Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Intervju med mig

Av Kicki 15:28 3/7 2009 | 3 kommentarer

Jag kände plötsligt att Linnéa fick lite för mycket uppmärksamhet när jag intervjuade henne igår, så jag tvingade henne att göra en intervju med mig idag. I am the boss, liksom.

3favoriter090703.jpg
Mina favoriter, från världens varmaste arbetsrum
.

Hur har du hunnit med att jobba för så många tidningar?
Jag tycker att det jag inte kan är roligare än det jag faktiskt kan, jag gillar att lära mig nya saker och att göra nya saker. Därför börjar jag flacka med blicken när jag har varit på en arbetsplats för länge och inte får nya, utmanande arbetsuppgifter. Det ligger helt enkelt i min natur att vilja utvecklas hela tiden. Men samtidigt har jag trivts väldigt bra på de ställen där jag har jobbat, så ofta byter jag inte jobb. Någon sa en gång att “om du vill maxa din karriär ska du inte stanna på en arbetsplats längre än två år”, men jag har varit mer än fyra år på både SOLO, där jag var chefredaktör, och Vecko-Revyn, där jag var redaktionschef.

Hur är det att ha arbetslivet och privatlivet så tätt sammankopplat?
Har jag det? Vad menar du?

Du har ju arbetsrummet bara några meter från sängen.
Det går bra för det mesta förutom när jag är skitstressad och inte kan sova för att jobbet bara maler i huvudet. Och vid haltvå-tiden springer jag in i arbetsrummet och gör lite grejer. Men hade jag inte haft sovrummet och arbetsrummet i samma lokal, så hade jag förmodligen hoppat upp och gjort en “to-do-list” istället, så mitt beteende hade egentligen varit detsamma… Och när jag tänker efter avhjälper det stressen bättre att faktiskt göra det man stressar över, än att göra en “to-do-list”. Så jag tycker nog att det mest är fördelar med närheten mellan jobb och privatliv.

Har skönhetsjournalistik alltid varit det självklara valet?
Nej. När jag var journalistrookie kunde jag inte förstå att en enkel västerbottnisk basketspelare som jag kunde få tillgång till denna glamourösa värld fylld av magiska burkar, väldoftande crèmer och gyllene dosor. Nu har jag insett att skönhetsbranschen behöver journalistiska journalister i samma grad som, om inte ännu högre än, andra områden inom journalistiken, och tar mig an uppgiften med respekt och stor glädje!

Värsta skönhetsmissen?
Åh, jag gör nog en varje dag! Jag använder gärna makeup utan att vara riktigt säker på hur jag ska lägga den. Många andra är rädda för smink, och rädda för att göra fel. Det är inte jag. Jag säger, precis som jag säger om mode: Det är bara att ha. Då blir det lite si och så ibland. Mina lagkompisar skrattade när jag kom med Lancômes superläppglans La Laque Fever på träningen. Knallröda läppar hör inte hemma på en basketplan, men det var ett väldigt bra sätt att testa hur bra glanset satt! Ibland har jag också olika foundations på de olika ansiktshalvorna, för att testa. Då kan jag se ut lite som en harlekin.

Hur bra höll La Laque Fever?
Den höll faktiskt hela träningen, och genom duschen till och med. Det kallar jag för bra pigment!

Vilka är dina favoritprodukter?
Jag har ganska dålig hy och Bobbi Browns Skin foundation har en formulering som inte gör huden sämre, samtidigt som hyn ser snyggare ut. Shiseidos franstång gillar jag därför att en bra franstång är ännu viktigare än en bra mascara. Och Smashbox Hybrid Two-in-one Luminizing Primer ger lyster utan att man ser flottig ut. Jag älskar lyster!

Varför har du valt att ha en praktikant under sommaren? Ska du inte ha semester som alla andra?
Jag har så himla mycket att göra just nu, med mitt eget frilansande plus att jag coachar tidningen Fridas redaktion, så semester får komma i andra hand. Men det är så klart inte bra för kroppen och själen, bara för plånboken, så jag siktar på att ta minst tre veckor semester i vinter. Jag försöker få Sam att fatta att vi ska använda alla hans flyg- och Marriott-poäng och åka till Hawaii för dem. Tre veckor gratis semester har vi förtjänat, tycker jag!

090703favoriter.jpg
Ögonfranstång, Shiseido. Skin foundation, Bobbi Brown. Primer+lystergivare, Smashbox.

Sparad under: Jobb,Personligt,Skönhet3 kommentarer »

3 kommentarer »

 • 1
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Maria

  6/7 2009 @ 7:34

  Hej Kicki,
  om man inte använder ögonfranstång men är lika nöjd ändå, är det fel på mig då?

  MVH
  Orolig_tjej83

 • 2
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Kicki

  6/7 2009 @ 14:33

  Då är det bara att gratulera! =)

 • 3
  Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

  Kommentar av Zandra

  7/7 2009 @ 16:45

  Önskar sååå att jag tordes använda ögonfranstång igen…
  Har slintit när jag skulle använda den så jag rotryckte bort alla fransarna, med mindre lyckat resultat…! 😮
  Men när det inte misslyckats så blir ju resultatet sååå SNYGGT! Det gör verkligen skillnad.

  Mvh Zandra – Den klantiga sminkösen… 😉

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 9405 to the field below: