Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Enkel ögonmakeup

Av Kicki 12:14 17/6 2009 | Kommentera!

makeup090617.JPG
Eye Khol i Smolder, MAC. Fard Lumière Aquarestistant, YSL.

makeup2090617.JPG
Efter detta böjer jag fransarna och tar på mascara.

Jag hör ofta att kvinnor inte sminkar sina ögon med mer än mascara, helt enkelt för att de inte vet vad/hur de ska göra. Sånt tycker jag är tråkigt. Det spelar ingen roll vad man gör! Smink handlar inte om rätt eller fel, det handlar om att våga leka och ha kul!

Idag har jag enklast möjliga ögonmakeup: Jag har ritat med en kladdig, svart kajalpenna längst övre ögonfransraden, från inre ögonvrån till yttre, och suddat väldigt lite i ytterkanten. Sedan har jag fixerat den kladdiga kajalen, just för att den inte ska kladda. Då har jag med hjälpd av min fingertopp försiktigt dragit en vattenresistent ögonskugga på.

MACs pressvisning berättade makeup-artisten Terry Barber att samma kladdiga kajal kan användas för att göra världens enklaste sotade öga: Du ritar den tjockt över och under ögat, och sedan kniper du ihop ögonen hårt, hårt. Då suddas pennan enkelt ut. Sedan tar du en tops och torkar bort eventuellt överflöd. Den körde jag igår på Chic-festen. Då hade jag också YSL Fard Lumière Aquaresistant i grått på hela ögonlocket:

chicfestmakeup.JPG
Mascara: En 1,5 år gammal Givenchy Phenomen’eyes.

Sparad under: Skönhet Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 3800 to the field below: