Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Snabbsmink

Av Kicki 16:17 9/3 2009 | Kommentera!

snabbsminkforum.JPG
Pure Finish Mineral Powder Foundation, 320 kr, Elizabeth Arden. Mascara Magnascopic, 245 kr, Estée Lauder. Kindfärg Oglow, 265 kr, Smashbox.

Jag läser förstås hela tiden tävlingsbidragen till den finfina Elizabeth Arden-tävlingen som pågår till imorgon. Ett av de bra förslag som har kommit fram där hittills är att jag ska berätta oftare hur jag själv sminkar mig. SÅ det tänkte jag göra.

Först ska jag bara berätta att eftersom det ingår i mitt jobb att testa så mycket smink har jag sällan en favorit som får följa med mer än någon månad. Mitt jobb kräver att jag inte använder det smink jag tycker är bäst, utan att jag istället ständigt utsätter mig för nya experiment. Därför är jag sällan supersnyggt sminkad. Jag använder det som behöver testas. Därför kommer jag också ibland på basketträningen i full makeup – bästa sättet att testa hållbarhet hos smink är att träna sig dyngsvettig i 90 minuter, har jag upptäckt.

Men till exempel igår, när vi brunchade på skrämmande dåliga Haga Forum, hade jag ungefär en minut på mig att sminka mig, och då ryckte jag några beprövade favoritprodukter som du kan se på bilden ovan. Det tog mig faktiskt inte mer än 60 sekunder att få allt på plats. Mascaran tog ungefär hälften av tiden, sedan snabborstade jag ansiktet med foundation, klämde ut en klutt Oglow på vardera pekfinger och stereo-applicerade det på båda kinderna samtidigt med hjälp av pekfingrarna. (Oglow är mycket snabbapplicerad när man har fått kläm på mängden, vilket man får efter en-två gånger.) Mycket effektivt.

Det kan vara ett tips för den som inte har mycket tid för makeup, men ändå vill se fräschare ut.

Sparad under: Skönhet Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 8628 to the field below: