Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Min praktikant

Av Kicki 10:01 2/7 2009 | Kommentera!

Eftersom jag och min praktikant Linnéa tycker så mycket om att höra oss själva mig själv prata, tänkte jag att jag skulle intervjua henne. Mest för att visa att jag är en briljant intervjuare, förstås. Nu kör vi!

linneasfavoriter.JPG
Linneas favoriter: Blondish Hair Powder, Bumble & Bumble, Model Co Lash + Brow Growth Stimulator, hqhair.com,  Organic 7th Heaven avsminkningsservetter, Dollarstore.

Skit i det här med att bjuda på en kopp kaffe, chit-chatta och skapa mysstämning med sitt intervjuobjekt. Vi gör intervjun på mail istället. Här kommer första frågan, Linnéa: Vad är det för konstig utbildning du går? Jag menar, hur kan man få akademiska poäng för att sortera smink?
Det är en kurs vid Karlstad universitet som jag blev tipsad om av en kompis. Enkelt förklarat så måste man har läst minst 60 högskolepoäng inom media för att kunna gå den och den är helt på distans (vilket passar perfekt så här under sommaren). Sen hade jag ju en sån tur att jag hittade en praktikplats där jag får sortera smink!

Varför gör du praktik hos en frilansjournalist och inte på en tidningsredaktion? Det borde ge dig mer.

Jag har tidigare jobbat extra på Sveriges Radio Östergötland som nyhetsreporter så jag kände att jag redan har rätt bra koll på hur det är att jobba på redaktion. Men hur det är att frilansa har jag ingen aning om så då kändes det här som en bra chans att få en inblick i om frilansandet är något för mig.

Vad har du lärt dig om frilansande och om skönhetsbranschen som du inte visste tidigare?

Kring skönhetsbranschen vet jag inte om jag har lärt mig så mycket, snarare fått bekräftat att det är så som jag tänkte att det skulle vara. Jag hade väl en tanke om frilansandet att det skulle vara stressigt men att det skulle vara så här stressigt trodde jag nog inte. Men det handlar ju så klart också om hur mycket uppdrag man har och hur man väljer att se på sitt arbete. Om man kan släppa det, eller om man, som du, jobbar hela tiden. Jag skulle nog förmodligen jobba hela tiden också… Det ligger lite i min personlighet.

Det gör du ju redan. Första fredagen på jobbet slutade vi väl vid åttatiden på kvällen? Och när du kom till jobbet i tisdags morse hittade du en att göra-lista the size of Texas. Stressigt är bara förnamnet. Men jag tycker att du klarar dig bra, du är snabb som en iller! Framsidan av myntets baksida är att man aldrig har tråkigt och får vara först med det senaste inom skönhet. Så: Vad är dina bästa skönhetstips? Några favoritprodukter?
Model Co Lash + Brow Growth Stimulator, som är en billigare Revitalash och hen har gjort mina ögonfransar längre och fylligare. Så älskar jag ett torrschampo från Bumble & Bumble. Organic 7th Heaven avsminkningsservetter tar bort sminket med ekologiska ingredienser. Jag köper dem på Dollarstore i Boden varje gång jag är hemma och hälsar på.

Vi har raljerat en del över att du bara sorterar smink. Lär du dig egentligen något?
Ja, om jag bara hade sorterat smink hela dagarna hade det ju varit lite konstigt. Så mycket smink kan man helt enkelt inte ha… (Eller?) Jag lär mig en massa tycker jag. Främst det här med att ha en miljarder grejer i luften som ska göras NU och att inte gå under av det. Det är rätt stressigt och mycket att komma ihåg, men också himla roligt. Jag får skriva en massa för uppdragsgivare som jag kanske annars inte hade kommit i kontakt med och det bästa av allt: jag har numera full koll på alla de nya sminktrenderna typ innan de ens har uppstått.

Vad är det sämsta med din praktikplats?
Det sämsta är väl egentligen att det är en praktikplats. Ett jobb med en lön hade ju inte varit helt fel.

Har du träffat några kändisar?
Nej, men snart så… Ska intervjua en kändis senare i veckan. Får jag säga vem?

Bra att du frågar! Svaret är ja.
Jag ska intervjua Laila Bagge. Det ska bli intressant att se om hon är trevlig. Det är hon säkert, hon verkar vara en glad person.

Känns det inte konstigt att ha någons matbord som arbetsplats? Jag är ju inte direkt generös med ergonomiska lösningar, och så är “kontoret” verkligen på gränsen mellan arbetsplats och privat.

Nej, det är helt perfekt förutom för ryggen, då. Gratis te och kaffe, hur mycket smink som helst till godo och så får jag ju en kul inblick i ditt privatliv också.

Du menar som i måndags när du närmade dig mitt skrivbord och jag skrek “Nej, akta dig! Nu går du rakt in i mitt fis-moln”? Det är väl en kul inblick i privatlivet?
Hahaha, ja exakt!

Sparad under: Jobb,Personligt Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 4472 to the field below: