Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Mer om detox

Av Kicki 7:59 12/3 2009 | 4 kommentarer


Det går precis lika bra med selleri.

Jag är lite nyfiken på hur din detox utformas. Har själv testat lite “detox light” (svårt vara utan vin på helgen.. ; )
Ulrika
Jag har skrivit ganska mycket om det. Så sent som för en vecka sedan gjorde jag ett inlägg (läs här) som samlade allt om detox. Där ser du dels hur min personligt utformade detox ser ut, dels hur du kan detoxa på egen hand med hjälp av matscheman som min näringsterapeut tagit fram. Jag tycker det är lättare att motivera mig att göra en total detox än en detox light, för ska jag ändå göra något vill jag göra det ordentligt. För fyra veckor hardcore detox är hälsovinsterna stora, och de positiva effekterna håller i sig i minst ett år. Jag har blivit mindre stressad, fått mindre problem med nacke, rygg och knän, har mildare pms och en mindre känslig mage nu jämfört med före min första detox, som jag gjorde för ett år sedan. Det är värt att vara utan vin.

Det går jättebra att gå på fest utan att dricka, med skillnaden att när alla andra går in i värsta dimman, går man själv hem. Fram till 23-24-tiden känns allt som vanligt. “Ruset” som man kan få när man sitter i ett sällskap och kommer på något roligt att prata om, och allas tankar synkas, och man blir “hög” av att prata med varandra, och allt känns jättekul och man tänker “fan vad vi har roligt ikväll! vi borde ses oftare!”, det “ruset” upplever man även om man inte dricker alkohol. Jag trodde det var vinet som gjorde det, men det är personkemin. (Läs mer här.) Dessutom respekterar folk att man detoxar, en del tycker till och med att det är coolt. Du blir inte utanför för att du inte pimplar vin. Det enda som är jobbigt är att alla frågar om du är gravid, och en del tror dig inte när du säger nej. Det är svårt att inte känna sig tjock då.

Jag undrar när din detox tar slut? Jag vill gärna dricka vin med dig. Vill du dricka vin med mig?
Jessica

Den slutade i tisdags! Jag ses gärna! Sam drar på finna-sig-själv-resa två veckor från 21 mars, så jag har ff då! Torsdag 26:e kanske?

Jag är också inne på detox och har funderat på leverrening som jag har för mig att jag har läst om här också (olja, epsomsalt, grapefrukt), har du provat den? Funkade den isf? Vågar jag?!
Rebecka

Du tänker på Sanna Ehdins lever-rening. Jag har inte gjort den själv, jag tycker att den är för extrem och för långt borta från “sunt förnuft” för mig. En tjej i mitt basketlag har testat och tyckte den var jättebra. Hon kissade ut njursten, sa hon, och fick jättefin hy. Hon tänkte göra om den, även om det var väldigt jobbig under de 24 timmar som hon gjorde den. Jag skulle inte rekommendera den till någon, tycker den låter ohälsosam, därför tänker jag inte berätta hur man gör här på min blogg. Jag står däremot till 100 procent bakom den månadslånga detox som jag själv gör och som också rensar levern, och dessutom resten av kroppen också. Prova den istället, du blir friskare längre av den.

Sparad under: Träning&Hälsa4 kommentarer »

4 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Jessica

    12/3 2009 @ 8:24

    Då bokar jag upp den 26:e i kalendern. Kram

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Ulrika

    12/3 2009 @ 8:54

    Tack! Hade sett något av dina tidigare inlägg om detox men missat den där du samlat allt. Du verkar ha en verkligt sund inställning till hälsa. Får se om jag inte ska ta och pallra mig iväg till din Lars.

  • 3
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Kicki

    12/3 2009 @ 12:34

    En bra idé! Och gör det inte sommaren/rosépimplandet börjar… Lars finns på motus.se

  • 4
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Sam

    13/3 2009 @ 8:41

    Apropå leverrensning så kan man gå till Lars och få hjälp med det. Om jag fattat rätt så funkar den ungefär som Rebecka beskriver.

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 6196 to the field below: