Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Ida & Malin

Av Kicki 7:28 24/3 2009 | 2 kommentarer

depend4.JPG
Malin på pressvisning med Feminas Jessica Blockström.

Jag måste förklara det här med assistenter lite, för jag har fått en del frågor. Det handlar egentligen om tjusigare praktikanter, tjejer som vill lära sig mer om journalistik och skrivande och som får öva på det under min ledning (och ibland följa med på fancy pressvisningar) mot att de gör tråkiga saker som sorterar kvitton åt mig. En pluggar ekonomi/juridik, en pluggar journalistik, och dessa drivna tjejer kompletterar alltså det med lite hand-on insyn i skrivvärlden hos mig någon dag i veckan.

Det Malin och Ida gör skulle jag så klart kunna göra själv, framför allt snabbare och möjligen också bättre. Den typ av texter de jobbar med har jag själv gjort i tio år redan. Men tjejer ska hjälpa tjejer och då möjligheterna att vara praktikant på redaktion, särskilt på deltid, är mycket begränsad, försöker jag ge dem lite råd och stöd och erfarenhet. Inte konstigare än så. Jag tycker dessutom att det är roligt, för det här är bra tjejer.

När jag har tid om tusen år ska jag starta en egen skrivutbildning, låt oss kalla det Camp Kicki, och kör just nu en testomgång med tre distansstudenter. Men det blir i nästa liv, just nu har jag fullt med skönhetsjobb, assistenter och skrivprojekt.

Uppdatering 26 mars: Jag läste just igenom mitt inlägg. Det låter ju som att jag bara vill göra en god gärning. Men de här tjejerna avlastar mig så klart också. Idéer som jag tidigare lade på is på grund av tidsbrist är nu genomförbara.

Sparad under: Jobb2 kommentarer »

2 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Johanna

    24/3 2009 @ 18:50

    Till Camp Kicki!

    Jag behöver lite tips från en veteran när det kommer till att sälja artikelidéer till tidningar som VR, Cosmo, Elle etc. Några knep? Jag tänker mig först och främst formen på själva “sälj”-brevet, hur långt behöver det egentligen vara, hur mycket bör man redovisa innan redaktören tappar intresset? Vet nu att det inte finns en sådan, men frågar ändå, hur tycker du den “perfekta” idén ser ut?

    Kram/ J – en aspirerande deltagare till distanskursen :)

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Kicki

    24/3 2009 @ 23:24

    Hej Johanna!

    Camp Kicki är mer inriktat på att utveckla själva skrivandet, då det är skrivandet som jag brinner för och är bra på. Sälj är inte min starka sida, om jag säger så.

    Men i huvudsak så hänger det inte så mycket på själva brevet som på de idéer brevet innehåller. Att döma av din blogg är du ambitiös så det kommer säkert att lösa sig. Lycka till!

    Kicki

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 6615 to the field below: