Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Skillnad på folk och folk

Av Kicki 10:26 17/7 2009 | 5 kommentarer

En gång i tiden lottade Vecko-Revyn ut en läppförstoring. Det var ett misstag, det blev offentlig avbön och skampåle. Nu är det historia.

Och världen verkar verkligen ha fortsatt att snurra. Inte minst för att nu lottas det ut läppförstoringar igen. På bloggar. Se bara här på Right Now. Och inte en kvällstidning har nappat än, trots sommartorkan på nyhetsdeskarna. Och bloggar kan ju inte jämföras med en snart 75-årig tjejtidning. Dels är Vecko-Revyn en anrik institution som, precis som Frida, har ett ansvar. Och tar ansvar. Medan alla bloggar är snabba att skrika “jag är ingen förebild, jag har inte bett om att få vara förebild” och är så naiva att de inte förstår att man inte väljer att bli förebild, att offentligheten kommer med ansvar. Dels så förstår inte “gammelmedia” vilken makt bloggarna har och tänker förmodligen att “så farligt inte väl inte det där”. Och kanske är det också så att tiden har rullat och ingen orkar bli upprörd över en liten utlottning av ett skönhetsingrepp?

Kissie äter bantningspiller avsedd för överviktiga trots att hon har ett lågt BMI, Right now lottar ut läppförstoringar. Jag tycker det vore lämpligt att någon fler än jag reagerar.

Sparad under: Mat,Skönhet,Träning&Hälsa5 kommentarer »

5 kommentarer »

 • 1
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Suntui

  17/7 2009 @ 10:47

  Det här är så oerhört oerhört tragiskt. Det gör riktigt jävla ont i mig när jag läser om Kissie och jag har lust att ge henne en rejäl örfil, inte av hat utan av hopp för att även hon ska växa upp och inse vad hon gör mot sig själv och andra.

  Och Restylanetävling.. Det är verkligen en ytlig och ensidig värld vi lever i.

 • 2
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Katarina (bjooti)

  17/7 2009 @ 11:03

  Ahh… jag minns den tävlingen i VR.

  Och appropå tävlingen på Right Now – jag tycker att det är skamligt. Jag var inne på hennes blogg i går och såg den och vet liksom bara inte vad jag ska säga. att lotta ut en läppförstoring på en blogg som till största delen (antar jag) följs av folk under 18) tycker jag är synnerligen diskutabelt. Jag tycker att det är så jädra synd att ankläppar ska vara idealet hos 16 åringar och det gör ont i mig då jag ser hur många som har deltagit (man får väl ändå vara glad att det är under hundra tjejer). Jag blir så frustrerad, och ännu mer frustrerad av att jag inte kan sätta ord på min frustration. Argh!

 • 3
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Veronica

  17/7 2009 @ 22:12

  Skrämmande och fördjävligt är ord som jag vill använda mig av. Bloggar man så måste man ta sitt ansvar, oavsett som man vill det eller inte. För så fort man väljer att väljer att publicera en text så, tja- då är det ju offentlig och då måste man ta ansvar för det man säger eller gör. Det gäller oavsett om man har en eller ett hundra läsare. Om de inte vill vara förebilder så kan de skriva en privat dagbok utan att publicera innehåller för allmänheten. Jag ska se om jag kan knåpa ihop en vettig text om detta.

 • 4
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Charlie

  19/7 2009 @ 3:35

  Det här inlägget har fått mig att fundera och diskutera med vänner om hur mycket av det man gör påverkar andra människor. Att leva kring en devis i stil med “sköt dig själv och skit i andra” funkar inte.
  När jag träffar vissa vänner så pratas det väldigt mycket om obefintliga (men tydligen livsavgörande) viktförändringar, skönhetens förfall och skitsnack om hur andra sköter sina yttre. Som fd ätstörd så blir jag arg av att höra trådsmala vänner prata om sina senaste dieter och numer ryter jag ifrån istället för som förr, helt utesluta dessa vänner.

  Det vi säger påverkar andra vare sig vi vill eller inte. Är man dessutom en offentlig person så är rösten “starkare”.
  Jag säger som Pippi Långstrump: ”Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll.”

  Jag “pushade” det här inlägget på pusha.se för att jag vill att fler ska ta sig en funderare kring det här.

 • 5
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av glamqueen

  19/7 2009 @ 16:31

  Och hur reagerar RightNow själv när hon får kritik för tävlingen? “(…) Sluta vara en sånn jäkla feminist och njuta av livet ;)(…)” aaaaah! jag vill byta planet!!

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 3540 to the field below: