Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Lite skit får man tåla

Av Kicki 16:09 22/10 2007 | 3 kommentarer

Min bok recenseras i dagens City och Lisa Wennersten är inte nådig: “Plågsamt dåliga vitsar nedrörda i en sexistisk slaskhink.” (Jag lyckas inte göra en liten ikon här men klicka på länken för att läsa hela sågningen.)

city.JPG

Kickis kommentar: Jag förväntade mig fler såna här recensioner och är förvånad att det här är den första. Jag orkar inte ens påpeka hur orättvist det är att säga att “singeltjejerna i boken pratar mest om midjemått, dieter och smink”. Jämför med feministen Åsa Mattssons uppfattning här: “Sara i boken har (…) en väldigt skarp blick för skuggorna i detta glamourösa och skenbart lättjefulla paradis. Hon ser att de smala tvingas till disciplin och förnekelse, att de vackra måste avstå från att äta och säga vad de vill.” Men alla får ju tycka som de vill, och läsa böcker med vilka glasögon man vill. Så även Lisa Wennersten.

Sparad under: Jobb3 kommentarer »

3 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av 30-nånting

    23/10 2007 @ 8:48

    Jag gillade den! Generellt är jag svag för böcker som faktiskt i huvudsak skildrar vänskap (vänskap som faktiskt inte fokuserar på midjemått i huvudsak). Kanske för att jag har ett gäng vänner som har hängt ihop läääänge och jag vet hur mycket de betyder för mig. Jag blev till och med tårögd på slutet! Men jag ser fram emot fler böcker för jag tror att du bara kommer att bli bättre och bättre ju mer du skriver i den här genren. Så kör vidare så att jag får veta mer om Åsa, Diana och Ammi!!!

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Kicki

    23/10 2007 @ 9:25

    Hejhej! Håller med om att det bara kan bli bättre. (Men jag hoppas att du inte skriver så apropå Citys recension som inte bara är okunnig utan också obegriplig.) Poängen med skrivande är ju att utveckla det, om du frågar mig!
    Däremot tror jag inte det blir fler böcker om just dessa personer. Du vet ju själv hur mycket man hatar uppföljare, som aldrig blir lika bra som första boken!
    kram

  • 3
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av 30-nånting

    23/10 2007 @ 13:30

    Jag skrev absolut inte så med tanke på recensionen… Fast jag gillar uppföljare som kanske inte precis rör samma person, men personer i före detta huvudpersonens närhet (se Vattenmelonen, En oväntad semester, Anobody out there). Det tror jag att du skulle klara galant och som sagt så gillar verkligen din chick lit debut!

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 6278 to the field below: