Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Gillar du beauty? Eller din mamma?

Av Kicki 15:09 29/2 2008 | 11 kommentarer

Hjälp! Jag måste få tag på personer som har stor erfarenhet inom skönhet, eller i alla fall inom ett visst skönhetsområde.

Hör här: Jag söker mycket skönhetsintresserade kvinnor över 18 år. Det ska vara personer som har badrumsskåpet fullt, eller i alla fall nästan, som är intresserade av smink, naglar, hår, hud och kroppen, eller i alla fall väldigt intresserad av ett av dessa områden. Jag tänker på kvinnor som tillbringar lång tid inne på tax-freens skönhetshyllor när de reser. Eller kvinnor som suckar och säger “jag har provat ALLT mot celluliter/acne/torr hy/frissigt hår/sköra naglar/(fyll själv i lämpligt ord här), och INGET hjälper”. Eller kvinnor som inte kan låta bli att köpa ett nytt läppglans när de går förbi KICKS trots att de redan har sju stycken som ligger och skramlar i handväskan.

Dessa kvinnor ska också vara hyggligt bra på att formulera åsikter, passera Vasastan några gånger i veckan och respektera deadlines.

Anledningen till detta är att jag ska skriva skönhet för Svensk Damtidning, min favoritveckotidning näst efter Grazia. Där ska jag bland annat tipsa om nya produkter och metoder. Jag kommer själv inte att hinna testa allt det som jag ska skriva om, samt att inte alla produkter passar min hudtyp heller, men vill ändå inte låta produkterna passera otestade… Så jag behöver hjälp.

Därför undrar jag om du vet någon som passar in på min beskrivning!

Eftersom Svensk Damtidning har en målgrupp på ungefär 40+ är jag jätteglad om du kan tipsa om sköna 40-plussare, gärna 50+!

klick-rouge.png

Faksimil ur Sofis mode, där tre väninnor testade rouge.

Sparad under: Skönhet11 kommentarer »

Le shopping 2

Av Kicki 10:58 | 5 kommentarer

Jag köpte också en hellång halterneckklänning som kommer att bli snygg framåt försommaren. Den är i en sådan vågad färg för oss bleka blondiner. Min kompis Amalia – själv mörkhårig med vacker olivhy – brukar säga att jag ser ut som leverpastej i den här färgen. Vanligtvis har hon rätt, men just den här klänningen funkar märkligt nog på mig.

leverpastej1.JPG
Mönstrad halterneckklänning, 498 kr, H&M trend.

leverpastej2.JPG

Sparad under: Mode,Shopping5 kommentarer »

Le Shopping 1

Av Kicki 8:56 | Kommentera!

Igår fick jag dra en snabb repa på H&M för att hitta några nya små trasor att kanske ha på mig. Det blev två, et voilà la première pièce:

blommig.JPG
Fluffklänning, 198 kr, H&M Divided. Finns även i gröna/blå blommor på mörk botten.

Sparad under: Mode,Shopping Lämna en kommentar »

test: Läpprodukterna i min väska

Av Kicki 7:23 27/2 2008 | Kommentera!

5 poäng – skynda att fynda!
Mentra Lip Shine “Orange Cream”, 7 $, Bigelow Chemists/Bed, Bath & Beyond.
En favorit, även om glanset med ren mintsmak är godare! Mycket glans, sitter bra, kladdar inte (så mycket).
Rött läppstift, 178 kr, Art Deco.
Hög kvalitet – endast Armanis läppstift är krämigare, lättare att applicera och har mer pigment – och prisvärt.

4 poäng – investera och gläns!
Supergloss i färgen 2 Miele, 150 kr, Collistar.
Spännande märke har gjort en produkt som ger fantastisk glans utan att kladda.
Lipglass i Underage, 155 kr, MAC.
Härligt att använda, fin färg – som dock gör sig bäst på foundationgrundade läppar, alternativt på ett läppstift i liknande ton. Till exempel:

3 poäng
Glaze lipstick i Pervette, 179 kr, MAC.
Härlig konsistens, men färg som gör sig bäst under ett glans. Snygg hylsa som bidrar till lyxkänslan!
High Shine Lip Gloss duo, 180 kr, Elizabeth Arden.
Förpackningen gick sönder i en gänga innan jag ens hann använda den. Ser glittrig ut men glittret ger bara intryck av superglansiga läppar. Skarp applikator som känns obehaglig på munnen.
Ammunition For Lips, 189 kr, Aura/Accessora.se
Kul med ett nytt märke, men inte så kul läppglans. Ger nätt och jämt glans… Skön på läpparna, mjuk och krämig!

2 poäng – lite sådeeeer
Glassy Gloss Jelly Pops (rund burk med fasetterat lock), 39 kr, Wet n’Wild.
Totalt omodernt förpackning – vem vill gräva med bakteriefingrar i burken för att applicera? With that said, så ger det fin glans och doftar mums.
Läppglans i stiftform i färgen English Rose, 120 kr, Max Factor.
Konstig åttiotalsglans, jag känner mig 13 år gammal igen. Ser kladdig ut runt munnen.

1 poäng – stay away
Plumping Lip Gloss, 39 kr, Wet n’Wild.
En dålig plumper men ett helt okej glans. Smakar lite funky, typ kemisk kanel.
Transparent lipgloss, 39 kr, Wet n’Wild.
Ger väldigt lite glans, det ser ungefär ut som om jag slickat mig om läpparna. Försvinner nästan omedelbart. Billigt, men inte prisvärt för det.

Vanligt lipgloss, 39 kr, Wet’n Wild.
Är så vanligt att man lika gärna kan vara utan. läpparnarna ser nämligen… helt vanliga ut.

Sparad under: Shopping,Skönhet Lämna en kommentar »

Kul tjej

Av Kicki 11:34 26/2 2008 | 1 kommentar

Jag vet att jag nyss har tipsat om den här bloggen, men idag är Lina helt sjukt rolig igen. Läs här!

Sparad under: Ingen kategori1 kommentar »

Härlig helg 2

Av Kicki 7:52 | 1 kommentar

I söndags fyllde Sam år. Det firade vi med en brunch (renskav, ägggröra, bulgursallad, grekisk sallad, tsatiki, laxspett, guacamole, ett fint Amarone-vin) som började klockan tolv, övergick till speleftermiddag med mer vin, middag med champagne och vin, och sedan mer spel. En tolvtimmarsbrunch, helt enkelt, och en given tradition för vi hade fantatiskt trevligt och kul!

Sam fick en Amsterdam-resa i present av mig, vi åker över valborgshelgen. Det ska bli fantastiskt kul, jag har aldrig varit i Holland överhuvudtaget.

amsterdam.jpg

Jag kanske är den enda människan i världen som verkligen tänker på tulpaner när jag hör “Amsterdam”, och inte horor och knark. Men det är klart, ska man åka till Amsterdam borde man väl knarka lite. Problemet är bara att vi bara ska vara där i några dagar och med diamantslipning, Heineken-bryggeriet, kanaler, shopping, Anne Frank, Rembrandt och tvåstjärniga michelin-restauranger på agendan har jag inte tid att drälla runt och vara hög. Är det någon som kan något om knark som kan rekommendera ett litet knark som går ur kroppen fort? En timmes rus vore lagom och jag vill inte ha några biverkningar, tack. Går det att lösa?

Sparad under: Resor1 kommentar »

Härlig helg

Av Kicki 12:12 25/2 2008 | 3 kommentarer

I lördags var det fint väder och namngivningsceremoni för min gudson, Joel.

En namngivningsceremoni är alltså ett icke-kyrkligt “dop”. När en annan väninna hade en sådan tillställning för några år sedan, ryckte jag på axlarna och tänkte “vad är det där för kalas?”.
Nu vet jag bättre.

Som gudmor får man ett sånt här:
joel1.JPG

joel2.JPG

Men i övrigt vet jag faktiskt inte riktigt vad en gudmor ska göra. Kan någon hjälpa?

Sparad under: Ingen kategori3 kommentarer »

Ny favvo-mascara

Av Kicki 10:01 | Kommentera!

Helena Rubinstein kommer med en ny mascara i vår, Glorius. Enligt pressmaterialet är den “otroligt böjande” och ger volym också. Det där med “otroligt böjande” håller jag inte med om (jämfört med en riktig ögonfransböjare har den inget att komma med), men fransarna blir fylliga och fina! Jag har den varje dag nu.

Den släpps veckan innan påsk och kommer att kosta 275 kr.

long-lash.jpg

Sparad under: Shopping,Skönhet Lämna en kommentar »

1000 läppglans

Av Kicki 10:56 22/2 2008 | 3 kommentarer

När två skönhetsreportrar möts och öppnar sina handväskor brukar läppglansen vara så mångtaliga att de trillar ut väsköppningarna. Och är det inte läppglans så är det mascaror/puder/handcrèmer.… I min rasslar det alltid av läppglans, och allt oftare också av läppstift, men just nu extra många! Jag håller nämligen precis på att testa… men nästan den här glansmängden bär jag runt på i vanliga fall också.

glans.JPG
Mentra Lip Shine “Orange Cream” från Bigelow Chemists, rött läppstift från Art Deco, Max Volume LipGloss från Wet n’Wild, Ammunition For Lips från nya märket Aura på Accessora, glans och Plumping Lip Gloss, båda från Wet n’Wild, Supergloss från Collistar, Mac Lipglass, gloss i stiftform från Wet n’Wild, High Shine Lip Gloss duo från Elizabeth Arden, läppstift i färgen PErvette från MAC, läppglans i stiftform i färgen English Rose från Max Factor, vanlig lipgloss från Wet’n Wild.

En helt vanlig dag på jobbet.

Sparad under: Shopping,Skönhet3 kommentarer »

Flyga drake

Av Kicki 9:58 | 1 kommentar

I höstas sa en väninna att “Flyga drake” av Khaled Hosseini var den absolut bästa bok hon någonsin läst. Så jag köpte den i julklapp till Sam, som också tyckte om den, och skulle precis börja läsa den själv när jag fick inbjudan till visning av filmen “Flyga drake”.

flygadrake.jpg

Så bra! Se den! Du måste!
Sverigepremiär i slutet av mars.

Sparad under: Nöje1 kommentar »
Nästa sida »