Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Michaelas nyfikenhet

Av Kicki 13:32 13/3 2009 | 2 kommentarer

Michaela slog världsrekord i frågor. Här kommer svaren.

goutal.jpg
Min favoritparfym kommer i fin guldpåse.

Vad bör man köpa i Franrike? Vad är betydligt billigare, dolda skatter i skönhetsdjungeln som inte finns att få tag på i Sverige öht, et c? Nuxe och Kerastase vet jag redan.

Annick Goutal gör massor av goda parfymer som är svåra att få tag på här hemma. Jag älskar Eau de Charlotte, Madonna älskar Eau d’Hadrien. Men med tanke på valutakrisen är det annars inte så mycket som går att “fynda”. Köp Nuxe och ät sedan upp resten av reskassan, tycker jag.

Hur mycket tjänar en författare per sålt ex av bok? Och jag vill ha konkreta summor, inga “20 procent av förlagets säljsumma till bokhandlarna efter att blablaavdraget dragits bort”.

Det beror på hur känd författaren är. Och eftersom de flesta författare inte är bästsäljande och/eller kända så utgår jag från en låg siffra nu: Mellan fyra och 15 kronor, skulle jag gissa. Inbundna böcker ger mer pengar än pocketböcker. Tyvärr säljer exempelvis jag mer i pocket.

Tror inte du också att en blond kvinna inom samma bransch som du lider av (medicinskt, alltså) narcissism?

Jag vet inte vem du syftar på, finns minst två alternativ, men är det Blondinbella du menar så tror jag att hon mest är ung.

Varför forskas det inte mer inom keratosis pilaris? Jag hade betalat hur många tusen som helst för att bli kvitt mina prickar. Det måste vara en lönande bransch! Du vet ingen mirakelkräm som inte ens läkarna har fattat funkar?

Tyvärr inte. Vilket är märkligt, för det är ett väldigt vanligt problem. Aha-syre-exfoliering och receptbelagda preparat kan hjälpa, men det vet du väl redan?

Vad kan man göra mot diffus rodnad i ansiktet? Om man inte vill använda foundation et c. Hatar klibb i ansiktet.

Det finns flera märken som nu gör produkter speciellt för rodnande hudtyper, bland annat Clinique och Gatineau.

Jag såg dig på bussen för ett tag sen. (Tror det var du, är inte säker.) Jag tyckte du glodde surt på mig. Gjorde du verkligen det? Efteråt, på natten, kräktes jag för första gången på år. Kan det ha haft något samband tror du? Kickis evil eye makes you vomit.

Varför kom du inte fram och sa hej? Det hade varit kul! Jag ser nog ganska ofta sur ut. Inte för att jag är det, utan för att mina mungipor pekar nedåt, så när jag är “neutral” ser jag sur ut. Bildbevis:
bildbevis.jpg


Vilka är dina favoritförfattare?


Merri Wik
(Lotta-böckerna), James Herriot, Marian Keyes, Bodil Malmsten, Peter Pohl, Viveca Lärn, Olov Svedelid. Gärna författare som skriver roligt och gärna författare som skriver vackert.

Hur explicita sexscener kan man ha i en s.k. chicklitbok som riktar sig mot tonåringar och några år uppåt?

Hur explicita som helst. Det är väl roligast att läsa om sex just när man är tonåring? Och det är då man har mest nytta av det också, särskilt sex ur ett kvinnligt perspektiv istället för porr av män för män. Sedan är det förstås också en fråga om vad man vågar skriva också.

Ja, just det ja, vilken tycker du är det största svinet inom kändissverige? Nej, förresten, svara inte! Kommer bara bli en otrevlig stämning och du kanske får stryk nästa gång han/hon ser dig. Du kan ju inte alltid ha Nicke med dig.

Jag tycker sämst om dem som inte behandlar alla människor lika, som rynkar på näsan nedåt och smilar uppåt. Som väljer vänner och bekanta utifrån vem som är mest “användbar” för tillfället. Tyvärr finns det många sådana i nöjessvängen i Stockholm. De flesta, faktiskt.

Är Organic Greens råkosttallrik verkligen värd priset? Blir man mätt?

Svaret på båda frågorna är ett rungande JA. Äter den minst en gång i veckan, ibland två eller tre. Eller fyra.

En timme med Engla eller en timme med Blondinbella?

Jag som trodde “Pest eller kolera” var utdött. Men då säger jag: Ingen av dem. Vi har inget gemensamt.

Sparad under: Jobb,Shopping,Skönhet2 kommentarer »

2 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Åsa Olofsson

    13/3 2009 @ 15:07

    Vet du Kicki det är nog genetiskt. Jag får den frågan och så. Mitt neutral läge är tämligen likadant.

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Michaela

    13/3 2009 @ 22:17

    Haha! Och då skrev jag ändå bara hälften. Tack för svaren, snälla Kicki!

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 2319 to the field below: