Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Best of 2005

Av Kicki 12:32 31/12 2005 | Kommentera!

Det känns märkligt nog mer naturligt att göra en lista på vad som har varit bra, än en lista över vad som har varit dåligt, under det gångna året. Detta trots att 2005 har varit ett pissår. Det började i tsunamidrabbade Krabi och slutade med arbetslöshet (eller frilans som det heter i mitt yrke). Däremellan hann Sam göra slut (men också komma tillbaka), jag har hunnit med tre stora konflikter med väninnor och hundra små med min mamma.

Så kanske är jag bara en glad skit. Eller bra på att blicka framåt. Eller expert på förträngning. För här kommer:

Bäst med 2005, smått som stort
1. Blahnik och Choo

När man gör något bra, ska man belöna sig själv. I år har jag åstadkommit två saker yrkesmässigt som jag är stolt över. Den 18 mars (numer utnämnd till internationella skodagen av mig och Ammi, som köpte sina Fryes samma dag) slog jag till på ett par Jimmy Choos Juliet i silver. Och den 2 juli blev jag stolt ägare till ett par Rosetta-pumps i svart mocka från Manolo Blahnik. Manolo-butiken är så vansinnigt tjusig att man inte ens får se kassan. Expediten går in bakom ett tjockt draperi med ditt kreditkort medan du sitter och pöser i en rokokostol.
Jag är verkligen stolt över mina skor, och kanske än mer över vad som ligger bakom.
(Det bästa med den här belöna-sig-själv-regeln är att den bara gäller en väg: När du gör saker som du inte är så stolt över, behöver du inte lämna tillbaka något.)

2. Sams uppbrott
När en dålig situation ställs på sin spets, blir man tvungen att ta reda på vad man själv vill och också förmedla det. Till slut ledde Sams kris till att vi började prata. Förhoppningsvis pratar vi ännu bättre 2006.

3. Nya vänner

Tänk att man i min ålder fortfarande kan hitta nya och roliga vänner. Ser fram emot mycket mer av Carina Förne och Malin Norman under nästa år!

4. Julbordet på Utö
Det enda som är bättre än nya vänner, är möjligen gamla vänner. Det är lyx att få vältra sig i prövad och befunnen gedigen vänskap en hel helg. Än lyxigare är att göra det över en delikatessbuffé.

5. Min diamantring
I ett läge när det mesta var dåligt, firade jag mig själv genom att lägga pengar jag inte hade på något jag verkligen ville ha.

6. amelia-tänket

Jag har lärt mig att se tidningar på ett nytt sätt under mina sex månader på amelia-förlaget. Intressant.

7. Miami
Även om jag tycker bättre om Boston som stad, var det i Miami som jag och Sam lyckades möta varandra under vår semester. Mindre bråk, mer mental synk.

8. Lämna katastrofen

Efter en vecka i telefon, fick jag och Sam och våra fyra föräldrar, den första januari fly Krabi, till andra sidan Thailand och lyxresorten Evason Hua Hin. Där gick det bättre att inte tänka på vad som hänt.

9. Hotell Kung Carl
Så många kvällar som jag och resten/rester av Drinkar&Män har häckat där. Vår relation med vår favortihotellbar kröntes med en fest i en Victoria-sviten. Fyra personer brände sig på bastuaggregatet, fem personer rymdes samtidigt i badkaret, tre personer moonade mot Stureplan, två vakter avslutade festen åt oss. Resten är censurerat.

10. Min Botkier

Jag visste att jag ville ha en dyr väska, men inte vad jag skulle köpa. På Barneys Co-op i Miami hittade jag min pärla, Botkiers triggerbag i färgen Pearl. Hon har inte lämnat min arm sedan dess.

Bubblare:
Sagotanten. Mamma Mia-kvällen med Sam och alla fyra föräldrar. Paris med Charlotta, Anna och Maria. Veckis-konferens i Palma. Chokladmartinin på roterande restaurangen The View i New York. Korall och vinröda kilklacksskor från Zara. Lobsterroll i Boston. Abercrombies mysbyxor.

Sämst med 2005

1. Jag har inte skrivit klart min roman
2. Jag har knappt börjat skriva min roman
3. Inga Moschino

Jag avvaktade att köpa ett par Moschino Cheap’n Chic-pumps i strå och lavendelfärgat läder, fast de kostade endast 800 spänn på rea i Miami. När jag ångrade mig och gick tillbaka var de redan sålda. Av detta har jag lärt mig att impulsshopping kanske har sina nackdelar – som att man ibland måste göra en extrarunda till affären för att lämna tillbaka benvita strumpbyxor – men ändå är att föredra framför strukturerad, planerad och budgeterad shopping.
4. Otydligheter på jobbet
5. Kaschmirtröja från Oasis

Noppade redan första dagen. Har inte orkat gå tillbaka med den.

Sparad under: Ingen kategori Lämna en kommentar »

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 9054 to the field below: