Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Söndagsjobb

Av Kicki 10:29 24/7 2005 | 2 kommentarer

Naturligtvis var det skitdåligt väder utanför Dalarö där vi seglade igår. När vi efter ett par timmars segling dukade upp lunchen, började det regna så mycket att det blev matjesillsoppa på tallrikarna. Vi var tillbaka i hamn klockan två.

Däremot idag, när jag ska in på jobbet några timmar mitt på dagen, så är det solsken! Och Sam har kommit hem = dubbelt så dålig idé att jobba. Men en potentiell ToppHälsa-AD-tjej ska komma och göra ett provjobb och kan bara komma på helgerna, så det är inte så mycket att välja på. Jag behöver ändå läsa på inför heldags”konferensen” med Amelia imorgon och det kan jag göra medan ToppHälsa-AD-kandidaten layoutar. Direktiven från Amelia har varit väldigt vaga så jag fattade inte förrän i torsdags vad vi egentligen ska göra. Nu får jag pinna på lite med mina förberedelser!

Sam kom hem, pigg som en mört som går på amerikansk tid. Han har varit hemma en halvtimme och har redan scoutat cykelmodeller och öppna cykelbutiker för han ska tydligen köpa en cykel idag.
Jag, som den glupska hund jag är, scoutar brunchställen. Allt om Stockholm har blivit skitkackigt sedan det blev eniro-ägt. Du får upp samma saker som på eniro/gula sidorna om du frisöker på “brunch” – informativt men stelt. “Tipsen” är telefonkatalogstexter; de saknar personlig/redaktionell känsla. Vilket gör dem inte bara tråkiga utan också mindre tillförlitliga.

För övrigt är det nästan ingen som serverar brunch. Hotellens frukostar stänger 11 (utom Clarion som stänger 10.30) och restaurangerna/Tyresö slott/Ulriksdals slott öppnar inte förrän 12. Det är bara Sirap som öppnar den perfekta brunchtiden, kl 11. Och Sirap är inte så roligt längre. För hypat. Man måste vara en halvtimme för öppningsdags och köa med tusen andra för att få bord. Påminner som de ryska brödbutiksköerna efter perestrojkan.

Sparad under: Ingen kategori2 kommentarer »

2 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Ammi

    25/7 2005 @ 8:38

    Hahaha, jag letade också brunch på aos igår. Värdelöst. Hittade heller inget som passade. Så vi tog bilen till Clarion, kändes som ett säkert kort. Tyvärr kom vi dit precis när dom plockade ihop allt (kl 11). Då kom jag på den lysande idén Villa Källhagen. Så vi tog saaben och åkte dit. Det kändes inte så jättelångt. Men det var sommarstängt! Svaga av yrsel brännde vi Djurgården runt i ett desperat försök att hitta något annat, men förgäves. Så vi åkte hem igen och käkade brunch på Jimmy´s. Två minuter hemmifrån. Inse, det finns mycket att göra på brunchfronten i Stockholm.

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Kicki

    25/7 2005 @ 18:06

    Vi hamnade på Mellis, som hade en helt OK brunchtallrik med äggröra, toast, prinskorv, bacon, juice och kaffe för 89 spänn. Men Nytorget. Glamourfaktor noll. Gamla fimpar, nedtrampad gräsplätt (=själva Nytorget), efterblivna söderalkisar. Jag förstår att Sissi är rädd för att gå ut på Söder. Alla ser ju ut som att de kan jaga en med kniv. Utom de superstylade tjejer som ser ut som Sienna Miller, komplett med “naturliga” det-kanske-ser-ut-som-att-jag-just-klev-just-ur-sängen-men-i-själva-verket-
    har-jag-stått-med-locktången-sedan-åtta-imorse-lockar och “vintage” det-kanske-ser-ut-som-att-jag-har-hittat-dem-i-mammas-coola-
    sextiotalsgarderob-men-i-själva-verket-har-jag-skrubbat-dem-med-
    sandpapper-och-såpvatten-nötta cowboystövlar till sina fina små sommarklänningar. Very Mary-Kate…
    Nästa söndag är det jag som kliver upp fem för att hinna klippa Clarions frukostbuffé. Eller Berns. Deras saffranste är värt ett besök, bara det.

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 5342 to the field below: