Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Tidningsstatistik

Av Kicki 10:11 26/1 2007 | 3 kommentarer

Som journalist, och som gammal tjejtidningsredaktör, är jag alltid intresserad av tidningsstatistik. Det finns dels Orvestos siffror på antal läsare att bry sig om, dels TS försäljningsstatistik. Antal läsare är intressant för annonsörer (de tycker om att många människor ser deras annonser) samtidigt som försäljningen anger den faktiskt upplagan (det vill säga hur många exempelar av tidningen man har sålt och faktiskt fått betalt för). Förra veckan kom Orvesto-siffror för 2006.

Så låt oss fira:
1. Aftonbladet Klick!
Med sina 588 000 läsare, ökar tidningen i räckvidd med 33,9%. Grattis redaktör Anna Bolander, du har 196 000 läsare fler än din konkurrent Expressen Fredag!
2. ToppHälsa
amelia-förlagets hälsotidning, som jag har jobbat med och ibland fortfarande frilansar för, ökar med 20,2% jämför med 2005. Det är fortarande en liten tidning, men den växer stadigt.
3. Vagabond
Tidigare en uppstickare bland resetidningar, men idag har Vagabond gått från underdog till marknadsledande. Allt om resor (152 000), tidningen Res (102 000 läsare) och Vagabonds (162 000).

Sparad under: Jobb3 kommentarer »

3 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Athens

    26/1 2007 @ 17:16

    Hej älskade vän! Hur mår du? Miss u like hell! Det är nog snart dags för oss att dra ihop ett gäng och gå ut och shaka våra lurviga! =)
    Det var längesen jag kollade in din blogg. Men nu ska jag göra det till en god vana. Som Kellogs K.

    Jag letar fortfarande efter jobb… Blir galen. Det händer inte ett skit. But why? Är det för att jag inte är kall, tråkig, blond och nordisk? (Inget illa menat 😉
    För att jag inte heter Maria fucking Svensson? Det är inte rättvist. Faktiskt.
    Jag är driven, jobbar hårt och vet vad jag vill. Jag syns, hörs och har bra åsikter. Jag är idérik och social. Men what da fuck?
    Aja, jag står ut högst en månad till sen drar jag till ett varmare land, typ Australien, där folk inte är rädda för att prata, vara trevliga och ge folk en chans.

    Inte en bra dag det här. Jag är en pms kärring. Hehe!
    Men det gör inget.

    Love u bitch! Hör av dig // A

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Kicki

    26/1 2007 @ 17:35

    Hej, Athena Svensson!
    Du är inte så annorlunda som du tror – bara lite högljuddare! 😉
    Och även om det kanske skrämmer bort vissa, så kan det också vara till din fördel om du bara hittar rätt arbetsplats. Så ta’t lugnt.
    Om du vill hänga med andra tjejer i samma situation så har jag nätverket Rookies/Sistersaredoinit. Bli medlem på Shortcut, http://www.shortcut.nu och leta där reda på klubben “Medierookies”. Vi ses ungefär varannan månad. En gammal räv som jag kommer med erfarnehet och skvaller, de unga up-and-coming journalisterna peppar varandra och ger varandra idéer…
    Det kanske kan vara något?

    Tusen kramar!

  • 3
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Anna

    27/1 2007 @ 13:02

    Tack snälla du! Vi firade som sig bör, med skryt-tårta och (alkoholfritt) bubbel :)

    kram
    a

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 4568 to the field below: