Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

om Bergman

Av Kicki 16:43 31/7 2007 | Kommentera!

De flesta som har blivit ombedda att kommentera Ingmar Bergmans död, poängterar hans fantastiska regi, hans insikt, hans konstnärskap. Som kungen, vars svar måste vara det mest slätstrukna men mest typiska:
“Ingmar Bergman och hans verk har inspirerat generationer. Det är med saknad som vi minns honom och hans uppskattade konstnärsgärning.”

Men längst ner i nederkanten på Aftonbladets bergmanbilaga hittar man ett enkätsvar från Lars von Trier. Lars är inte alls lika politiskt korrekt, ej heller opersonlig:
“Jag känner starka band med familjen Bergman och är därför stolt att säga att han behandlade mig som han behandlade sina barn: utan något som helst intresse.”

Jag älskar folk som säger som det är.

Sparad under: Kändisar Lämna en kommentar »

Pressbilder

Av Kicki 14:09 | 3 kommentarer

Det finns pressbilder inför boksläppet här, om någon undrar. Jag gillar själv utomhusbilden i blå sidentopp med skojiga kulhalsband.

Sparad under: Jobb3 kommentarer »

Så hittade du hit

Av Kicki 12:24 | Kommentera!

Hahahaha, jag kollade lite på vilka sökord som har lett dig hit till min blogg. Här är mina favoriter från de senaste dagarna:

Eurobonus paraply
festklänningar från Texas
Kickis fitta
hick prutt cha cha cha

Hahahaha! När har jag nånsin skrivit om festklänningar från Texas eller min fi**a? Och vad tusan är ett Eurobonus-paraply? Mystiskt.

Sparad under: Ingen kategori Lämna en kommentar »

Sent ska syndaren vakna

Av Kicki 12:14 | Kommentera!

Vad är det som har hänt? Jag har gjort två inlägg på två veckor och nu denna veritabla blogginläggsspya. Sex inlägg på en och samma dag!

Det kan då inte ha något att göra med att jag inte vill börja jobba.

Sparad under: Ingen kategori Lämna en kommentar »

doftfavoriter

Av Kicki 11:34 | Kommentera!

Det är svårt att tipsa om parfymer eftersom de luktar så olika på olika personer. Men om det är några jag tycker att du ska prova hur de passar på dig så är det DKNY Red Delicous Men (395 kr/50 ml EdT), Chanel Allure Homme Sport Cologne (770 kr/150 ml. Bör inte blandas ihop med den äldre doften Allure Homme Sport, som kommer i metallflaska), Agent Provocateur Maitresse, (675 kr/50 ml EdP, doftar bättre ju längre den sitter på huden) och Boucheron Miss Boucheron (640 kr/50 ml EdP).

parfymer.JPG
Från vänster: DKNY, Allure, Miss Boucheron och Maitresse.

Eller så några helt andra.

Sparad under: Jobb,Shopping,Skönhet Lämna en kommentar »

Höstnytt i näsan

Av Kicki 11:31 | Kommentera!

Bäst är att jag har fått för-sniffa på en del kommande parfymer, som Diors Midnight Poison (fick låna av en kollega, eftersom Dior trots telefonsamtal där de lovade att skicka höstnyheterna fortfarande mobbar mig och ignorerar mina förfrågningar, den luktar för övrigt sådeeer), Elizabeth Ardens Mediterranean (trevligt lätt, möjligen lite opersonlig), Trussardi och Ferré samt Diesels båda dofter (överraskande goda, särskilt herrdoften).

Sparad under: Jobb,Shopping,Skönhet Lämna en kommentar »

Klick! Shopping

Av Kicki 10:56 | Kommentera!

Idag kommer en ny Klick! med Aftonbladet, den här gången (min personliga favorit:) Klick! Shopping. Jag har haft turen att få göra massor med jobb åt dessa Klick!-specialer i sommar – och roliga jobb också! I Klick! Shopping har jag fått skriva om Dita von Teese, om Dedes och Elin Lantos garderober och så parfymer (mmmmm). Parfymjobbet är nästan mitt favvojobb. Fast det är förstås svårt att få det perfekt med exakt alla parfymer, eftersom det släpps 150 parfymer i Sverige varje år…

klickshopping.JPG
Köp och läs!

Sparad under: Jobb Lämna en kommentar »

Tillbaka till stan 3

Av Kicki 8:49 | Kommentera!

Vi har övernattat i Gävle, Holm, Umeå, Älvsbyn (2 nättter), Kvarnberg, Luleå, Skellefteå, Umeå (igen, nu på nervägen), Holm (3 nätter, Sams föräldrar kom på besök), Sundsvall och Gävle (2 nätter). Vi har dessutom tittat runt i Boden city (tog 30 minuter, och då gick vi med myrsteg) och gått på ostfabrik och loppis i Ånäset.

På de flesta ställen har vi ätit sjukt mycket mat på porslin vi har sluppit diska och druckit goda viner ur glas som vi inte knappt hjälpt till att bära bort från borden. Gratis. Och lagt oss i bäddade sängar, där vi inte har tvättat sänglinnet efter oss. Vi har varit just den typen av semesterparasiter som alla kvinnotidningar varnar för. Såna som vi bränner ut de fromma husmödrarna. Jag har dåligt samvete men vi har haft det fantastiskt härligt också! Inte minst för att min släkt ungefär är världens roligaste och Sams släkt ungefär är världens trevligaste.

jagandreassam.JPG
Jag, Andreas och Sam på altanen hos moster Ulla.

Ungefär 200 mil och ungefär lika många släktingar senare är semestern slut. Hur gick det till?

Sparad under: Ingen kategori Lämna en kommentar »

Tillbaka till stan 2

Av Kicki 8:46 | Kommentera!

Vi har också fått leka med Elvis (tibetansk spaniel – eller tibetansk terrier, jag är så dålig på mindre hundraser), Zinga (en flat) och Rasmus (schäfer).

rasmushilda.JPG
Rasmus och Hilda i Luleå.

Sparad under: Ingen kategori Lämna en kommentar »

Tillbaka till stan

Av Kicki 8:46 | Kommentera!

Få se. Vi har hunnit träffa kusin Lena, kusin Ulf och hans nya flickvän, kusin Andreas, moster Ulla, faster Britt och farbror Stig, kusinerna Eva, Mona (som har en stick-blogg här) och Åsa (som har sin blogg här) och två stycken respektive, Micke och Hasse.
Och det är bara min släkt. Sedan tillkommer morbror Ulf och moster Maj, morbror Anders och moster Gunilla, moster Kristina och morbror Jan, kusinerna Ulrika och Peder, plus Ulrikas fina familj, kusin Lisa och hennes Andreas och Elisa, samt kusin Maria med Mattias och Hilda.

evahasse.JPG
Älsbynkusinen Eva och hennes Hasse på sitt nybyggda trädäck i Skellfteå.

Sparad under: Ingen kategori Lämna en kommentar »
Nästa sida »