Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Blondinbellas artikel

Av Kicki 17:35 10/3 2009 | 1 kommentar

Du kan läsa hela “debattartikeln” här.

Innan du gör det, låt mig lyfta fram mina personliga favoriter:

1. “Det är inte männen som hindrar kvinnor att bli framgångsrika. Hindren kommer i stället från kvinnliga medsystrar som inte klarar av att se en framgångsrik kvinna lyckas bättre än vad hon själv har gjort, eller tror sig kunna göra.”
(Det, eller också det patriarkala samhället, med allt vad det innebär.)

2. “Feminism är för mig något omodernt, ett begrepp som inte passar in i vårt samhälle i Sverige år 2009. Feminismen i dag lär unga tjejer att män får högre lön, att kvinnan ska stanna hemma med sjukt barn, att killar är bråkiga och stökiga i klassrummet och tjejer är tysta och söta. Att unga uppfattar vårt samhälle så här är för att någon har sagt åt oss att det är så här det går till, och det ansvaret bär feminismen, enligt mig.”

(Eller också uppfattas samhället så för att det ser ut så. Feminismen skapar inte fenomenet, den lyfter bara fram det.)

3. “Men eftersom feminismen tydligt visar att kvinnan är underordnad försöker kvinnor att ställa sig in hos männen i stället för andra kvinnor.”
(Eller så blandar Blondinbella ihop feminismen med (det patriarkala) samhället igen.)

Det är okej att en 18-åring inte har förstått att jämställdhet och feminism är större än vad som går att se på det personliga planet. Blondinbella gör sitt bästa och hon är en duktig affärskvinna. Men det vore bra om hon höll sig till företagande. Jag tycker inte icke-feminister ska skriva jämställdhet, lika lite som ätstörda ska vara talespersoner för sunt ätande. Låt den som begriper något försöka förklara.

Sparad under: Personligt1 kommentar »

1 kommentar »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av Carola

    12/3 2009 @ 7:57

    Ja, hon är nog inte ensam…. jag läste “Den manliga dominasen” för ett par år sedan och visst är det så som BB säger att kvinnorna trycker ner sig själva och varandra, men att det beror på det patriarkala samhället har hon inte en susning om. Jag menar – hon är väldigt ung *s* och med sitt liv i sus och dus hinner hon knappast läsa heller 😉

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 8810 to the field below: