Kickis skrivklåda

skönhet mode media moi

Mini-guide Prag

Av Kicki 6:35 30/4 2008 | 1 kommentar

I eftermiddag drar jag till Amsterdam. I väntan på reserapport kan du läsa min mini-kini-guide till Prag.

I Prag finns det två fantastiska och fantastiskt dyra restauranger, Pravda som ligger på den Champs Elysée-inspirerade gatan Pariszka, och Kampa Park, som ligger vid vattnet vid Karlsbron. Den senare har mycket bättre mat, och på Pravda trodde servistrisen på allvar att en Dry Martini var synonymt med en flaska Martini som det står “Dry” istället för “Rosso” eller “Bianco” på. Ska du äta flott någon kväll – välj Kampa Park!

Fördelen med Pravda är att nästan mitt emot ligger en bar som heter Baroc (tror det kanske stavas Barok eller Baroque, förresten). Där är det trevligt att ta en drink, för drinklistan är lång, gästerna snygga och det finns modefoton på väggarna.

För fint fika i härlig miljö, tycker jag att kaféet som ligger i Folkets hus i Prag inte får missas. Där åt jag min tredje och fjärde bit sachertårta, servitören körde runt bakverk på vagn och tre farbröder spelade jazzig skvalmusik.

Annars är Prag mest en stad där man går runt och dricker öl hela dagarna, ingen guide behövs egentligen.

Sparad under: Resor1 kommentar »

1 kommentar »

  • 1
    Skaffa din egen gravatar för kommentarer genom att gå till gravatar.com

    Kommentar av eastcoastmom

    3/5 2008 @ 1:32

    Vi bodde i Prag 2.5 år, med gångavstånd till slottet, samma gata som presidenten (vilket låter tjusigare än det var). Vår favoritresturang var Bistro du Marlene, franskt kök, mkt bra.

RSS prenumeration på kommentarer till detta inlägg · TrackBack URI

Lämna en kommentar

For spam filtering purposes, please copy the number 8038 to the field below: