Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Hihihi

Av Kicki 14:05 31/8 2006 | Kommentera!

Idag lunchade jag med en person som jag väldigt gärna ville träffa och som också vet saker som jag behöver veta för att klara av passager i romanen. Det gick från skvallerlunch till en mycket matnyttig (i dubbel bemärkelse) researchlunch. Jag har fått höra så roliga saker att jag fortfarande småfnissar framför skrivbordet. Jag ser fram emot att väva in den i roman-storyn, hi hi hi.

Sparad under: Jobb Lämna en kommentar »

Kvällens “Fling” förresten

Av Kicki 9:19 | Kommentera!

Ikväll ska min basketkompis Therese vara med i “Fling” och tävla om en dejt med snyggingen Peder. En av dem hon tävlar mot är min ex-kollega Ingers kompis Sanna. Det är förstås extra kul när man känner dem som är med!

Många på jobbet tycker att Peder är den snyggaste kille de sett. Jag tycker mest att han har litet huvud. Fast, förstås, grymma rutor på magen… (Ja, man får se dem. Helt kort.)

Sparad under: Jobb,Nöje Lämna en kommentar »

Mini-Mi

Av Kicki 9:17 | 1 kommentar

Mitt första “Fling” gick igår, med operasångerskan Mi som ville träffa en yngre kille. Jätteroligt! Hon sjöng opera så till och med kräsna pappa var imponerad, och hennes tre potentiella dejter var också musikaliska. Programmet kändes som ett enda långt “Så ska det låta”. Vi kanske ska byta namn till “Sing-a-long”. Nehej, det var taget redan. “Fling-a-flong”?

Nu vill jag bara göra musikprogram. “Jag vill dejta en musikalartist”, “Jag vill dejta en singer/songwriter” och “Jag vill dejta en gospelkör”.

Sparad under: Jobb,Nöje1 kommentar »

Ny kvällslektyr

Av Kicki 7:40 | Kommentera!

Jag brukar försöka läsa en stund på kvällen innan jag somnar, så jag tömmer huvudet på jobb. Min nya kvällslektyr är en födelsedagspresent från Sam: “Vardagslyx” av Karina Ericsson Wärn (Albert Bonniers förlag). Kapitlen heter trevliga saker som “Fest nästan jämt” och “Sköna stunder”.

Och vad gör det att innehållet känns ganska självskrivet, när omslaget är i vitt, glansigt tyg med bronstryck på?

Sparad under: Ingen kategori Lämna en kommentar »

Vanudå!

Av Kicki 22:30 30/8 2006 | Kommentera!

Dagens bästa: Créme fraîche finns med KRAV-märkning. Jag hjärta Arla!

Dagens sämsta: Vaniljkesella innehåller härdat fett. Det är som att säga “du får välja mellan att bli tjock eller käka transfetter”. Inte så svårt val (särskilt inte med tanke på att jag trodde att jag var döende i cancer i en mardröm häromnatten – jag slog till på KRAV-grädde istället, men jag gillar ju egentligen inte grädde).
Men måste man välja mellan övervikt eller cancer till efterrätten? Eller får man skylla sig själv om man överhuvudtaget äter efterrätt?

Sparad under: Mat Lämna en kommentar »

Skvaller

Av Kicki 8:37 | Kommentera!

Låt mig i bästa journalistiska andra komma med ett skönt skvaller:

Hannes, som vann det svenska försöket att göra “The Apprentice”, “Toppkandidaterna”, har sedan sin seger blivit anställd som VD för Dominika Peczynskis PR-firma Mafioso PR.
Tyvärr funkade han inte där, varför vet jag inte, och sånt händer, inget konstigt med det. Desto intressantare är att han vägrade godta att han inte jobbade kvar. Han dök upp varje morgon och började arrangera dagens möten.
“Men du jobbar ju inte kvar!” försökte kollegorna påpeka.
“Vi löser det”, sa förnekelsens gudfader Hannes.

Till slut fick Mafioso byta lås.

Sparad under: Jobb,Kändisar,Nöje Lämna en kommentar »

Mer bra mat

Av Kicki 8:34 | 2 kommentarer

Det här med att bloggandet är inte dumt. Fick just följande tips av en väninna: Hammarby Sjöstads bästa mataffär Fine Foods. “Ligger vid Luma. Som c/o Stockholm fast med mat. Sjukt mycket bra, du kommer att gå bananas.”

Sparad under: Mat2 kommentarer »

Rachel Zoe

Av Kicki 10:56 29/8 2006 | Kommentera!

Läs dagens krönika om varumärkesplacering och Rachel Zoe här. Missa inte att rösta på dagens fråga (till vänster om krönikan), om vilken stilikon du helst är lik!

Sparad under: Jobb,Kändisar,Shopping Lämna en kommentar »

Cancer

Av Kicki 8:46 | 2 kommentarer

Jag drömde läskigt inatt. Jag var drabbad av cancer både här och där, och döende. Hemskt!

Så nu måste jag äta äpplen! Mellan skalet och själva äpplet finns ett ämne som förhindrar tarmcancer (en av de former som åt upp mig inifrån i drömmen). Men – och här kommer det snubbiga! – bara om äpplena inte är radioaktivt strålade. Vilket, har jag läst i en bok om naturkost som fanns på Stockholm Day Spa, nästan alla icke-ekologiska bär och frukter är! De strålas med radioaktiv strålning för att hålla längre! Hur läskigt är inte det?
KRAV-märkta livsmedel är däremot inte strålade (och ruttnar därför i “normal” takt, men hey, det är ett billigt pris).

Idag har jag ett ekologiskt äpple i handväskan.

Sparad under: Mat2 kommentarer »

Bästa brödet

Av Kicki 8:15 | Kommentera!

3 bästa hårdbröden:

1. Huså bröds spisbröd
Visst, det kostar 54 spänn för fem-sex (stora) skivor, men det håller när man brer leverpastej trots att brödet är väldigt tunt. Perfekt konsistens!

2. Vilmas dill- och lökbröd
I den fyrkantiga formen blir alla smaker extra goda, förutom att smakerna är väldigt fiffiga för att vara knäckebröd.

3. Husman
En klassiker. Och så billigt också!

Sparad under: Mat Lämna en kommentar »
Nästa sida »