Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Vill ha!

Av Kicki 10:59 25/4 2008 | 1 kommentar

Jag vet inte om jag bara utsätts för fler trevliga parfymer eller om jag helt enkelt har blivit mer doftförtjust, men nu hittar jag ideligen nya favoriter! Nyss var det ju La Prairies Silver Rain, och igår föll jag pladask för Kenzos senaste hippiedoft.

På internationella softsajter heter den “Vintage” men vad jag förstår heter den “Peace” i Sverige. Eller, egentligen heter den “peacemärket” för precis som Prince har den fått en symbol istället för ett namn, men precis som med Prince går det inte att uttala. “The peace sign perfume formerly known as…”

kenzo.jpg
“Peace” by Kenzo, 540 kr/100 ml EdT.

Doften har skapats för att fira att det är 20 år sedan Kenzo gjorde sin första parfym. Och som alla vet var det ju år 1988 för 20 år sedan, så Kenzo har inspirerats av… 70-talet. Därav hippielooken.

Noterna är mandarin, tonkaböna, heliotrop, cedertraä, mysk och vanilj. Min parfymkräsna väninna fru Nästannäsa sa: “Jag tycker att den är härlig! Har en god cola-not, lite samma som i Youth Dew Amber Nude. Men den är annars så lik Bulgari Black, som jag redan äger och gillar bättre, att den inte är ett måste för mig.”

Jag tror inte fru Nästannäsa då visste att det är Annick Menardo på schweiziska Firmenich som har skapat doften. Annicka har bland annat gjort Lolita Lempicka, Hypnotic Poison, Boss Bottled och (trumvirvel) Bulgari Black.

Moi? Jag är såld. Jag hoppas att det här kan bli en unisex-hit som mest används av kvinnor, precis som CK One en gång i tiden. Möjligen kanske inte flower power-imagen är kommersiellt gångbar… Men om man blundar luktar den gott!

Peace.

Sparad under: Shopping,Skönhet1 kommentar »

1 kommentar »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Anna

    25/4 2008 @ 20:33

    Jäklar, bulls eye! Och jag hade ingen aning, häpp!

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 3224 to the field below: