Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Fina, fina skor

Av Kicki 14:41 23/11 2006 | 7 kommentarer

Många människor har en åsikt om min skosamling, eller kanske snarare om det faktum att jag samlar på skor.
De kan vara provocerade. En före detta arbetsgivare tyckte att jag skulle nöja mig med en lägre lön för att “du behöver inte köpa så mycket Gucci och Pucci“, som hon sa.
De kan känna sig kritiserade. Sådana som själva inte vill göra av med mycket pengar på shopping, upplever mina dyra skor som en passning till dem; att jag underkänner deras val och livsstil. “Du förstår väl att det inte är viktigt med dyra skor?” (Ja, det förstår jag. Men det är roligt.)
Oc
h en del förstår bara inte. Jag försökte förra sommaren förklara min skokänsla för Ingrid Hegg på amelia förlag, en rak, rolig och positiv kvinna, som själv har en och annan snygg pryl i garderoben.
“Jag måste passa på att köpa dyra skor medan jag har råd!” sa jag, “Sedan, när jag inte har några pengar…”
“… så kan du sälja dem!” fyllde hon i.
Jag tittade på henne som om hon var galen. Sälja? Aldrig!
“Nej, nej, inte sälja. Men när jag är fattig, då kan jag ta fram dem och klappa på dem!” förklarade jag.

Det gör jag nu. Jag har inte haft en lön sedan september. Jag ligger väl minus 25tusen si sådär. Alltså: inga nya, dyra skor. Så då tar jag fram mina fotjuveler och så känner jag mig lyxig ändå! Det är väl inte konstigt?


Ah! Vilken fest!

Medsols från övre vänstra hörnet: Miu Miu från Mallis, Gucci från Capri (en present från en man med god smak), Marc Jacobs (50% på NK-rean januari 2006), Jimmy Choo från London (mina första lyxskor!), Hugo Boss (50% på NK-rean juli 2006), Manolo Blahnik från New York (en mor ska älska alla sin barn lika mycket, men det här är mina favoriter – sååå snygga på!) och Prada-sandaletter i guld.

Tänk vad jag är rik trots att jag inte tjänar några pengar!


Sparad under: Mode,Shopping7 kommentarer »

7 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Kristin

    23/11 2006 @ 17:21

    Tjena!

    Du är så jävla skön. Jag tycker att du ska bli chefredaktör för t.ex Damernas Värld, som har bara varis så JÄVLA kass sen Susanne Ljung inte fick vara chefred längre. Alltså, VARFÖR är så många kvinnliga chefred antingen så jävla präktiga eller helt utan humor? Kolla bara skillnaden mellan svenska och brittiska ELLE. Herregud, brittiska ELLE´s reportage och artiklar är INTRESSANTA. Där kan man hitta humor, seriositet, samhällsfokus! OJ OJ OJ allt i en tidning för kvinnor! Herregud!

    Jag är 33 år gammal, välutbildad och smart på alla sätt och vis men det finns inte en enda svensk tidning som tillfredsställer mitt intresse för karriär, livet, matlagning, den-perfekta-foundationen, SKOR, shopping, psykologi och samhällsfrågor. Varför inte?

    Ett tag köpte jag Café – typ mitten på 90-talet- för de åtminståne hade en SMART ton och bjöd på fantastiskt seriösa långreportage om allt från maffian till Colombianska kokainkarteller. Jätteintressant, men var hittar jag såna reportage i en damtidning? Jag känner mig dumförklarad när jag läser DV, ELLE, Glamour etc. Det är ju bara så låg nivå!!!

    Nej, jag tycker att du ska antingen starta en ny tidning, eller bli chefred på typ ELLE eller nåt och verkligen försöka föra in din smartness, ditt driv, din självironi, din humor, din seriositet och ditt sätt att bjuda på sig själv. Det finns jävligt många tjejer som väntar på en sån tidning.

    Så jävla befriande. Du är skitbra! Ville bara säga det.

    Hejdå, trevlig helg.

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Kicki

    23/11 2006 @ 18:20

    Åh, hjälp! Nu börjar jag snart gråta…
    Fatta hur skönt att få en sådan här kommentar när man bara har haft sig själv som sällskap i flera veckor. Jag skriver ju en roman nu (och när den kommer ut så ska du få ditt lystmäte, kan jag säga – jag försöker verkligen att skriva roligt). Men författandet är ensamt. Det är JAG själv som dunkar mig själv i ryggen och försöker hålla humöret uppe, jag har ingen att bolla idéer med och ingen som kan hoppa in och peppa mig när jag känner mig dååååååålig (och det gör jag rätt ofta). Så du kom i grevens tid, TACK!

  • 3
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Linn

    23/11 2006 @ 20:13

    Räkna med att jag köper din bok, oavsett skitrecensioner av journalister (inte för att jag på något sätt tror att du skulle få det, men det finns ju alltid de som ska vara kärringen mot strömmen 😉 )

    Så det är bäst att du rappar på för jag börjar längta efter en rolig, svensk sträckläsarbok!!
    Bonne chance!

  • 4
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Malin

    23/11 2006 @ 21:03

    Måste bara säga: Tack Kristin! För att du vågar säga vad du tycker och ge kred till en annan kvinna för det gör vi minsann inte varje dag!! Underbart, sant, smart och ett “jäklar anamma”..
    Mera sånt!
    Kram alla sanna och starka kvinnor!
    Malin

  • 5
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Kicki

    23/11 2006 @ 21:24

    Linn,
    Öh, fast du får vänta minst ett år. Bokbranschen är inte så snabb, och det tar faktiskt längre tid än jag trodde att skriva roman. Puh!
    kramkram

  • 6
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Anna

    24/11 2006 @ 9:56

    Vilken underbar samling, helt fantastisk. När jag är färdigpluggad ska jag också köpa dyra skor. Skor, smink och handväskor lägger jag mina pengar på nu, men jag har inte råd med din divison än.
    Jag har en fråga, jag behöver ett tips. Följande information är hemlig (säg inte till någon)jag ska gifta mig i Paris framöver:) Vi har några restauranger som vi tycker är ok, men du verkar ha så bra koll. Var tycker du att vi ska 1. Dricka champagne efter vigseln 2. Äta lunch? och 3. Äta vår bröllopsmiddag?
    Det är bara vi två, vi vill ha en mysig restaurang med prisvärd mat!
    Kämpa på med boken, vi är många som väntar:)

  • 7
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av normanova

    24/11 2006 @ 10:36

    Gör alla tre saker! Varför spara?

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 7327 to the field below: