Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Ha rätt/Vara glad?

Av Kicki 17:33 20/7 2005 | Kommentera!

Dr Phil brukar ofta säga till sina (ofta kvinnliga) gäster som bråkar mycket (till exempel om viktiga hushållsregler som hur handdukarna ska vikas i skåpet) med sina män: Vill du ha rätt eller vill du vara glad?
(Pinsamt nog kan jag känna igen mig i kontrollfreaksen till fruar, men säg det inte till Sam.)
På något sätt har det varit temat för dagen.

Jag har bråkat med SAS Eurobonus. För ett par månader sedan var jag (i mina ögon) hårsmånen från att få silverstatus, men jag hade bara 26500 poäng, gränsen är 30000. Då 3000 poäng förföll, “köpte” jag upp dem och 7000 poäng till på en transatlantisk uppgradering (som jag inte har nån jävla aning om när jag ska utnyttja). 1 juni sänktes silvergränsen till 20000 poäng och jag fick ett spel. Har mailat SAS och varit rabiat. Hade velat veta detta innan jag slösade bort 7000 poäng på inget. Det hade varit bättre för mig att låta 3000 poäng förfalla – då hade jag haft silverstatus idag. Har tidigare varit missnöjd med SAS hårda regler också, till exempel när jag missat plan, så jag fick fullständigt spel nu och använde hånfulla ord. Det FÅR man som missnöjd kund.
Fick ett så sjukt hånfullt svar från en Birgitta Sehlander (som jag återger komplett med kommateringsfel): “Ja, det kan vara hårt ibland. Ditt oändliga resande med SAS ,som du nämner,har dock givit dig 60 000 totala helt fria poäng som kan ta dig på en gratisresa fram och tillbaka till ex USA eller andra trevliga destinationer…” eller “Någonstans måste man sätta ett datum från när någonting börjar gälla. Allt börjar från ett visst datum. Många hinner köpa sina kläder före en rea också.”
Jag medger att jag inte var speciellt trevlig, men det är ändå jag som är kund. HON, som sitter i kundtjänst, ska bara le och stryka medhårs, även om hon inte kan göra något praktiskt för mig. Jag har en känsla av att Birgitta Sehlander hellre har rätt än är glad.
Måhända att andra flygbolag har ännu sämre poängsystem, men till exempel Continental har jättetrevlig personal. Det är värt en hel del! Ska försöka hålla mig från SAS i fortsättningen (utom när jag flyger med Sam och kan utnyttja hans guldstatus).

Idag har jag också suttit på “andra sidan” och försökt lugna en arg kund, vi kan kalla henne Iréne för det heter hon. ToppHälsa plastar in en pilates-DVD i sitt nya, prishöjda nummer och för att inte göra prenumeranterna arga när vi “drabbar dem” med en obligatorisk prishöjning får de VÄLJA om de vill ha DVD:n. Dessvärre kan vi inte bara skicka den, utan prenumeranterna måste skicka in frankerat svarskuvert till oss. Däremot betalar de inget för själva DVD:n. Att göra detta är legio för alla tidningar med vuxna läsare, och det görs av hänsyn till prenumeranter. Men Iréne har aldrig sett på maken! Och hon har hittat på en egen lösning på hur hon ska få rätt: Hon har visserligen skickat in frankerat svarskuvert men kräver efter att ToppHälsa ska skicka henne 16,50 kr (hennes totalt portoutlägg). Nu kan vi inte göra det. Det hade varit lättare att tillmötesgå henne på något kreativt sätt om hon inte hade skickat in svarskuvertet – det finns nämligen inga lösa pengar att bara skicka henne. Men Iréne vill inte låta oss lösa detta – detta ska göras på exakt hennes sätt. Jag har erbjudit henne en extra DVD (en annan, givetvis) men hon vill inte. Så imorgon ska jag skicka henne 16,50 kr av mina egna pengar i ett kuvert. Även om det tar emot för mig, egentligen har jag hellre rätt än är glad, så vill jag också att Iréne ska vara glad och nöjd. Man ska vara snäll mot sina kunder, även om de också hellre har rätt än är lyckliga. SAS borde lära av oss.

Förutom alla heta känslor var det en bra dag! Vi gjorde ett snyggt och säljigt ToppHälsa-omslag och en sexig Nästa Nummer-sida gjorda. Korrade provtryck för ToppHälsa 9/05, som är rolig och bra. Dessutom börjar omslaget till amelia Hår & Skönhet se väldigt bra ut. En vända till hos repron, så… Ska kasta dra iväg och träffa Drinkar & Män – raka motsatsen till Birgitta Sehlander, nämligen folk som tycker om mig. För det mesta…
Jag orkar inte byta om utan tänker ha de fula kläder jag tog på mig imorse då det regnade. Jag luktar svett och kiss och gamla matrester, vilket är inte alls speciellt Drinkar & Män, men jag oooorkar inte bry mig. Det har varit en Iréne för mycket idag.

Sparad under: Ingen kategori Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 7839 to the field below: