Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Kort från Kapstaden

Av Kicki 17:35 3/5 2009 | 4 kommentarer

Vi har det bra. Vi har sett lejon, elefanter, giraffer, klippdassar, vårtsvin, flodhästar, impalas (“bushens McDonalds”, då det finns överallt och äts av alla) och några blandade krokodiler.

Har också haft en intressant uppgörelse med hotels.com, som har angett fel läge för vårt hotell i Kapstaden vilket orsakat oss problem. I en stad med hög kriminalitet som Kapstaden är det nämligen skillnad på 300 meter och en kilometer från en viss punkt, eftersom det ena är utanför grindarna till det bevakade området och det andra inte. Det är framför allt en fråga om trygghet.

För våra föräldrar (65-75 år) är det också skillnad på gångavstånd eller taxi-avstånd, det senare är inte så bra när man inte pratar engelska och taxi-avståndet ger alltså betydligt mindre frihet. Hotels.com har inte hjälpt oss ett dugg med detta problem utan bara pratat med hotellet (vilket vi hade kunnat göra själva) och erbjudit oss att avboka de hotellnätter vi ännu inte utnyttjat. Och intressantast av allt: När jag efter långa, tidsödande och kostsamma telefonsamtal, ber om hjälp att hitta ett nytt hotell innanför grindarna, exempelvis genom att människan på hotels.com tittar på en karta var olika hotellalternativ ligger, skriker hon något välartikulerat i stil med “AAAARRRRGH!” och slänger på luren. (Då hade jag redan sagt att vi inte hade Internet på vårt hotell så jag kunde inte göra det själv.) Så jag får ringa ett helt nytt tidsödande och kostsamt samtal och börja om att samtala med en ny “hotellagent”.

Chockerande proffsigt, eller hur? Hotels.com – när du vill göra allt själv och dessutom tycker det är kul att som kund bli skriken på.

En del av problemet kan ju också vara att jag har lite svårt för korkade människor. Människor som när samtalet kostar mig 20 kronor i minuten säger saker som “Vad är numret till hotellet? Kan du ta reda på det?” när hon själv sitter på företaget som jag har bokat nämnda hotell igenom. Eller –min favorit – “jag har ingen karta för att se var hotellet ligger” när hon jobbar på företaget som på sin egen sajt vid varje hotell visar en karta från googlemaps som anger hotellets läge.

Denna enorma dumhet kan ha gjort mig lite sträv i tonen, särskilt när hotels.com har satt mig, Sam och de fyra pensionärer vi ansvarar för i ett område där ingen kan promenera på gatorna. Men det var inte jag som skrek och slängde på luren.

Sparad under: Resor4 kommentarer »

4 kommentarer »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Emelie

    3/5 2009 @ 18:45

    Usch, låter inte alls kul. Inget wake up happy där inte.

  • 2
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Kisse

    4/5 2009 @ 19:35

    Meh.
    Den människan borde få sparken, pronto!
    Hoppas resten av er vistelse blir bra iallafall.
    :)

    (jag är en ny läsare här hos dig!)

  • 3
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Carola L

    4/5 2009 @ 21:03

    Men så trist! Hoppas att resan ändå bjuder på en massa trevliga upplevelser!

  • 4
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Johanna

    6/5 2009 @ 9:54

    “Bushens McDonalds”-sjukt kul synonym! Varifrån får du allt? :)

    Härligt att ni har det så bra – låter som en superhäftig resa!

    Kram J

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 3197 to the field below: