Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Nya jobb

Av Kicki 7:04 14/6 2007 | 6 kommentarer

Eftersom jag vill vara en god och flexibel flickvän som inte sitter hemma på kammaren och surar för att min kille (troligen) ska flytta till SanFrancisco, har jag börjat titta på journalistjobb i samma stad. Jag har anmält mig till en jobbsajt där man får mail när det finns några lediga tidningsjobb utannonserade. Visst är det svårt att få jobb i USA som invandrare, vilket är vad jag skulle vara, men jag kan ju i alla fall försöka.

Mest har jag fått mail om säljarjobb eller skittråkiga reporterjobb för B2B-tidningar, eller möjligen jobb som kräver “extremt goda kontakter in the Bay Area”, så förstå min glädje när jag såg att tidningen String sökte redaktörer. Snabbt scrollade jag längre ner i annonsen och för varje bokstav jag läste blev jag mer och mer övertygad om att det var meningen att jag skulle ha just det här jobbet på just den här nöjes- eller ungdomstidningen (för det måste det ju vara med ett namn som “String”). Färdigheterna som krävdes var sånt jag kan göra även på mitt andraspråk: Projektledning. Dagliga kontakter med frilanser. Skriva egna texter snarare än redigera andras. Jobba i grupp. Vara driven, jobba mycket och komma med kreativa idéer. Hello!

Ända tills jag kom till sista raden på listan med kompetensönskemål: Du måste kunna spela violin, cello eller ståbas.

String är alltså en musikinstrumenttidning. Attans.

Undrar hur lång tid det tar att lära sig att spela ståbas?

Sparad under: Jobb,Resor6 kommentarer »

6 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Bonita

    14/6 2007 @ 9:01

    Men du är väl en intelligent brud? Det fixar du på ett par helger. Det är inte så många strängar att hålla reda på, på en ståbas, bara fyra tror jag..eller fem? (är jag helt ute och cyklar nu så är det serietidningarnas fel!)

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Petra

    14/6 2007 @ 13:12

    Men du kan väl fortsätta frilansa? Lättast så eftersom att working visas är en djungel och skitknepigt (och dyrt) att få. I-Visa (journalistvisum där du får jobba för svensk press) à fem år är däremot plättlätt.

  • 3
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Anna

    14/6 2007 @ 13:45

    Attans! men ståbas borde väl vara ganska lätt? Det är ju inte så många strängar. Å andra sidan lät jobbet helt plötsligt mycket tråkigare

  • 4
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Kicki

    14/6 2007 @ 15:10

    Alltså Petra, mängden frilansjobb jag kan göra för svenska tidningar när man befinner sig i USA är väldigt liten jämfört med mängden frilansjobb för svenska tidningar som jag kan göra om jag befinner sig i Sverige så jag tror jag får svårt att få in tillräckligt med pengar. Alltså tittar jag på jobbannonser – titta skadar ju inte…
    Så just nu funtar jag på att lära mig spela ståbas. Fyra strängar sa du, Bonita?

  • 5
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Maria

    14/6 2007 @ 15:50

    Och vad som menas med “spela” kan ju tolkas relativt… Ta några lektioner, svara att du kan spela och hoppas att det inte ingår i rollen att vara strängvirtous i tidningens orkester

  • 6
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Erik

    29/6 2007 @ 13:11

    Hej!

    Kan tipsa dig om Rekrytering24 ( http://www.rekrytering24.se ).

    Där kan du också anmäla dig till bevakning av jobb och jag läste någonstans att de ska ha ett samarbete med någon stor jobbsajt i USA.

    Alltid värt ett försök :)

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 1092 to the field below: