H&M, där jag plockade åt mig en skjortklänning med puff i kjolen. Ingrid har en likadan, för övrigt. Så här i efterhand är det den jag är mest nöjd med. Mitt enda tvekan är att den är lite tajt över ryggen/bröstet, så om inte knapparna satt så tätt skulle den streta så att behån syntes. Nu är det inte illa, men den stretar lite i knapparna ändå.

grahm.JPG

Men en grå puffklänning då, kan det vara något?
Visa resultat
Sparad under: Mode,Shopping9 kommentarer »

Hjälp mig välja klänning(ar) 2

Av Kicki 8:44 22/2 2007 | 3 kommentarer

Den svart-vit-rosa Oasis-klänningen med grafiska mönster är lite klingig på kroppen, den liksom klistrar sig nu när det är kallt. Men jag tycker puffärmarna är fina! Från Oasis kommer också en mönstrad orange-brun sextiotalsinspirerad klänning som jag dessutom har köpt orange strumpbyxor till. Men är det verkligen ett bra köp? (Än en gång – förlåt för risigt foto!)

oasisorange.JPG

Är den här orange klänningen en keeper?
Visa resultat
Sparad under: Mode,Shopping3 kommentarer »

Klänningen fick fara åt fanders

Av Kicki 18:29 21/2 2007 | 6 kommentarer

Jaha, nu har jag lämnat tillbaka den grafiskt mönstrade Oasis-klänningen. Jag kom på att jag ändå hade en nästan likadan, så den fick fara och flyga. Så nu har jag tjänat 999 kronor, plus att jag har tjänat 3300 spänn på att inte köpa de vita 60ies-skorna. Vilken bra vecka!

Eftersom jag låg 4300 kronor plus köpte jag ett par nya täckbyxor. (Det heter väl inte täckbyxor nu för tiden utan överdragsbyxor/skalbyxor/övre skalet, men du hajar). De kommer väl till pass när jag ska till Åre i helgen! Inte för att jag ska åka skidor, eller vara utomhus överhuvudtaget, men man ser lite töntig ut på after skin om man inte har riktiga ytterkläder på sig, det märkte jag förra året.

Täckbyxorna kostade 2799 kr så då har jag fortfarande 1500 sparade kronor att sprätta på after ski-öl i helgen. Moahahahaha!

Sparad under: Resor,Shopping6 kommentarer »
Nästa sida »