Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Tävling 16

Av Kicki 10:53 4/11 2008 | 20 kommentarer

Idag lottar jag ut Lars. Eftersom han inte är en man-ho så är det så klart inte själva karln jag lottar ut, utan en timmes behandling hos honom. Du kan själv välja om du vill göra en behandling för ett fysiskt problem du har, eller om du vill testa igenom kroppen för att se vilka saker du behöver rensa ut (parasiter, bakterier, tungmetaller, insektsgifter?) och vad kroppen saknar (olika typer av näring, mineraler eller vitaminer?).

vinnlars.JPG
Lars – inte till salu. Men du kan köpa hans oändliga visdom

Lars jobbar alltså med kinesiologi, vilket är ett sätt att diagnostisera problem. Sedan tar han hand om problemen med flera olika tekniker: akupunktur, akupressur, massage, stretching, kiropraktiska tekniker, näringstillskott… you name it. Han kan behandla allt från onda ryggar och skrivbordsnackar till huvudvärk och magproblem. Jag har gått hos honom för att laga mitt knä (funkade, spelade alla matcher förra säsongen) och för att detoxa (funkade, blev så avstressad att folk undrade om jag blivit yogi och kommenterade min glowing hy med “Är du gravid?”) Förbättringarna från en detox är så klart svårare att mäta än en rygg som slutar göra ont. Min pappa till exempel hade ont i ryggen i 30 år. Sedan bilade han till Stockholm från Umeå för att gå till Lars och nu har han inte ont längre. Min kompis Jessica gick hos naprapat sju gånger för sin onda rygg – gjorde inte ett smack. Efter en gång hos Lars är hon bättre i nacken än hon har varit på sju månader. Bara som exempel. Läs mer om Lars här.

Så vad säger du? Vill du vinna en spännande behandling hos denne man? För att tävla behöver du svara på kryssa-i-enkätfrågan, sedan svarar du på själva tävlingsfrågan i kommentarsfältet.

Hur ofta är du inne på Kickis blogg?
Visa resultat

Fråga: Vad tänker du mest på när det gäller din hälsa och varför?

Tänk på att det bara är behandlingen du vinner. Om du väljer att göra en detox får du själv betala dina preparat, som kan vara dyra. (Mina kostade ca 2500 kronor, jag hade ungefär alla fel man kan ha. Min friluftspappa är mest ute i skogen och dricker nästan aldrig alkohol så hans kostade betydligt mindre.) Var noga med att fylla i din mailadress korrekt, annars diskvalificeras du av den enväldiga juryn (=jag).

Jag vill också berätta att Lars är en kompis till mig, så du får själv avgöra om du tror att jag rekommenderar honom för att vi känner varandra, eller för att jag har sett effekt av hans behandlingar.

Vi kör en kort tävling så du hinner göra en eventuell detox innan julen och dess fester sätter igång. Senast klockan 08.00 fredag 7 november ska ditt svar vara postat för att vara med i tävlingen.

Sparad under: Tävling,Träning&Hälsa20 kommentarer »

20 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Käthes blogg mode & skönhet hos Amelia

    4/11 2008 @ 11:05

    Jag tänker nog mest på att jag rör mig för lite och stressar för mycket. Jag rör mig farligt lite. Maten tror jag är ganska OK. Jag skulle gärna vilja åka upp till Stockholm och få en status på hur jag mår. Kanske kan bli piggare och få mindre ont i axlarna?

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Sarah

    4/11 2008 @ 11:43

    Jag tänker nog mest på hur lite jag prioriterar mig själv, mina onda axlar och min onda nacke till förmån för annat. Istället för ett eller två besök hos naprapaten blev det en ny lampa till vardagsrummet. Korkat, men sant.

    // Sarah

  • 3
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Jessica

    4/11 2008 @ 13:34

    Jag stressar och oroar mig för mycket. Går hos en hypnosterapeut när jag känner att jag behöver varva ner och “landa”. Det första hon frågade mig under mitt första möte var om jag hade varit hos en läkare och kollat mina värden. Brist på olika ämnen kan nämligen orsaka stressrelaterade symptom. Jag gillar inte att gå till läkare så därför var svaret nej. Skulle jag vinna Lars så skulle jag därför absolut välja detoxen.

  • 4
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Frununger

    4/11 2008 @ 15:07

    När det gäller min hälsa tänker jag främst långsiktigt, jag vill må bra och känna mig och se pigg och fräsch ut så länge som möjligt (tills jag blir 100 minst)

  • 5
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Jenny

    4/11 2008 @ 17:04

    Det viktigaste för mig är att orka leva och ha kul. Att hitta en balans och att inte stressa upp mig om jag inte lyckas leva helt perfekt. Försöker äta nyttigt och ekologiskt för det mesta men bangar inte vin, godis och feta ostar när det är fest. Försöker att sova ordentligt men kan även festa till tidiga morgonen om tillfället är rätt. Motionerar förmodligen för lite men känner mig stark.

  • 6
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Nattis

    4/11 2008 @ 23:01

    att reda ut konflikter så fort som möjligt, oro är inte bra för huden!

  • 7
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Tilla

    5/11 2008 @ 8:12

    Jag tänker mest på hur jag behöver lägga om min livsstil och hur jag ska hitta motivation till det. Behöver en spark i baken eller iallafall hjälp på vägen. Någonting som ger mig en kickstart så jag kan komma igång med att leva sundare. Det är inte alltid lätt att göra det från noll, om jag skulle få en guide som lotsar in mig i rätt riktning skulle jag kanske kunna gå själv sista biten i min vandring mot välmåendet.
    Tänker också på hur småsaker i min kropp visar sig, som myrkrypningar och oförklarig trötthet, och att läkare inte hittar nåt fel. Jag vill inte behöva stå ut med det för att de inte vet vad de ska göra, kanske kan Lars lyckas bättre med sin kompetens. Jag har en tro på hans filosofi och skulle gärna pröva så jag kan sprida den vidare till alla i min närhet.
    Kram

  • 8
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Clara

    5/11 2008 @ 10:57

    JAG VILL HA LARS! Och det vill jag för att jag har sett vad hans behandling har gjort med dig och hört vad den gjort för hästarna. Jag är fascinerad. Skulle lätt komma upp till stan bara för det. Och så är han behaglig.

  • 9
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Desirée

    5/11 2008 @ 11:11

    Jag ser till att gå till och från jobbet, det vill säga ungefär en timme om dagen. Det är nog bra. Men framför allt tänker jag på vad jag äter. Jag har blivit en eko-slav, gått på hela grejen, kommer att känna mig lurad om tio år när alla undersökningar visar att icas halvfabrikat med 80 procent oidentifierbara tillsatser och femton E-koder innehåller mer näring än min hemlagade kycklinggryta. Men än så länge är jag ekoslav så mycket jag har råd med och jag tror att det är bra.

  • 10
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Lovisa

    5/11 2008 @ 11:55

    När jag var yngre tänkte jag på min hälsa i termer om att träna och äta för att bli smal och snygg. Nu har jag tack och lov ruskat om hjärnan och tränar och äter istället för att kroppen ska må bra och hålla länge. Resultatet av en stark och sund kropp är förhoppningsvis att man mår bättre i sig själv, oavsett om man är en size zero eller en mer normal storlek.

  • 11
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Maria

    5/11 2008 @ 13:57

    Nu är det dax! Har gått med Lars nummer i plånboken sen du mailade det till mig ((tack :))innan du la ut hans uppgifter på bloggen) och har inte vågat ringa. Som den stressade 2 barnsmamman jag är, behöver jag dra ned på allt, kortison, stress, jobb, ambitioner, konstiga allergitabletter m.m. och öka på lugn, harmoni, glädje och energi :)

  • 12
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Lisa

    5/11 2008 @ 16:30

    Åh, jag vill jättegärna ha Lars!

    Jag har satsat stenhårt på min hälsa de senaste 8 månaderna. Gått ner massor i vikt och börjat träna. Det är otroligt vilket resultat det gett, inte minst hur bra jag mår psykiskt. Det vore kul att få ett proffs åsikter och goda råd om hur jag ska gå vidare.

    När det gäller min hälsa så tänker jag (numera) mest på att jag vill ha en kropp och ett psyke som håller livet ut. Just nu ska de palla med jobb och familjeliv och senare vill jag att de ska åldras så väl som möjligt. Det är bara lite synd att jag tog mig upp ur soffan så sent…

  • 13
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Pingback av Kickis skrivklåda » Dagens outfit 5/11

    5/11 2008 @ 16:32

    […] Fortsätt att tävla om hälsorenovering här! DS. Filed under: Mode, Shopping […]

  • 14
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Maria

    5/11 2008 @ 20:36

    Visst är det trevligt att unna sig saker! Kläder, godis, skor, godis, kläder, godis, handväskor, godis, vin, mer godis, kläder (hoppsan, en storlek större – igen!). Ja, du ser mönstret. Till slut är det bara skorna och handväskorna som passar (tack å lov för det! Men det är inte därför jag har så många, det är för att jag ääälskar snygga skor och väskor. Tillbaka till ämnet.) Jag behöver hjälp att komma tillbaka till vettiga vanor, gärna med en detox light (är lätt skeptisk till den tunga varianten) med fokus på att få bort sockerbehovet. Jag föredrar faktiskt grönsaker och “ren” mat framför feta pizzor och hamburgare. Men godis och bullar är så gott! Om trötthet och grå hy hör ihop med sockret vete katten, antagligen finns där någon mineral(?)brist att leta reda på också. Träna älskar jag att göra, så där behöver jag bara bli av med mitt halsonda för att vara tillbaka på gymmet igen. Slutsats: jag behöver vinna Lars för att komma in i mina gamla (nästan sockerfria) vanor, bli piggare, snyggare och möjligen(förhoppningsvis) smalare på kuppen. Som du märker har jag höga förväntningar på Mr Wonder.

  • 15
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av kitty

    5/11 2008 @ 20:42

    Jag skulle nog helst vilja ta reda på om jag har någon näringsbrist, detoxa för att få bort min svullna mage. Piggare kan man väl bli innan julen kommer, känner jag. Är innerlig tacksam att slippa se halvgravid ut innan julen och bli utfrågad från släkt om mitt sk tillstånd. Tack..

  • 16
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Pingback av Kickis skrivklåda » Ge allt du har!

    6/11 2008 @ 15:57

    […] att tävla  om en hälsorenovering här. Tävlingen pågår till imorgon bitti. Filed under: Tävling, Träning&Hälsa […]

  • 17
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Anna

    6/11 2008 @ 16:00

    Det jag jobbar mest med är min psykiska hälsa att jag ska må bra, att jag skall tänka positivt i alla lägen låter som en cliche men det är så sant, – och med lite hjälp av Johannesört (under årets mörkka månader)så mår jag oförskämt bra. “Your mind can be your master”. Tar ett varmt bad varje kväll för att mjuka upp axlarna, men det går val si sådar…Träning är väl det jag tänker mest på att jag borde..

  • 18
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av punaniii

    6/11 2008 @ 18:07

    Nattarbetande dörrvakt och student i ett =ömsom natt, ömsom tidig morgon i en röra, precis som maten. Det vi får när vi jobbar natt är allt annat än det som Anna Skipper skulle vilja se på tallriken, lätt till att jag är en konstant tidsoptimist som hellre tar två cheeseburgare på språng, än stannar hemma för långkok om det finns nåt roligare. Lägg till en fablesse för att äta vegetariskt, inte gilla lukten av fisk och än mindre komma ihåg att ta de dära omegatabletterna alla tjatar om.

    Resultat -trött, sleten, glåmig och ofräsch innan ens vintern kommit på riktigt.

    Din Lars kommer ta examen den dagen han hittat o fixat alla fel o brister på mig, I tell you!

  • 19
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av punaniii

    6/11 2008 @ 18:12

    hahahaha, sjukt roligt att Clara får det låta som du gått till nån veterinär, som du var en annan katt, när hon skriver dig och hästarna!

    Mjauu!

  • 20
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av sodan

    7/11 2008 @ 9:03

    i allra sista sekunden hänger jag på! vad tänker jag mest på när det gäller min hälsa…är hur f-n min kropp kommer klara resten av livet. jag har tränat ungefär hela livet på ett eller annat sätt och tar hand om mig bäst jag kan men har en kropp som inte riktigt samarbetar. inflammerade muskelfästen, bristningar, allmänt bisarra skador och taskig rygg har genomlevts ett helt gäng gånger. stamkund hos naprapat och massör, testat både det ena och det andra och det funkar väl hyfsat men om det gick att få min kropp liksom lite mer normal, i brist på bättre ord, vore det väldigt intressant.
    (när jag utbildade mig till gruppträningsinstruktör var jag annars det stående skämtet under anatomilektionerna. nästan alla muskler vi lärde oss om hade jag haft nån slags skada på. effektiv men kanske lite udda inlärningsmetod?)

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 5146 to the field below: