Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Inte längre hemma

Av Kicki 15:53 19/6 2008 | 3 kommentarer

Var på stan (Umeå) idag. Lunchade med fina Clara, nu väntar jag med spänning på hennes första bok! Sam, 44 år, blev ombedd att visa leg när han köpte snus på ICA Gourmet vid Rehnmarkstorget. Humor!
Extra skojigt för att snuset var tobaksfritt.

Jag la märke till att här ser alla likadana ut. I Stockholm ser också alla likadana ut. Men våra uniformer skiljer sig. Umekostymen omfattar bekväma byxor, oformlig topp och Teva/Crocs (foppatoffelpanik!) – praktiskt så det förslår – medan Stockholms arméer av piffiga tjejer klär sig i gladiatorsandaler/platåsandaletter, lilla skinnjackan och stylat hår. Alla vill vi vara kollektiva, I guess, bara på olika sätt.

När man tittar på kläderna i de båda städerna ser man tydligt hur folk lever: “Snyggt” har inget högt värde i Umeå, här verkar det vara “inte för ansträngt” som gäller.  Mer jante, men samtidigt mer avslappnat. Jag kommer ihåg hur vi klädde oss fina för att gå ut, och drog sedan täckbyxor utanpå partyoutfitsen för att kunna cykla till krogen med ombytesskor i ryggsäcken. (Eller, inte jag. Jag var för lat. Pappa skjutsade. Men jag såg andra som levde så.) När jag tar på mig ett ytterhölje av varma kläder i Stockholm håller mina vänner söderifrån på att skratta ihjäl sig. De har aldrig försökt halka hem i minus 15 i partypjuck och nylonstrumpor, det är klart. I Umeå måste du vara praktisk, så enkel är det. I Stockholm behöver du aldrig vara utomhus mer än 5 minuter i sträck, därför kan du fokusera fullt ut på att kanalisera S&TC.

Detta betyder inte att man inte kan shoppa här! Till exempel på Kii (årets butik 2003 och nu igen 2008). Jag kan inte lägga in foton från pappas dator så jag visar mina nya smycken på måndag. Jag tänkte att om jag nu har stöttat USAs ekonomi så är det inte mer än rimligt att jag också stöttar konsumtionen här i Västerbotten. Det är viktigt att vara rättvis.

Sparad under: Mode,Shopping3 kommentarer »

3 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Emilie

    19/6 2008 @ 16:51

    Ja, det är tur att det finns folk som du som kan generalisera så att man kan inse hur idiotiskt det är.

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Gonza

    19/6 2008 @ 23:05

    Tro mig, i 08-området kan det vara riktigt svinigt kallt, särskilt i förorten. Det sög att somna på nattbussen eller pendeltåget hem och missa hållplatsen och nästan frysa ihjäl i väntan på nästa, men det lööööuste saaaj alltid.
    Så nog fixar 08-damer att halka hem i partypjuck och feststass alltid. För att citera Carrie herself: “city girls are like country girls – but in a cuter outfit”.

  • 3
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Storjägarn´

    20/6 2008 @ 10:30

    Jajjemän, nog har man stått i kö till krogen och dansställen med täckbyxor och tjocka vinterskor. Fin-skorna i handen och förbannat kylan för att fin-skorna frysit till is. Gått in på damtoan och värmt dom på elementet innan man tagit på dom. Eller så har man skyndat sig in på dansen och tagit på skorna för tidigt och tårna tappade känseln….tillochmed blivit vita :-)

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 9195 to the field below: