Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Köttpanik

Av Kicki 0:11 23/6 2005 | 3 kommentarer

Trots Gonzalitas uppmuntrande ord, känner jag inte att carpaccioberget har gjort mig gott. Jag vaknade fyra imorse och mådde SATAN. Först trodde jag att jag var bakis och behövde kräkas, sedan kom jag på att jag bara drack ett glas vin igår.
Carpaccion. Det var helt enkelt kossan som tog ut sin rätt. Under en timme vaggade jag fram och tillbaka mellan sängen och toan och råmade. Jag kräktes aldrig men jag hade nog mått bättre om jag hade fått ur mig det där köttkilot. Jag kallsvettades, grämde mig och beslöt att bli vegetarian. Först trodde jag att det var en ny våg av magkatarr eftersom jag har druckit cappucino, men idag har jag knt sån aversion mot kött att jag tror att det var carpaccion som gjorde sig påmind.
Och jag har med ina mått mätt faktiskt blivit vegetarian – idag har jag ätit totalt EN skiva salami, annars grönsaker, frukt, bröd och pizzadeg. Och pizzadeg. Och pizzadeg.
Pizza är ju en napoletansk uppfinning och efter att har ätit pizza här i syditalien ser jag egentligen ingen mening med att äta den någon annan stans. Trots dess underliga form (baguette, typ) och fåtaliga ingredienser (max tre) är det godare än någon annan pizza jag har ätit. Idag till lunchen återvände vi nämligen till Gemma och beställde idel lokala specialiteter. Dels en massa frityrsaker (typ tomat&basilika i frityrsmet, typ riccotta i frityrsmet) dels en pizza. Som kom ihopklämd som det vi känner som “calzone” fast inte i en halvmåneform utan som en lång limpa. Och tomatsåsen var utanpå, alltså på “locket”. Och i fanns bara ricottaost och kanske någon liten skinkslamsa, och det var JÄTTEgott.
All mat här är god.
Vi åt middag på en nyöppnad restaurang med en terrass med utsikt över hamnen. Där åt jag en hummerpasta som var lika mycket hummer som pasta, medan Sams svamprisotto var så svampsmakande och krämig att jag aldrig smakat maken – inte ens i mitt eget kök.
Och inte för att skrämma slag på alla norrländska förälrar, men idag har vi gått omkring med varsin Prada-påse.
Jag säger inte vad det var i.
Men i mitt fall var det något som börjar på g och slutar på uldsandalett.

Sparad under: Mat,Resor,Shopping3 kommentarer »

3 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Gonzalita

    23/6 2005 @ 8:28

    Madonna!
    Stackare, usch vad obehagligt! Jag vet att du inte är så förtjust i Fernet Branca och liknande – men de där bittra shotsen är riktigt grymma att ta efter skrovmål som känns lätt skrovliga.
    Varje italiensk restaurang med självaktning har ett par sådana med på menyn, det finns en uppsjö att välja mellan – inte bara superbittra Branca. Strega är exempelvis sötare och Cynar mildare. Den senare är gjord på kronärtskocka vilket även ska vara bra för baksmälla, etc, osv.

    Fantastico med Pradakassar, när ni är tillbaka får ni ha skovisning!

    Mille baci!!!

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av sissi

    23/6 2005 @ 8:39

    Oj oj oj, koncentrera dej på Prada och Gucci och låt kossorna vila i frid vännen!!!
    Hoppas lilla magen mår bättre och att ni får en strålande fin midsommar.
    Hur ska ni fira morgondagen egentligen? Är det då det är bröllop?! Vad blir det för outfit?! Ska de nya
    g(uldsandaletterna)på? Eller blir det Gucci?
    Så många frågor här på Västkusten…;-)
    Glad midsommar på er båda & stor kram!

  • 3
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Pappa

    23/6 2005 @ 10:17

    Hejba!
    Föräldrarna är inte alls oroliga. Felet med magen din är ju troligen att du ätit fel sorts kött. Jag har en variant som är hälsosam. Med snöre i ändan. Det börjar på t och slutar på orrkött!
    Ha en riktigt Glad Midsommar!
    P o M

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 2926 to the field below: