Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

PR hos skönhetsföretag

Av Kicki 9:07 31/7 2008 | 2 kommentarer

En del skönhetsföretag verkar inte prioritera att synas i press. I alla fall inte i juli.

Hos ett (väldigt stort) företag har presskontakternas autoreplyer skickat mig runt runt runt tills jag hamnade i en återvändsgränd. Ett annat (också gigantiskt) företag har bara en person som jobbar med press och när hon har semester, finns ingen annan som skickar ut material fick jag till slut veta från kundtjänsts beklagande telefonröst. Ett tredje företag – som säger sig jobba för fullt – har svarat på min förfrågan – efter två veckor, när jobbet redan är fotograferat och klart.

Jag vet att många redaktioner går på halvfart under juli och att skönhetsföretagen också behöver semester, men en del av oss jobbar för full (till exempel succétidningen Chic, liksom Svensk Damtidning som har en upplaga på 145000 ex i veckan). Kan man då inte låta en person bemanna kontoret med en lista på alla “okejade” journalister och hjälpa oss med de produkter och den info vi behöver till kommande jobb? Pliiiiiis?

Det blir mycket skönhet från nätshoppar den närmaste tiden…

cake.jpg

Nytt favvomärke: Cake Beauty. Doftar smaskens, jag kan inte sluta lukta på mig själv! Travel kit med: It’s A Slice’ Supremely Rich Bath and Shower Froth, It’s a Slice Supremely Rich Body Mousse, Desserted Island Supremely Rich Bath and Shower Froth, Desserted Island Supreme Body Mousse, Milk Made Velveteen Hand Creme. 298 kr på accessora.

Sparad under: Jobb,Skönhet2 kommentarer »

2 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Lisa

    31/7 2008 @ 10:16

    Inte bara skönhetsföretag. Lustigt är att vi har beställt en dator åt min mamma hos Expert efter deras jättekampanj för “minidatorn”. Den är beställd och betald, men efter flera veckor har vi fortfarande inte fått den- killen som skickar ut varorna från lagret är nämligen på semester.

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Petra

    31/7 2008 @ 14:09

    Mycket märkligt. Företagen borde ju fatta att det är högsäsong för oss glossy magazine lovers som vill ha bra semesterläsning. Borde vara enklare att få tag på pressbilder och produkter också, tycker jag. Det skulle bespara oss journalister en massa rundringningar och irritation.

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 4985 to the field below: