Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Ebba byter jobb

Av Kicki 11:43 29/3 2007 | Kommentera!

Jaha. Ebba von Sydow får sparken, enligt båda branschskvallertidningarna. Jag antar att Dagens Media var först, eftersom Bonnier-ägda Resumé har hållit Ebba hårt om ryggen. Sparken beror enligt insatta på att samtlig personal har slutat på VR och på att upplagan går ner. Tja, det är väl fullgoda skäl.

Men sparken hit och dit – Ebba byter jobb. Hon ska bli istället chefredaktör för VR:s webb och ska förstås fortsätta blogga. Jag tror det blir väldigt, väldigt bra att hon får fortsätta göra webben och vara stilikon, jag tror läsarna älskar det!

Grattis till både Ebba, som får göra det hon gör bäst, och till nygamle chefredaktören Niklas Sessler, som tydligen ska bli t.f. chefredaktör tills Åsa Rydgren hittar en ny. När jag jobbade på VR var Sessler på “Allt om mat” och närhelst jag och Charlotta hamnade i tvist om hur ett ord lämpligen skulle stavas ringde vi internt till Niklas och frågade. Han visste alltid. Mannen är ett levande stavningslexikon! Det kan ju behövas på tidningen som genomgående kallade Göran Persson för “stadsminister” i sin intervju med vår förre statsminister.

Sparad under: Jobb Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 9859 to the field below: