Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Kreativ process

Av Kicki 14:17 3/11 2008 | 4 kommentarer

När jag skrev “Väninnorna & Kung Carl” var en sak mycket viktig: post-its. Jag skrev upp allt som skulle vara med (roliga/viktiga händelse och repliker) i boken på post-its och sedan passade jag in dem i fyra olika parallellhandlingar. Utifrån det skrev jag en synopsis som sedermera blev en stycken debutroman.

Eftersom jag behöver solljus och total avsaknad av distraktion för att tackla omkull min prestationsångest och faktiskt skriva, bokade jag en vecka på ett charterhotell i Grekland under lågsäsong. Det var här jag skulle förvandla mina post-itlappar till synopsis och vidare till manus.

Ångesten var enorm när jag kom till folktomma 4-stjärniga bungalowhotellet (inte minst för att “bungalow” visade sig vara synonymt med radhus, enligt Ving, läs mer i gamla inlägg).
Hjälp, en roman! liksom. Hur skulle detta gå? Och inte blev ångesten mindre när jag upptäckte att jag hade glömt alla post-its hemma…
Sam fick faxa nio sidor med ihopklistrade post-its, som jag sedan klippte isär… Smidigt.

skrivprocess1.JPG

Och nu är det dags igen. Jag tror jag har material nog att åka nästa vecka. Det är fortfarande solljus, all-inclusive och lång bort från städer som gäller men tyvärr går nästan inga charterresor så här i november. Utom Ving. Haha.

Sparad under: Jobb4 kommentarer »

4 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Petra

    3/11 2008 @ 16:21

    Får man föreslå Agadir? =)

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Kicki

    3/11 2008 @ 16:45

    Kul att du säger det! Jag tittade på Marocko i allmänhet och Agadir i synnerhet. Går bara resor torsdag-torsdag och jag behöver söndag-söndag eller måndag-måndag. Dessutom flyger bara Ving dit och jag hade sån otur med dem senast att jag känner mig mycket tveksam…

  • 3
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Elin

    3/11 2008 @ 17:57

    vad kul att du börjar få material, ser fram emot vad du petar ihop :)
    kanske ska nämna att jag ramlade in här då jag läst vänninorna & kung karl och såg i en intervju att du hade en blogg. stort lycka till!

  • 4
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Pingback av Kickis skrivklåda » Allt du vill veta (och lite till)

    11/3 2009 @ 11:01

    […] här), på samma sätt som jag rivstartade med “Väninnorna & Kung Carl” (läs här).  Tyvärr kom jag inte hem med ett manus, jag kom hem med en magbacill. Har sedan dess haft […]

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 9368 to the field below: